מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להיתר בנייה עם הקלה בקו בניין - התנגדות מאוחרת

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

השוני בין עמדות הועדה המקומית לעמדת ועדת הערר נעוץ בפרשנות תכניות המתאר החלות על המקרקעין וביתר דיוק, המחלוקת נעוצה בשאלה האם תכנית המתאר המאוחרת- ש/174, ביטלה את הייעוד המסחרי שנקבע בתכנית המתאר המוקדמת- ש/18.
הבקשה להיתר כללה בחובה גם הקלה מקוו ביניין ועל כן היא פורסמה להתנגדויות בהתאם לסעיף 149 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965.
...
גם האמור בסעיף 7 ולפיו יישמרו הוראות ש/18 ביחס לבינוי, מחייב אותה מסקנה.
יוצא מכך שלשון תכנית ש/174 ותכליתה, כעולה מתקנון התכנית, מחייבים את המסקנה כי במגרש 6/3 ניתן להתיר שימוש מסחרי בחזית הפונה לרחוב המייסדים.
סוף דבר בשים לב לכל האמור אני מקבל את העתירה ומורה על ביטול החלטת ועדת הערר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הבית ניבנה, ומאוחר יותר – בשנת 1992 – הגיש בקשה להיתר לבניית גדרות סביב מגרשו, היתר שאכן ניתן לו, לטענתו.
מוסטפא מבקש לבסס את טענתו להסכמה המשנה את תשריט החלוקה המוסכם, בין היתר על כך שהישאם לא הביע את היתנגדותו בפני הועדה לתיכנון ובנייה, לאחר שמוסטפא הגיש בקשתו להיתר בנייה (לעניין הקלות בקוו ביניין וסגירת קומת עמודים) בשנת 2008.
...
תביעת מוסטפא בתיק 507/14 נדחית בחלקה ומתקבלת בחלקה.
סוף דבר לאור האמור לעיל, ביחס לשלוש התביעות המאוחדות, אני פוסקת כדלקמן: אני מורה לנתבע בתיק 56113-05-15 (מוסטפא) לסלק ידו ממגרש 90/4 ולפנותו, וכן להרוס את גדר הבטון שהוקמה במגרש זה בסמוך לגבול בינו לבין מגרש 90/6, כל זאת ביחס לחלק המסומן בעט סימון צהוב, על גבי המפה המצבית ת/1.
אני מורה לנתבעים בתיק 507/14 (הישאם ואחיו) להקים מחדש את חלק הגדר שנהרס בגבול המערבי של מגרש 90/6, בתוואי שבו היה אותו חלק של הגדר קודם לכן, ובהתאם למסומן במפה המצבית ת/1.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העותרת רכשה את המיגרש בשטח של 493 מ"ר אשר בצידו הצפוני בנוי כבר בית מגורים בן שתי קומות בשטח של 140 מ"ר. 2.2 העותרת טענה כי ביררה את המצב התיכנוני, ובדף מידע תיכנוני שהופק על ידי המשיבה 2, ביום 21.4.16, נרשם כי לפי תכנית ג' 580 הצפיפות היא 5 יח"ד לדונם מ"ר. 2.3 באפריל 2017 הגישה העותרת בקשה להיתר בנייה, שעיקרה הוספת יח"ד על המיגרש שרכשה.
כמו כן, נתבקשה הקלה מקוו ביניין אחורי, אשר פורסמה כדין.
2.4 לבקשת ההיתר הוגשו 3 התנגדויות שנדונו ביום 10.12.17.
תכנית ג/580, שהיא מאוחרת לתכנית ג/143, היא תכנית ברמה המתארית, שלא ניתן להוציא מתוכה היתרי בנייה.
...
לפיכך, הערר נדחה .
לסיכום 7.1 העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפסקי דין מאוחרים יותר עיגן בית המשפט את עילת התביעה של העותר לתרופה בשל פגיעה בזכויותיו בעילת הפרת חובה חקוקה: ע"א 140/53 אדמה חברה בינלאומית בישראל בע"מ נגד לידיה לוי ויוסף סינגליה, פ"ד ט' 1666; ע"א 416/58 ‏ ‏ נאצר עיסא ג'דעון נ' סאלם כליל סלימאן, פ''ד י"ג 916.
אכן, מוסד התיכנון עשוי לאשר בקשה להיתר בנייה שיש בה משום הקלה בקוו ביניין.
כאשר מדובר בבקשה הכוללת הקלה או שימוש חורג, כגון בקשה הכוללת חריגה לקווי ביניין, יכול להנתן ההיתר רק לאחר פירסום הבקשה ושמיעת המתנגדים.
...
ככל שטענות המתנגדים נדחות, קמה להם אף זכות ערר (סעיפים 149 ו-152 לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה-1965).
יחד עם זאת, לאחר ששקלתי את כלל השיקולים, הגעתי למסקנה כי הכף נוטה לצד קבלת הבקשה.
אשר על כן, אני מורה כי המשיב או מי מטעמו לא יבצעו כל עבודות בנייה בחלקה 14 בגוש 12165.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר הפירסום הוגשו מספר התנגדויות, בהן התנגדויותיהם של העותרת 1, שהיא בעלת זכויות בדירת הגן בקומה הראשונה בעמודה של המרפסת המוצעת, וכן של העותר 2, אשר מתגורר בעמודה נוספת המהוה חלק מהבית המשותף ומצויה מערבית לעמודה בה מצויות דירות מבקשי ההיתר והעותרת 1.
לאחר שנבחנה הסוגיה, קיבלה ועדת הערר את עמדתה העקרונית הפרשנית של הועדה המקומית, לפיה, "ככל שהוראות התכנית מאפשרות ומתירות תוספת בינוי בחזית מסוימת ואין היא מתירה תוספת בינוי בחזיתות אחרות או עוסקת בבינוי בחזיתות אחרות, חלות הוראות תכנית המתאר, לרבות קוי הבניין הקבועים בתכנית המתאר לגבי חזיתות אלו, וכן הכללים שנקבעו בתכנית המתאר לגבי בניית מרפסות זיזיות" (סעיף 10 להחלטה).
יתר על כן, וכפי שצוין בהחלטת ועדת הערר, תוספת המרפסת המוצעת מתאפשרת אף מכוחו של התיקון לתקנות חישוב שטחים, כך שגם הוראות אלו, המאוחרות לתכנית 4535, מאפשרות מתן היתר לבניית המרפסת, אף אילמלא תוכנית 62.
אשר לטענת העותרים כי תוספת מרפסת זיז מהוה סטייה ניכרת מהוראות תכנית 4535, ולכן לא ניתן ליתן את ההיתר המבוקש - בהקשר זה מבקשים העותרים להסתמך על סעיף 8 לתכנית 4535 הקובע כי: "כל הוראות תכנית מס' 4535 זו ממצות את אפשרויות מתן ההקלות בגבול סטיה בלתי ניכרת וכל שינוי בהוראות התכנית יראה כסטיה ניכרת כמשמעותה שעל פי סעיף 1 (1) לתקנון התיכנון והבניה (סטיה ניכרת מתכנית) תשכ"ז-1967". אכן, כטענת המשיבות, האופן הכוללני בו מנוסח הסעיף מעורר קושי, לאור פסיקת בית המשפט העליון הקובעת כי הוראה השוללת באופן מוחלט את האפשרות לתת הקלות היא הוראה החורגת מסמכות ודינה בטלות (ע"א 6291/95 בן יקר גת חברה להנדסה ובנין בע"מ נ' הועדה המיוחדת לתיכנון ולבנייה מודיעין, נא(2) 825, 857 (1997)).
...
גם מסקנה זו סבירה ולא מצדיקה התערבות.
לאור מסקנתי לעיל, לא נראה כי יש בטיעון אודות הסכם זה, שלא נדון לפני בהרחבה, כדי לשנות מהמסקנה אליה הגעתי.
לא נראית עילה להתערבות בהחלטה זו. אשר על כן, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו