בפני בקשת חב' נוריאל ב.צ החזקות בע"מ (להלן – "המבקשת או החברה") לבטל את הצוו שהוציא תחת ידו מר דורון חזן, מהנדס הוועדה המקומית לתיכנון ובניה אשדוד (להלן – "המשיב")(הוועדה מקומית תכונה להלן – "הוועדה"), ולפיו על המבקשת להפסיק בתוך 15 יום מיום קבלת הצוו את השמוש שנעשה בקומת מרתף בשטח של כ- 350 מ"ר במבנה המצוי ברח' רמב"ם 3, רובע ב', אשדוד לצרכי הפעלת "גן הילדים".
מבוא
ביום 8.8.2019 חתם מר דורון חזן, מהנדס הוועדה המקומית לתיכנון ובניה אשדוד, על צו מינהלי המופנה למבקשת, מכוח הוראת סעיף 219 לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (להלן - "החוק"), להפסקת השמוש בקומת המרתף בשטח של כ- 350 מ"ר בבניין שברח' רמב"ם 3, אשדוד, אשר משמש כשוק של הרובע (להלן - "הנכס") כגן ילדים, וזאת תוך 15 יום מיום קבלת הצוו.
נטען, כי אף שהמשיבים ידעו שהנכס הושכר לאחרים, בין משום שהועבר על שם השוכרים במחלקת הארנונה, ובין משום שהפקחים שביקרו במקום נוכחו לדעת, כי לא המבקשת היא המנהלת את הצהרון, הרי שהצו להפסקת השמוש נימסר במשרדו של בעל המניות במבקשת עו"ד ג' בן-צבי.
למעשה אין מחלוקת בין הצדדים, כי בנכס הנידון ניתן עפ"י תכנית המתאר החלה ברובע ב' אשדוד, לבצע שורה ארוכה של שימושים במבנה, ובהם מסחר לסוגיו, אולמות שמחה, רקוד, מועדוני – כושר, בריאות וספורט, בנייני ציבור, מוסדות בריאות – גריאטריה, מרפאות ועוד.
אוסיף, כי עיון בתמצית המידע שהוצגה מעלה, כי בשנת 1978 ניתן בגין המבנה היתר שככל "הקלות, הגדרה למרתף.....". מדובר רק בתמצית, ולא ניתן לדעת מה התוכן שעומד מאחורי תמצית זו, אך עובדה זו מדגישה את הליקוי בתשתית הראייתית שעמדה ביסוד הצוו.
אוסיף, כי גם אם לגישת המשיב השמוש במרתף כצהרון טעון היתר או טעון היתר לשימוש חורג, הרי שבנסיבות המפורטות לעיל, הסנקציה של הוצאת צו הפסקה מינהלי הוא בלתי מידתי להשקפתי, ובפרט כך כאשר המשיב לא עיין בהיתרי הבניה השונים שניתנו לנכסף ובפרט להיתר הבניה המתייחס למרתף (כאמור בסעיף 49 לעיל), ולא נשמעה עמדת המבקשת או עמדת המפעילים טרם מתן הצוו.
...
לפיכך, השאלה באם השימוש בצהרון הוא שימוש אסור או מותר, היא שאלה פרשנית ובעניין זה מקובלת עלי קביעת בית משפט השלום בבב"נ (קריות) 53048-08-15 אלגרבלי נ' מועצה מקומית כפר ורדים, כי מקום בו קיימת מחלוקת פרשנית באם השימוש הוא מותר או אסור (מחלוקת שאיננה מלאכותית), אזי אין מקום להידרש למחלוקת פרשנית זו, במסגרת צו מנהלי, אלא בידי המשיבים כלים נוספים שבמסגרתם ניתן לברר עניין זה, ככל שימצאו לכך מקום, בין בדרך של הגשת כתב אישום ובין בדרך של בקשה להוצאת צו שיפוטי.
משהגעתי למסקנה לעיל, כי התשתית עליה נשענת ההחלטה היא פגומה, אזי אין צורך להידרש לטענות נוספות של המבקשת, אף שיש להעיר שגם בהן על פני הדברים יש טעם.
סוף דבר
בהיעדר תשתית עובדתית נאותה, שיכולה לבסס את הצו שהוציאו המשיבים, אני מורה על בטלות הצו.