מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להוספת ראיות בתובענה בחירות לראשות עיר

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בסיבוב הראשון התמודדו ארבעה מועמדים לראשות העיר, כאשר שניים מתוכם הם הצדדים להליך דנן – המבקש, מר ג'לאל אבו חוסיין (להלן: "המבקש"), והמשיב מס' 3, מר מורסי אבו מוך, שכיהן כראש העיר עובר לבחירות בסיבוב הראשון (להלן: "המשיב").
המערערים בעירעור הבחירות ביקשו שתנתן להם האפשרות להגיש תצהירים נוספים ולזמן עדים, ובקשה זו נדחתה בהחלטתו המפורטת של בית המשפט לעניינים מינהליים (כב' השופט סוקול) מיום 19.1.2016, תוך שנקבע כי נשמרת זכותם של המערערים להגיש תובענה אזרחית על יסוד טענותיהם.
" בהקשר זה נקבע בפס"ד מורביה כי "שוחד בחירות מיתקיים, איפוא, מקום בו ניתנת טובת הנאה מסוג כלשהוא על מנת להביא בעל זכות בחירה לידי הצבעה מסוימת". עוד נקבע שם כי "שוחד - במובנו בחוקי הבחירות - מיתקיים רק מקום בו הוכח, ברמה הנדרשת, כי מטרתה של טובת ההנאה הייתה להניע בוחרים להצבעה מסוימת". הערות מקדימות - טרם נכנס לעובי הקורה, מצאתי לנכון להקדים מספר מילים לגבי היתנהלותו של המבקש, לרבות לגבי אופן ניהול ההליך והצגת ראיותיו.
מוסיף המבקש וטוען, רק בעקבות הגשת ערעור הבחירות, אשר במסגרתו הועלו טענות גם בקשר לחוב הארנונה, הוחזר חוב הארנונה על שמו של מג'אדלה ושולם, וכי היה זה כיממה בלבד עובר למינויו של מג'אדלה לתפקיד סגן ראש העיר.
...
בנוסף, באמצע המסמך מתנוססת חותמת "נתקבל", תחתיה מופיע התאריך 20.9.2015, בסמוך לחותמת זו, נרשם בכתב יד: "אני מאשרת קבלת מכתב זה בתאריך שנזכר לעיל", ולאחר מכן – חתימתה של מסראווה.
בסופו של יום, שוכנעתי כי הדברים אינם כפי שנחזו להיות בתחילת הדרך, ולא מצאתי כי המבקש הצליח להרים את נטל ההוכחה הכבד שרובץ על שכמו.
התוצאה – לאור כל האמור מעלה – דין המרצת הפתיחה להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

] בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנצרת (השופט הבכיר ה' חטיב והשופטים ז' הווארי ו-ב' ארבל) בע"א 9026-10-10 מיום 9.2.2011 אשר דחה את ערעור המבקש על פסק דינו של בית משפט השלום בנצרת (סגן הנשיא ש' סרחאן) שקבל באופן חלקי תביעה שהגיש המבקש כנגד המשיבות במובן זה שחייב את המשיבה 2 בפצוי המבקש בסך של 25 אלף ש"ח. המבקש הגיש תביעה כנגד המשיבות בה טען כי אלה סירבו להעניק רישיון לעסק אותו הפעיל משך שנים ארוכות בעיר ונקטו נגדו בהליכים פליליים בגין ניהול העסק ללא רישיון, וזאת מטעמים פוליטיים פסולים על פי הוראותיו של ראש העיר, לאחר שהמבקש הסיר את תמיכתו בו בבחירות לראשות העיר בשנת 2003.
לעניין זה נקבע כי כתב האישום הוגש תוך סטייה מודעת מן הנוהל הקבוע במשיבה 2 להגשת הליכים פליליים כנגד מי שמנהלים את עסקם ללא רישיון עסק וכי התובעת המיוחדת שפעלה מטעם המשיבה 2 הפעילה את שיקול דעתה בהכריעה על הגשת כתב האישום באופן רשלני שכן היא לא שקלה את העדרה של ראיה מהותית שתבסס את הסיכוי להרשעה.
המבקש מוסיף ומשיג על דחיית התביעה כנגד המשיבה 1 וכן שב הוא על טענותיו כי אף בהגשת כתב האישום השני ובאי מתן רישיון העסק ביצעו המשיבות את העוולות עליהן ביסס את תביעתו וכי בית המשפט השלום ובית המשפט המחוזי טעו בקביעתם כי לא הוכיח את נזקיו וכן כי יש מקום להתערב בשיעור הפיצויים שנפסק לזכותו.
...
לאחר עיון בבקשה על נספחיה, סבורני כי יש לדחותה אף ללא קבלת תגובת המשיבות.
יחד עם זאת, ואף אם הייתה הסתמכות מצד המבקש על מצגי המשיבות כלפיו, סבורני כי בצדק קבעו בית משפט השלום ובית המשפט המחוזי כי אין בכך כדי להקנות למבקש זכות קנויה להוסיף ולקבל את רישיון העסק.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ייאמר כבר עתה, כי בעלי הדין הם ראשי העיר עפולה (המכהן והיוצא), שהתמודדו כיריבים פוליטיים לראשות המועצה בעיר במערכת הבחירות לראשות העיר עפולה בחודש נובמבר 2018 שבה זכה הנתבע ומאז הוא מכהן כראש העיר.
בית המשפט הבא לבחון התרת הגשת ראיה מסוימת באיחור, עליו לשקול מספר שיקולים, ובהם: אופייה של הראיה הנוספת (לרבות פשטותה); מהו השלב שאליו הגיע המשפט; האם הצד המבקש את הבאת הראיה הנוספת ידע או היה עליו לדעת על קיומה של הראיה מוקדם יותר; וכן תרומתה של הראיה שהוספתה מתבקשת לגילוי האמת (ראו: רע"א 9114/16 משה טיסונה נ' אבי כהן (ניתן ביום 26.3.17)), כאשר לשיקול הבוחן את נחיצות הראיה לבירור האמת, קיים משקל.
התביעה כאן היא כאמור תביעה המבוססת על דיני לשון הרע, וטומנת בחובה שאלות בדבר התמלאות יסודותיה של עוולת לשון הרע, המצריכות גם כן פרשנות לשונית של מספר מונחים, אשר כללו הן את ההתבטאות של המשיב, מצד אחד, והדברים שאותם ייחס המבקש למשיב, שנאמרו כביכול על ידו והאם ניתן להסיק מהם את דבר עידודו להגירה חיובית של הערבים לעיר עפולה, והפיכתה לעיר מעורבת, כפי שנאמר מפיו של המבקש בראיון רדיו שעסק בכך.
...
ובחזרה לענייננו - ראשית, לא מצאתי בטיעוני המשיב נימוק ממשי מדוע אין להיעתר לבקשה, והתנגדותו לצירוף הראיה לא בוססה דיה.
לא מצאתי בנימוקיו טיעון משכנע מדוע לא להיעתר לבקשה, כגון שיקולים של פגיעה בזכויותיו או נזק שייגרם לו ככל שאיעתר לבקשה וכד'.
לפיכך, יישום השיקולים שנקבעו בפסיקה על ענייננו מוביל למסקנה, שיש להתיר הגשת הראיה הנוספת, זאת לאחר שנמצא כי יש בה פוטנציאל תרומה לבירור המחלוקות וגילוי האמת, על ידי הצבת הפרשנויות המילוליות המבוססות על המילונים השונים, של המונחים בהם השתמשו בעלי הדין בפרסום מושא עוולת לשון הרע המיוחסת למשיב, במישרין או בעקיפין, אל מול הגנת האמת בפרסום בה דוגל המבקש.
משום כל הטעמים שמניתי לעיל, אני נעתרת לבקשה ומורה על צירוף הראיה הנוספת (מסומנת מוצג נ/4).

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע כללי והצדדים לתובענה - בהחלטה קודמת שניתנה מטעמי ביום 23.6.16, הקדמתי וסקרתי את הרקע הכללי אשר בבסיס ההליכים ואפנה שוב לדברים שנכתבו שם כדלקמן: המבקש בתיק העקרי ובבקשה הנוכחית הנו מר ג'לאל אבו חוסין (להלן: "המבקש"), תושב באקה אלגרבייה (להלן: "העיר"), אשר היתמודד בבחירות לראשות העיר בסוף שנת 2015 (להלן: "הבחירות").
עוד מוסיף וטוען המשיב, כי עסקינן ב"מסע דייג" ראייתי, כאשר בפועל אין מסד ראייתי כלשהו לטענות המבקש, וכי המבקש מנסה לייחס פסול להתנהלות השגרתית והשוטפת של הערייה בתקופה שלפני הבחירות.
...
תמצית טענות הצדדים בהליך העיקרי - לטענת המבקש, במהלך מערכת הבחירות בוצעו על ידי המשיב מעשים אשר עולים כדי שוחד בחירות, אשר הובילו בסופו של דבר לכך כי המשיב, ולא המבקש, הוא שנבחר לתפקיד ראש העיר.
המשיב טוען בתשובתו להמרצת הפתיחה כי דין המרצת הפתיחה להידחות הן מטעמים פרוצדוראליים והן לגופם של דברים.
לשיטתו, המידע שהעדים אמורים למסור רלבנטי, אך הואיל והם לא מוכנים להגיש תצהיר אין מנוס אלא לזמן אותם ולשמוע את עדותם בבית המשפט, תוך שבקשתו נתמכת בתצהיר לגבי הפניות אל אותם עדים.
דיון והכרעה - לאחר שקילת טענות הצדדים ועיון במסמכים שהוגשו, שוכנעתי כי דין הבקשה להתקבל בחלקה.
סיכום - לאור האמור לעיל, אני מורה כדלקמן: ניתן בזאת צו המופנה לגב' קוביילה מסארווה, נציגת הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה עירון (להלן: "הוועדה המקומית") ואשר מכוחו עליה לאתר בתיק של הוועדה המקומית את המכתב שצורף להמרצת הפתיחה כנספח י"ח. המדובר במכתב ששלח המשיב למר ביאדסה חוסני ואשר עליו מתנוססת חתימת "נתקבל" של הוועדה המקומית מיום 20.9.2015 בצירוף אישור בכתב ידה של הגב' קוביילה.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע כללי והצדדים לתובענה - המבקש בתיק העקרי ובבקשה הנוכחית הנו מר ג'לאל אבו חוסין (להלן: "המבקש"), תושב באקה אלגרבייה (להלן: "העיר"), אשר היתמודד בבחירות לראשות העיר בסוף שנת 2015 (להלן: "הבחירות").
עוד מוסיף וטוען המשיב, כי עסקינן ב"מסע דייג" ראייתי, כאשר בפועל אין מסד ראייתי כלשהו לטענות המבקש, וכי המבקש מנסה לייחס פסול להתנהלות השגרתית והשוטפת של הערייה בתקופה שלפני הבחירות.
המשיב מפנה לערעור הבחירות שקדם לתובענה דנן, אשר לשיטתו בוסס אף הוא על אותה תשתית ראייתית "דלה", ולבסוף נמחק לבקשת המבקש, וטוען כי אין לאפשר למבקש לצאת ל"מסע דייג" של ראיות ואין לאפשר לו לערוך מקצה שיפורים ראייתי.
...
תמצית טענות הצדדים בהליך העיקרי - לטענת המבקש, במהלך מערכת הבחירות בוצעו על ידי המשיב מעשים אשר עולים כדי שוחד בחירות, אשר הובילו בסופו של דבר לכך כי המשיב, ולא המבקש, הוא שנבחר לתפקיד ראש העיר.
המשיב טוען בתשובתו להמרצת הפתיחה כי דין המרצת הפתיחה להידחות הן מטעמים פרוצדוראליים והן לגופם של דברים.
לכן, לפחות במובן הזה, לא שוכנעתי, כי עסקינן אך ורק ב"מקצה שיפורים" וניצול לרעה של ההליך המשפטי כנטען על ידי המשיב.
בהתאם, אני מורה כדלקמן: המבקש יכול להגיש את התצהירים המבוקשים (סעיף 7(א) לעיל) - תוך 7 יום.
לכן, הבקשה בהקשר זה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו