מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להחזר חוב לאחר תקופת התיישנות

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לחילופי חילופין, במידה והערעור יתקבל, ביקשו העובדים מבית המשפט להורות על החזר האגרות ששלמו העובדים למנהל המיוחד.
מה גם, שניתן היה לדעת את הזכויות המדויקות של העובדים רק לאחר ניתוח הנתונים שהתקבלו ממערכת הנתונים של החברה, זאת במועד מאוחר לצוו הפרוק, כך שהמועד שבו העובדים היו יכולים לדעת מהן זכויותיהם הוא מאוחר להגשת בקשת הפרוק, מועד שאינו מגבש היתיישנות ביחס לאותן תביעות חוב.
נטען כי אישור המל"ל שניתן לתביעות חוב של עובדים נוספים שהוגשו לאחר חלוף תקופת ההתיישנות מהוה הודאה בקיום הזכות בהתאם לסעיף 9 לחוק ההתיישנות, דבר המוביל להארכת תקופת ההתיישנות.
...
" במקרה הנוכחי, לא היה בתביעות החוב בסיס עובדתי, שיכול היה להצדיק את קבלת תביעת החוב, בהתעלם מסוגיית ההתיישנות ולא ניתן היה להגיע למסקנה כי חל החריג הקבוע בסעיף 8 לחוק ההתיישנות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ערעור הביטוח הלאומי מתקבל והכרעות החוב שניתנו על ידי המנהל המיוחד מבוטלות בזאת, בכפוף לאמור לעיל בפסקה 73.
בנסיבות אלה, באתי לכלל מסקנה כי אין לחייב את העובדים-המשיבים בהוצאות ובשכ"ט עו"ד. המזכירות תשלח את פסק הדין לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה סוגיית ההתיישנות הנתבע טען כאמור, כי התביעה היתיישנה, נוכח המועד שנקבע להחזר החוב, אל מול מועד הגשת התביעה שחל למעלה משבע שנים לאחר מכן.
התובע טען מנגד, כי במהלך השנים 2011, 2012, בכל פעם שפנה לנתבע בדרישה להחזיר לו את חוב ההלוואה, הנתבע ביקש ממנו לדחות את מועד ההחזר.
על התובע היה להוכיח את טענתו שהשיקים שהנתבע הציג ככאלה ששולמו עבור פרעון ההלוואה, ניתנו למטרה אחרת והוא לא עשה כן. אי נקיטת הליכים לגביית החוב מצד התובע במשך תקופה כה ארוכה, לאחר המועד האחרון שנקבע לתשלום החוב, מתיישבת עם טענת הנתבע שהחוב שולם.
...
סוף דבר נוכח כל הנ"ל אני קובע שלא עלה בידי התובע להוכיח את הטענה שהנתבע לא החזיר לו את ההלוואה.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה הן מחמת התיישנות והן לגופה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 13,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך שלכאורה היא הוגשה לאחר תום תקופת ההתיישנות.
בהחלטתי בבר"ל שהוגש על ידי הנתבע, קבעתי כי יש לקבל את בקשת הרשות להגן, אך דחיתי את טענת ההתיישנות, שכן מצאתי שהנתבע קבל על עצמו ההיתחייבות להחזר החוב בשלבים מאוחרים יותר בהתכתבויות שהיו לו עם באי כוחו של התובע.
לאחר דיון ההוכחות ולאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, אני קובעת כי הנתבע הכיר בחוב שהיה לו כלפי התובע וכפר בחישוב החוב, בין אם זה מסיבות משפטיות ובין אם זה מסיבות מוסריות, כפי שפירט בהתכתבויות השונות, ואתייחס לכך בפרק "גובה החוב". תנאי החזר ההלוואה בהתאם להסכם: לחלופין ולמעלה מן הצורך אציין כי תנאי החזר ההלוואה, כפי שנוסחו בהסכם נוגדים את תקנת הצבור שכן הם קובעים ריבית ברמה של ריבית נשך.
...
גובה החוב: לאור האמור לעיל אני קובעת כי ההצמדה והריבית יהיו לפי חישוב ריבית חוקית רגילה, כאשר הסכום שנותר לתשלום הינו 59,000 דולר בהתאם להודאת הנתבע מיום 1.5.12 , נספח ז' לכתב התביעה בו הוא כותב: "מרשך קיבל עד היום כ2/3 מחובו (קרן) דהיינו – 91,000 $ מתוך- 150,000 $ קרן. ברגע שיהיו בידי כספים נוספים אעבירם למרשך" .
