מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להחזרת תפוס: שינויים מבניים ברכב ללא היתר

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

צוין כי אם הרכב לא יחולט לא תהא כל ערובה כי בעת החזרתו הרכב יתוקן ובמצבו הנוכחי נשקף ממנו סיכון רב. מדיניות הענישה עפ"ת 20307-06-22 חמאדין נ' מדינת ישראל (23/6/22), בבית משפט קמא הורשע המערער, על בסיס הודאתו, בעבירה של שינוי מבנה הרכב (בין היתר צוינו בכתב האישום שינויים במערכת הפליטה והיניקה ובתוכנת בקרת מנוע, הנמכת רכב ומספר מנוע שאינו תואם לרישום ברישיון הרכב).
בהיתחשב בעבירות שמיוחסות לנאשם, בשינויים המבניים המשמעותיים שביצע הנאשם ברכב, בעברו של הנאשם, שבוותק נהיגה שאינו רב, הספיק ליצבור לחובתו 7 הרשעות אך מהשנים האחרונות, בהן נהיגה ברכב לא תקין שהוחלט לאסור את השמוש בו, ורכב לא תקין ללא מתן הודעת אי שימוש, והסכון שנשקף מנהיגתו בנסיבות אלה, כשהנאשם לא הודה בעבירות שמיוחסות לו, אני סבורה כי יש להעמיד הפסילה במקרה שלפני על תקופה של 11 חודשים.
אשר לשאלה האם קיים מנגון אחר, חלף החילוט, שיש בכוחו להשיג את התכלית שביסוד החילוט, ופגיעתו בקניין הנאשם מצומצמת יותר - בהקשר זה יצוין כי במסגרת ערר שהגישה המאשימה, בבקשה להחזרת תפוס (ע"ח 2791-12-22), ניתן, ביום 7.12.22, תוקף של החלטה למתווה עליו הסכימו הצדדים במסגרתו יפנה הנאשם למוסך המרכזי של "סיאט" לבחינת השבת הרכב לקדמותו.
...
נוכח מכלול השיקולים שצוינו, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 11 חודשים.
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 5,000 ₪.
אני מורה על חילוט הרכב שבו בוצעה העבירה לטובת המדינה.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

משכך, סבר בית משפט קמא כי בהיתחשב בשינויים המבניים המהותיים שנעשו ברכב, ובהיעדר מתוה חלופי לחילוט, המעיד כי ניתן להשיב הרכב לקדמותו, נוכח הסיכון שטמון ברכב למשתמשי הדרך, יש להורות על חילוט הרכב.
ערעור על חומרת העונש- למעט החילוט; אשר לעונש שנגזר על המערער ומתחם הענישה שנקבע, יודגש כי נוכח העבירות בהן הורשע המערער, שבמסגרתן ביצע המערער ברכב שינויים מבניים משמעותיים ונוכח עברו התעבורתי, שלפיו בותק נהיגה שאינו רב, הספיק ליצבור לחובתו 7 הרשעות הכוללות עבירות אך מהשנים האחרונות, בהן נהיגה ברכב לא תקין שהוחלט לאסור את השמוש בו, משנת 2019, נוכח שינויים שבוצעו ברכב אחר, הרי העונש שהוטל על המערער הנו סביר בנסיבות העניין, אינו חורג ממדיניות הענישה הנהוגה במקרים דומים ונימצא בתוך מיתחם הענישה ההולם בעבירות דומות של שינוי מבנה רכב, שכוללת שינויים מהותיים ברכב, כגון החלפת מנוע שלא אושר על ידי משרד הרשוי, שינויים שטמון בהם סיכון רב לציבור משתמשי הדרך.
סבורני כי בעבירות בהן הורשע המערער, שינוי מבנה הרכב מהותי ורחב , שגרם לרכב להמצא במצב העלול לסכן עוברי דרך השולל שליטה מהנהג, דבר המעיד ומלמד על כך שהרכב עבר שינוי מבנה חמור, בנגוד לתקנות התעבורה, ועצם השמוש בו או המשך נהיגה בו עלולה לסכן את המשתמשים בדרך וליצור סיכון תחבורתי לא מבוטל, ניתן וגם ניתן, בנסיבות אלו- נוכח חומרת העבירות והסכון הטמון בכך, לבקש את חילוט הרכב לצרכי השמדה בשל מסוכנות התפוס, מכוח התכלית המניעתית של הליך החילוט כדי למנוע המשך השמוש ברכב.
...
אני סבור כי מקרה זה, חוסה תחת אותם מקרים בהם, על פי הנוהל, רשאית המשיבה לבקש חילוט הרכב.
על אף המסקנה שהגעתי אליה לפיה ההחלטה לחילוט הרכב בדין יסודה, בהתחשב בעובדה שחילוט הרכב יש בו פגיעה בקניינו של המערער וכי מתפקידו של בית המשפט לבחון קיומו של מנגנון אחר, חלף החילוט, שיש בכוחו להשיג את התכלית שביסוד החילוט, סבורני כי יש מקום לתת למערער אורכה בת 60 יום מיום פסק דין זה, במסגרתה יפעל המערער להמציא אישור מתאים ממוסך מורשה של יצרנית הרכב המראה על ביצוע התיקונים הדרושים והשבת הרכב לקדמותו, בהתאם ועל פי המתווה המוסכם עם המדינה בהליך ע"ח 86618-03-23 מיום 30.3.23.
כפוף לאמור בסעיף 52 לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

אותה עת נהג ברכב כאשר בוצעו בו שינויים מבניים ללא היתר מרשות הרשוי בהם שינוי מבנה מערכת פליטה, מראות תשקיף לא מקוריות שאינן מתאימות לרכב, מתקן החזקת לוחית רשוי שאינו מקורי, פנסי איתות אחוריים וקדמיים שאינם מקוריים ושאינם תקניים.
טענות הצדדים ב"כ המבקש טוען כי יש להשיב למבקש הרכב התפוס מהטעמים שלהלן: המבקש רכש הרכב בחודש אפריל ולא ביצע בו שינויים.
אשר לטענת ב"כ המבקש כי לרכב נגרמו נזקים בזמן תפיסתו במישטרה ברגלית ובמראות השבורות, הרי שגם אם יש בטענה זו ממש, ואיני קובעת דבר בעיניין זה בשלב זה, הרי שאין בכך כדי לפגום בחוות דעת הבוחן בה פורטו שינויים מבניים נוספים שבוצעו ברכב, שיש בהם כדי לסכן את הציבור.
...
במקרה שלפני לא הונחה כל תשתית ראייתית ראשונית לביסוס דרישת הסנגור, ולפיכך דינה של טענה זו להידחות.
נוכח האמור מעלה, מהות העבירות שמיוחסות למבקש, שיש בהן סיכון למשתמשי הדרך, נחיצות הרכב כראיה בהליך העיקרי, הסיכון שניבט מהרכב והצורך במניעת ביצוע עבירות דומות בעתיד ברכב, אני מורה כי בשלב זה הרכב התפוס יישאר בחזקת המשיבה.
נוכח האמור, הבקשה להחזרת התפוס נדחית.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

קיימות ראיות לכאורה לכך שברכב התפוס בוצעו שינויים מבניים מהותיים שיש בהם כדי לסכן את נוסעיו ואת ציבור משתמשי הדרך.
כעולה מסעיף 3(א) לנוהל "חילוט כלי רכב בעבירות תעבורה" שהגישה המשיבה, מעבר לרשימת העבירות שמנויה בנוהל, ניתן לשקול חילוט רכב גם בשים לב לנסיבות הארוע, סוג העבירות שבוצעו, לרבות מקרה בו עולה צבר של עבירות המנויות בטבלה במינון שונה או ביחד עם עבירות אחרות מאלו המנויות בטבלה, עברו הפלילי-תעבורתי של החשוד, ותק נהיגתו, סוג הרישיון וסוג הרכב, בכפוף לאישור הגורמים המצוינים שם. אני סבורה כי מקרה זה, נוכח שנויי המבנה המהותיים שנעשו לכאורה ברכב והליקויים הבטיחותיים החמורים שנמצאו בו שיש בהם לסכן את כלל משתמשי הדרך, חוסה תחת אותם מקרים, בהם על פי הנוהל רשאית המשיבה לבקש חילוט הרכב.
עם זאת, מאחר שהמשיבה לא ציינה היכן עומד תיק החקירה והאם בכוונתה להגיש כתב האישום ומהו המועד שבכוונתה לעשות כן, ובהיתחשב בכך שהרכב תפוס זה 22 יום, וטרם חלפה תקופה של 6 חודשים מאז תפיסתו, אני קובעת כי ככל שבתוך 45 יום מהיום לא יוגש כתב אישום בתיק העקרי יהא מקום לשקול החזרת כלי הרכב תוך התניית אפשרות השמוש בו לאחר הסרת המיגונים וקבלת אישור לכך מהגורם המוסמך.
...
אשר לטענת המבקש כי ככל שנהג הרכב ביצע עבירה עליו לשאת בעונשו ואין טעם שינזק בשל כך - כעולה מדוחות הפעולה של השוטרים ומחוות דעת הבוחן ברכב בוצעו לכאורה עבירות חמורות וקיים חשש כי בעתיד יבוצעו בו עבירות נוספות וכן קיים סיכוי לחילוטו נוכח העבירות, ומכאן שדין טענה זו להידחות.
עם זאת, מאחר שהמשיבה לא ציינה היכן עומד תיק החקירה והאם בכוונתה להגיש כתב האישום ומהו המועד שבכוונתה לעשות כן, ובהתחשב בכך שהרכב תפוס זה 22 יום, וטרם חלפה תקופה של 6 חודשים מאז תפיסתו, אני קובעת כי ככל שבתוך 45 יום מהיום לא יוגש כתב אישום בתיק העיקרי יהא מקום לשקול החזרת כלי הרכב תוך התניית אפשרות השימוש בו לאחר הסרת המיגונים וקבלת אישור לכך מהגורם המוסמך.
לפיכך, אני מורה כי בשלב זה הרכב התפוס יישאר בחזקת המשיבה.
הבקשה נדחית.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

כעולה מחומר הראיות, קיימות ראיות לכאורה לכך שברכב התפוס בוצעו שינויים מבניים מהותיים שיש בהם כדי לסכן עוברי דרך.
בין היתר טען המבקש הודעתו כי נהג ברכב לאחרונה רק לפני כ-4-6 חודשים, עת הורד הרכב מהכביש, וכי אין לו יכולת כספית לתקן הליקויים.
נסיבות המקרה לצד עברו התעבורתי של המבקש, שכולל עבירות חוזרת ונישנות של נהיגה ברכב לא תקין שהוחלט לאסור את השמוש בו, ועבירות דומות נוספות, מעידים על מסוכנות גבוהה שנשקפת הן מהמשך נהיגת המבקש והן מהרכב עצמו, נוכח השינויים שלכאורה בוצעו בו. דיון והכרעה סעיף 32(א) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969, קובע כי: "רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה." בהתאם לפסיקה, תפיסת חפץ נועדה לשרת 3 תכליות, מניעת ביצוען של עבירות עתידיות, הצגת התפוס כראיה בהליך, ואפשרות חילוט התפוס במקרה של הרשעה (ראו בש"פ 3434-21 יוסף אלנאשף נ' מדינת ישראל (15.6.21)).
אשר לאפשרות שהעלה הסניגור לשיחרור הרכב, תקונו והחזרתו לבדיקת המישטרה, בכפוף לתנאים שיקבע בית המשפט - מעבר לנימוקים שציינתי, בעטים אין מקום להורות על השבת הרכב בשלב זה, הרי שהבוחן שערך את חוות הדעת העיד בדיון כי הליקויים שנמצאו ברכב אינם ניתנים לתיקון, כך שאפשרות השבת מצב הרכב לקדמותו אינה ישימה.
...
אני סבורה כי הפגיעה שנגרמת למבקש בנסיבות האמורות היא מידתית, ולא ניתן להגשים את תכלית התפיסה בחלופת תפיסה שפגיעתה במבקש פחותה.
לפיכך, אני מורה כי בשלב זה הרכב התפוס יישאר בחזקת המשיבה.
הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו