תקנות אלה פורסמו לאחר שניתן צו ההפסקה המִנהלי בהליך דנן, ולכן הן אינן חלות על ענייננו, אולם ניתן ללמוד מהן כי המחוקק לא ביקש לפטור בניית קיר תומך, גם למטרה זמנית, מהצורך בקבלת היתר כתנאי לבנייתו.
"
בע"פ 697/85 גולדשטיין נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה לוד, פ''ד מ(4) 57 (1986) נדון מקרה בו המערער (שם) הציב מבנה טרומי, לטענתו באופן זמני, עד שתתאפשר הצבתו במקומו.
כב' השופט י' מלץ ז"ל כתב (שם, בעמ' 63):
"ההיגיון איננו סובל לכנות את הצבתו של מבנה כזה במשך מספר חודשים (כפי שהיה המצב בבית-משפט השלום) 'הצבה רגעית'. העובדה, ששופט השלום המלומד האמין למערער, כי הוא אכן התכוון להצבה זמנית, אין בה כדי לשנות את אופיו של המבחן האובייקטיבי. על-פי מבחן אובייקטיבי זה של משך הזמן בפועל, הייתה כאן אותה הקביעות, הדרושה כדי ליצור 'הקמה' שמהוה את העבירה שיוחסה למערער."
כלומר, בית המשפט העליון ראה בהצבה של מבנה טרומי שאינו מחובר לקרקע כעבודה הטעונה היתר, גם מקום בו ניתן אמון לגִרסת המערער (שם), שהצבת המבנה הטרומי הייתה לתקופה זמנית בלבד.
...
נוכח התקלה שהייתה בהוצאת היתר הבניה, משלא צוין בו כי טרם קוים התנאי בדבר הגשת חוות דעת יועץ בטיחות, תקלה עליה עמדתי לעיל, ובדבר קיומה הודה מהנדס הועדה המקומית בעדותו (עמ' 91 לפרוט' מיום 5.12.2021, ש' 16), אני מורה שלא יהא צו להוצאות ביחסים שבין התובעים לבין הועדה המקומית.
נוכח דחיית התביעה, אני מורה על דחיית ההודעות לצדדי ג'.
שעה שמר מלכה הוא שיצר את המתלול, כפי שהודה, כשעקב מתלול זה נוצרה השתלשלות העניינים שהביאה להגשת ההליך דנן, הגם שנדחית ההודעה לצד ג' כנגדו, עקב דחיית התביעה כנגד שולחת ההודעה (הועדה המקומית), איני מוצאת לנכון לחייב את שולחת ההודעה בהוצאותיו.