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני קובעת, כי הנתבע ישלם לתובע סך של 228,882.27 ₪ תוך 60 יום.
שכ"ט עו"ד- הנתבע ישלם לתובע סך נוסף של 25,000 ₪ בתוספת מע"מ בגין שכ"ט עו"ד. כמו כן ישלם הנתבע לתובעים החזר אגרה בהתאם לסכום שנפסק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הבקשה לרשות להגן/כתב ההגנה מטעם הנתבעים: הנתבעים טענו שיש לדחות את התביעה בגין היתיישנות ושיהוי בלתי סביר בחלוף תקופה של 20 שנה בהן היה על המשיב ו/או כונסי הנכסים מטעמו לפעול למימוש המישכון (משכנתא-ב'ב') נשוא תיק זה ולסלק כל חוב המיוחס למבקשים.
לאחר עיון בכתבי הטענות לאורך השנים ובהליכים השונים אין בידי לקבל את טענת ההתיישנות שהעלו הנתבעים ואני דוחה אותה שכן, הנתבעים הודו במסמך שנערך על ידם ב-2016 (12.7.2016) שהם הפרו את הסכם ההלוואה , כי הם חייבים בתשלום החזר ההלוואה והם מבקשים שהות להסדיר את החוב.
...
על כן, בנסיבות אלו ולמרות קיומה של עילת תביעה אין מנוס מדיון ממוקד בעיקרי הטענות שיש בהן כדי להכריע בתביעה שבנדון.
כב' הש' עמית על דעת הש' חיות(כתוארה אז) והש' פוגלמן השיבו לשאלה זו בסיכומו של דבר : "30. סיכומו של דבר, כי הנתבע אינו חייב להודות בזכותו הקונקרטית של התובע לסעד מסוים לצורך סעיף 9 לחוק ההתיישנות, ודי לו שיודה בעובדות
לאחר עיון בכתבי הטענות לאורך השנים ובהליכים השונים אין בידי לקבל את טענת ההתיישנות שהעלו הנתבעים ואני דוחה אותה שכן, הנתבעים הודו במסמך שנערך על ידם ב-2016 (12.7.2016) שהם הפרו את הסכם ההלוואה , כי הם חייבים בתשלום החזר ההלוואה והם מבקשים שהות להסדיר את החוב.
על כן, אני סבור כי יהיה זה נכון להעמיד את גובה החוב שהנתבעים יחויבו בו על סך של 175,000 ₪ (סכום ההלוואה המקורי) בצירוף הפרשי הצמדה בלבד ממועד מתן ההלוואה ועד היום כאשר כל הסכומים שהנתבעים טוענים ששילמו יזקפו ע"ח הריביות שהם הופטרו מהם על פי פסק דין זה. בנוסף, המשכון על הדירה יישאר בתוקף לטובת התובע עד למימוש כל יתרת החוב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לטענת המשיבה, בין השנים 2015-2019 פנתה מספר פעמים אל בעלה ושותפו ודרשה את כספה, ואלה ביקשו בכל פעם לדחות את החזר החוב.
גם אם אקבל את טענת המשיבה כי זו פנתה בין השנים 2015-2019 מספר פעמים אל בעלה ושותפו ודרשה מהם להשיב את כספה, הרי שאין בכך כדי לסייע בידה לעצירת מירוץ ההתיישנות, שכן בסעיף 9 לחוק ההתיישנות נקבע כי לצורך עצירת מירוץ ההתיישנות על הנתבע להודות בקיום הזכות בכתב או בפני בית המשפט, או לבצע מקצת הזכות: "הודה הנתבע, בכתב או בפני בית משפט, בין בתוך תקופת ההתיישנות ובין לאחריה, בקיום זכות התובע, תתחיל תקופת ההתיישנות מיום ההודאה; ומעשה שיש בו משום ביצוע מקצת הזכות, דינו כהודאה לענין סעיף זה". במקרה דנן, המבקשת הכחישה בבקשתה את דבר קיומו של החוב ואילו המשיבה לא העלתה טענה כי המבקשת הודתה בכתב על קיום החוב או שילמה חלק ממנו לאחר שנת 2013.
...
דיון והכרעה; לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה לתגובה ובחנתי את טענות הצדדים בראי הדין והפסיקה, נחה דעתי כי דין הבקשה להתקבל.
סוף דבר אשר על כן, ובהתאם לכל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה, מחמת התיישנות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו