מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להיתר בנייה להרחבת מלון תיירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

מיסמך ת/74 – מכתב מיום 6.12.68 מסגן הממונה על היחידה הכלכלית במשרד התיירות אל חוף רון בעיניין "פיתוח חוף רון – הקמת מלון" – המסמך מתקבל בהיעדר היתנגדות.
מיסמך ת/80 – מכתב מיום 30.10.69 ממזכיר המחלקה הטכנית בעריית טבריה אל האחים אמסלם בעיניין "בקשתכם להיתר בניה מלון בחוף 'רון', עם הערות מהנדס העיר בעמוד הנילווה, שבכפוף למילויין, ממליץ להעביר הבקשה לועדה המחוזית – המסמך מתקבל בהיותו מכתב המופנה ממחלקה טכנית בערייה לאחים אמסלם והקשור לבקשה להיתר בניה מלון בחוף רון.
מיסמך זה מתקבל, אף שאינו רלוואנטי, רק משום שהוא מופנה לאחים אמסלם ומתייחס לבקשה להיתר בניה להרחבת המסעדה.
...
מסמך ת/69 – כתב אישום שהוגש ביום 30.1.68 כנגד משה אמסלם ואהרון אמסלם בגין בניה של שני מבנים ללא היתר בחוף רון וכן גזר הדין שניתן נגדם ביום 10.3.68 ע"י בימ"ש השלום בטבריה – ההתנגדות נדחית.
מסמך ת/119ב – מכתב מיום 26.11.82 מאת אהרון אמסלם (החותם כ"הנהלת חוף רון") אל מס רכוש טבריה בנושא "תשלום יתרות על קרקעות בגוש 15044 חלקות 3, 4, 9" – צורף כנספח להשגה שהגיש אהרון בשנת 1999 – אף שמדובר במסמך הקשור לקרקעות שבהר, הואיל ומדובר במסמך שנערך ע"י מלון חוף רון, ובהעדר התנגדות, אני מקבל את המסמך כמוצג.
לבקשת הנתבעים, אני מורה כי המסמכים שצורפו במסגרת בקשה מס' 89 יסומנו כולם כמוצג נ/25, וזאת משום שהמסמכים ממוספרים מ- 1 ועד 59, כך שככל שמי מהצדדים ירצה להתייחס לאותו מוצג, יוכל להפנות למספר העמוד.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

חרף זאת, הגישה המערערת את תכנית 2007 לאישורה של הועדה המקומית, וזאת ללא ידיעתה של רמ"י. ביום 24.10.2007 דנה הועדה המקומית בבקשה, והחליטה להמליץ לועדה המחוזית לתיכנון ולבנייה מחוז דרום (להלן: הועדה המחוזית) על אישור התכנית בכפוף למספר תנאים, ובכללם התאמתה לתכנית המרת"ח. בד בבד, פנתה המערערת לועדה לבדיקת תכניות במשרד התיירות בבקשה לעדכן את הפרוגרמה הראשונה ולאשר פרוגרמה חדשה ומעודכנת, במסגרתה נוסף לפרויקט גם בית-מלון (להלן: הועדה לבדיקת תכניות ו-פרוגרמה 2007, בהתאמה).
בפסק דינו המפורט עמד בית המשפט בהרחבה על העובדות שהיוו את הבסיס להגשת התביעה, על טענות הצדדים ועל שלל העדויות שנשמעו במסגרת ההליך.
...
באלו יש כדי לתמוך דווקא במסקנה שונה מזו לה טוענת המערערת.
גם בטענה זו לא מצאנו ממש.
סוף דבר: דין הערעור להידחות.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2022 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לעניינים מקומיים בתל אביב - יפו בב"נ 19500-03-21 פרימה מלונות ותיירות ישראל 1977 בע"מ נ' ועדה מקומית לתיכנון ובניה תל אביב תיק חצוני: צו 1104/21 מספר בקשה:1 בפני כבוד השופט בנימין הירשל דורון מבקשים פרימה מלונות ותיירות ישראל 1977 בע"מ באמצעות עו"ד אלעד סטופל ועו"ד צבי דורות משיבים ועדה מקומית לתיכנון ובניה תל אביב באמצעות עו"ד מוריה כהן ועו"ד חגית המאירי-פרלוט החלטה
אדריכלית הגר דביר על פי תצהירה, טיפלה ומטפלת בבקשה לקבלת היתר שימוש חורג לקומות אחרות במלון, מטפלת ברשוי העסק, ובבקשה להרחבה.
...
ככל שנוגע לפסיקת הוצאות – אני מורה שהמבקשת תפקיד לטובת המשיבה סכום בסך 3,000 ₪ אשר יופקד תוך 60 ימים מהיום.
כדי לאפשר למבקשת למצות הליך הוצאת היתר אני מורה על עיכוב ביצוע צו ההריסה המנהלי עד ל – 20/10/2022.
אני סבור שבהלקח שמדובר במלון, ואנו נמצאים במהלכה של תקופת חופשת הקיץ שלאחריה תבוא תקופת חגי תשרי, יש מקום להתחשב במבקשת לעניין מועד בו יכנס צו ההריסה המנהלי לתוקף.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

עוד ביקשה הועדה המחוזית את התייחסותם של רמ"י ושל משרד התיירות להתאמת ההיתר ותכנית הבינוי להוראות התוכנית המפורטת המאושרת והשלכת התאמה זו והמהות של הפרויקט כפי שניבנה בפועל על ההליכים שקיומו על ידם שקוימו בעתיד לגבי הפרויקט.
העותרת 1 ידעה לאורך כל הדרך שההיתר שניתן לה סותר תכנית, וממילא אין היא יכולה לטעון עתה להסתמכות על היתנהלותה של מי מהמשיבות – אשר לטענת ההסתמכות של העותרות נטען כי מעבר לכך שלעותרות אין זכות קנויה לקבל היתר בנייה מתוקן כל עוד הוא עומד בנגוד לתכנית, הרי שבניגוד לתמונה שאותה העותרות מנסות להציג, ברי כי לאורך כל הדרך ידעו העותרות כי רצונן לבנות מלון אינו עולה בקנה אחד עם הוראות התכנית.
כך שבאופן זה מעטפת האוהל החיצונית עשויה בד. יודגש, כי אין להרחיב את ירעת המחלוקת מעבר לשאלת חומרי הגמר של חלק קטן מדפנות האוהלים, כפי שנראה כי עולה מתשובת המדינה בהתייחסותה לסטיות נוספות מהתכנית.
...
בשנת 1995 הגישה החברה להגנת הטבע התנגדות לתכנית בנימוק כי אין לאפשר בנייה שאינה תואמת את אופי האזור.
הוועדה המקומית טענה כי נציגת הוועדה המחוזית הסכימה להיתר המתוקן ואילו המדינה טענה כי כוונתה הייתה לסיכום המשנה ליועמ"ש).
מסקנתי היא אפוא כי, כדברי יו"ר הוועדה המחוזית, מר עודד פלוס, ככל שהאוהל יוקם מבד, הן הגג והן הקירות, אין חריגה מהגדרת "אוהל" בתכנית אם הדופן שפונה לבריכה תהיה מזכוכית או אלמנט שקוף אחר וכן אם באחת הדפנות תשולב דלת כניסה מעץ או מחומר אחר שאינו בד. גם אם הפרשנות היחידה האפשרית להגדרת "אוהל" בתכנית היא לאוהל העשוי בד בלבד וכאמור לעיל, איני סבורה כך, הרי שיש לאפשר הוצאת ההיתר המתוקן בהתאם לדוקטרינת הבטלות היחסית (או עקרון התוצאה היחסית).
לאור כל האמור לעיל, ובקבלי את העתירה, אני מורה למשיבה 1 – הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה אילת, להנפיק לעותרות את ההיתר המתוקן, לאחר שהמשיבה 4 – רשות מקרקעי ישראל, תחתום על התכנית המתוקנת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

על פי התכניות החלות החלות במקרקעין, ייעוד המקרקעין ל"מלונאות(אסון מלונאי) ומותרים בהם השימושים הבאים: "מלונאות (איכסון מלונאי) – יותרו שימושים של יחידות איכסון מלונאיוות למלונאות עממית/אכסניות/דירות נופש/מלון דרגה C או דרגה D ערוני". העותרים הגישו בקשה למנהלת השקעות בתיירות אצל המשיב 3 - משרד התיירות (להלן בהתאמה: "המנהלת", "משרד התיירות") - להרחבת המלון ב-23 חדרים נוספים, בהשקעה מבוקשת של 9 מיליון ש"ח. הבקשה הוגשה מכוח "נוהל סיוע להקמה או הרחבה של בתי מלון בישראל לשנת 2022, על פי החוק לעידוד השקעות הון, התשי"ט- 1959" (להלן: "הנוהל").
בהחלטה צוין כי נציגי הערייה באו בדברים עם משרד התיירות, ולפנים משורת הדין, לאור המלצות בית המשפט ונסיבות העניין, ומבלי שהדבר יהווה תקדים כלשהוא או יחייב את יו"ר הועדה המקומית במקרים אחרים, הציעה הערייה לכתוב הערה בנוסח הבא: "השמוש המותר בהתאם להיתר הבנייה שניתן מכוח תכנית מפורטת מספר 602-0706911, הוא אך ורק למלונאות, ובהתאם להיתר האמור השמוש לאכסון מלונאי ו/או מלון דירות הנו אסור". משרד התיירות סירב לרשום את ההערה בנוסח המוצע.
...
לעצם העניין, אין בידי לקבל את הפרשנות המצמצמת של המשיב 4 לתקנה 27 לתקנות המקרקעין.
כל האמור מוביל למסקנה כי לא נשקלו כל השיקולים הצריכים לעניין, וההחלטה אינה מצויה בתוך מתחם הסבירות.
סוף דבר – העתירה מתקבלת במובן זה שעל יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבניה אילת לבקש מרשם המקרקעין לרשום הערה על המקרקעין בהתאם לתקנה 27 לתקנות המקרקעין, בנוסח שקבע המשיב 3.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו