מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להוספת ראיה חדשה לדו"ח חקירה: הקלטות ותמלול שיחות

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

מעבר לטענותיו כנגד מהימנות המתלוננת, המערער טען כנגד קביעתו של בית משפט קמא כי "ראיה מרכזית נוספת היא חוות דעת מז"פ בנוגע לדנ"א שהופק מתאי זרע (הדגשה – י.ע) שנמצאו על תחתוניה של המתלוננת בסמוך לאחר הארוע. למעשה אין מדובר בתמיכה בלבד, אלא בראיה עצמאית ומשמעותית". במסגרת הבקשה להוספת ראיות ביקש המערער להוסיף חוות דעת חדשה מטעמו, לפיה הדנ"א שנימצא על תחתוניה של המתלוננת ובאיבר מינה לא הכיל תאי זרע; וכי משלא ניתן היה לקבוע זהות בין החומר הנדגם לפרופיל של המערער, אין לחוות דעת המז"פ משמעות ואין להשתמש בה כראיה מכל סוג שהוא, אפילו לא של תוספת ראייתית.
זאת, כיוון שהמתלוננת דיווחה על קיומו של קובץ השיחה מספר ימים לאחר הארוע, וכי השיחה לא הופקה ישירות מהמכשיר של המתלוננת על ידי חוקר, אלא המתלוננת היא זו ששלחה אותו לתביעה באמצעות יישומון "WhatsApp". במסגרת הבקשה, ביקש המערער להגיש שלוש ראיות שבכוחן לערער, לטענתו, את הנחתו של בית המשפט כי שיחת הטלפון היתקיימה בסמוך לארוע: הראשונה, חוות דעת מומחה לפיה על פי החתימה האלקטרונית על הקובץ לא ניתן לקבוע מתי נוצר הקובץ, ועל פי שם הקובץ אף ניתן לשער כי הוא נוצר כקובץ שני וביום 21.8.2016 (ביום בו המתלוננת דווחה לתביעה כי ברשותה הקלטה זו).
בעניינינו, המערער אינו טוען כי לא היה באפשרותו להציג את הראיות שמבקש להציג עתה, וכדבריו: "המדובר בראיות שסביר והייתה קיימת אפשרות להשיגן במסגרת ההליך בערכאה הדיונית, אך הדבר לא נעשה מסיבות שאינן ברורות". מעיון בפרוטוקול הדיון בבית משפט קמא עולה כי באת כוח המערער נימנעה באופן מכוון מהגשת הודעות המתלוננת; ויתרה על הגשת חומרי החקירה בתלונה הקודמת; הסכימה להגשת תמליל שיחת הטלפון; ונמנעה מחקירה נגדית של מומחית התביעה.
עורך הדו"ח הגיע למחסום א-זעים לאחר שדווח לו על התלונה על ידי מפקד המחסום, והעביר את המתלוננת לקבלת טפול רפואי, לבקשתה, לבית החולים הדסה הר הצופים.
...
גם אם הקובץ לא משקף את השיחה במלואה, הרי שלאור התיאור הכללי שחסיין מסר, אף אני סבור, כבית משפט קמא, כי ניתן לראות בהטחת האשמה כלפיו "מה עשיתם לי" כתמיכה נוספת לגרסת המתלוננת.
אכן, מדובר בדיווח שגוי שלא עולה בקנה אחד עם גרסת המתלוננת, אולם סבורני, כבית משפט קמא, שאין משמעות גדולה לפערים אלה, כיוון שזהו מסמך המהווה עדות מפי השמועה, ובעיקר נוכח האמור בדו"ח ולפיו המתלוננת "לא מסרה עוד פרטים, בקושי שיתפה איתי פעולה, נראתה מפוחדת ולא הרבתה לתקשר". אזכיר שוב כי הגורם הראשון עמו המתלוננת נפגשה היה מפקד מחסום א-זעים, ובמזכר שערך ביום 19.8.2016 צוינו העובדות התואמות את גרסת המתלוננת.
לסיכום, לאור האמור לעיל, נחה דעתי כי אין מקום להתערב בקביעותיו של בית משפט קמא, ויש להותיר הרשעתו של המערער על כנה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אלה המסמכים שצורפו לבקשה: תמליל הקלטה של שיחה בין התובע לרינת אואקנין, גסתו של הנתבע , אשר שימשה כעדה בתיק.
לבקשות הנ"ל צורפו שניים מהמסמכים שצורפו לבקשה מושא החלטה זו (הקלטת הגב' אואקנין ודוח ממשרד חקירות פרטי).
במקביל הגישו התובעים בקשה לתיק העירעור (1774-09-16) להוספת ראיות חדשות.
בנוגע לתמליל השיחה עם הגב' אואקנין נקבע – "לאחר בחינת תמליל השיחה לא מצאנו בתמליל את הנטען, דהיינו כי מהתמליל עולה שמסרה עדות שקר בבית הדין האיזורי עקב לחצים שהפעיל עליה המשיב. על כן, ולמרות שהמשיב הצהיר כי הוא מסכים לקבלת התמליל בכפוף לקבלת תצהיר נוסף של גב' אוקנין ולחקירתה בבית הדין (האיזורי או הארצי), אנו דוחים את הבקשה לצרף את תמליל השיחה כראייה.
...
במהלך השנים הנתבע נדרש להגיב להליכים רבים שבהם נקטו התובעים לאורך השנים ויש לשים לדבר סוף.
נוכח כל האמור לעיל, אין מקום לדון פעם נוספת בטענות התובעים ובמסמכים שצורפו לבקשה.
בקשת התובעים נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה של התובעת (להלן: "המבקשת") להוספת "ראיה חדשה/משלימה לדו"ח חקירה" שהוגש מטעמה (להלן: "דו"ח החקירה"), כאשר הראיה היא הקלטות ותימלול הקלטות של שיחות של החוקרת הפרטית מטעם התובעת עם שניים: מר אסף בכר ומר **** וילנסקי אשר לכאורה עבדו עבור הנתבעים (להלן: "העובדים הנטענים").
...
לאור האמור לעיל אני מקבלת את הבקשה לאפשר למבקשת הבאת ראיות נוספות בתנאים כדלקמן: תוך 30 יום תגיש המבקשת תצהיר של החוקרת על ביצוע הקלטת השיחות כנדרש בדין.
המבקשת תשלם למשיבים הוצאות ללא קשר לתוצאות התובענה בסך 3,000 ₪ תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס לבקשה למחיקת תצהיר הנתבע 1 ולחלופין מחיקת סעיפים 25-27 מתוכו התובע טוען כי הנתבעים הרחיבו חזית עת טענו לראשונה בסעיפים 25-27 לתצהיר של מר דוד סעדי כי התובע לקח כרטיסי נוכחות ללא הרשאה והוסיף בדיעבד על גבי כרטיסי הנוכחות נתונים שיש בהם להראות כי מדובר בדוחות מזויפים או מפוברקים.
הנתבעים 1 ו-2 לא פירטו גם בתגובה מטעמם אילו "טענות חדשות ורבות" טען התובע לפתע ביחס לדוחות הנוכחות שצרף ואין ממש באמור.
ביחס לבקשה להוצאת כל ראיה בדבר "תימלול" שיחה בין התובע לבין מי מילדי הנתבע 1 לטענת התובע יש למחוק כל "תימלול" של שיחה לכאורה שנערכה בינו לבין מי מילדי הנתבע 1, וזאת לאור העובדה כי הנתבעים 1 ו-2 מעולם לא מסרו בידי ב"כ התובע (ונראה שגם לא צרפו לתיק) עד לכתיבת שורות אלו את ההקלטה הנטענת על ידם, ולא בכדי.
ביחס לבקשה להוספת ראיית הזמה מטעם התובע התובע מבקש לאשר לו להוסיף ראייה שלטענתו התקבלה אצלו רק ביום 27.1.24, עת הצליח להקליט שיחה עם עובד של הנתבעים המאשרת כי הוא עבד אצל הנתבעים כעובד מן המניין כפי שפורט בכתב התביעה.
משכך והואיל וטרם היתקיים בתיק דיון הוכחות, לא יגרם לנתבעים 1 ו-2 נזק מאחר שהם יוכלו לחקור את התובע ביחס לאמור.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה למחוק את ה"תמלולים" שצורפו לתצהיר של מר חיים סעדי, דינה להידחות.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי יש להיעתר לבקשה.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

התובע הוסיף וטען, כי הוא ביקש לבטל מנוי לסקיילוק של משאית אחרת, אך לא של זו נשוא התביעה (סעיף 39 לכתב התביעה).
לאחר שמיעת ההקלטות של השיחות של התובע עם נציגי סקיילוק, ולאחר שמיעת כל העדויות, התברר שטענת התובע, כאילו הוא בכלל לא ביקש לנתק את המערכת מהמשאית הזו, פשוט לא הייתה אמת.
הנתבעת הגישה דו"ח חקירה, שאליו צורפו הקלטות ותמלולים של שיחות שקיים התובע עם חברת סקיילוק.
(ר' נספח 7 לראיות הנתבעת, שיחה מיום 15.9.19 שעה 11:50, שיחה מיום 19.9.19 שעה 11:10, שיחה מיום 19.9.19 שעה 11:26, שיחה מיום 22.9.19 שעה 13:59, שיחה מיום 24.10.19 שעה 9:23, שיחה מיום 24.10.19 שעה 10:13, שיחה מיום 24.10.19 שעה 10:43 ושיחה מיום 17.11.19 שעה 10:15).
כך, למשל, בעיניין שבא בפני כב' השופט סולברג בשבתו בבית המשפט המחוזי בירושלים: "הלכה פסוקה היא כי בדרך כלל כאשר מוצא בית משפט גרסת תביעה שקרית, עליו לדחות את התביעה כולה, ולא לבנות את התביעה מחדש על סמך גרסאות מאוחרות ומשופרות. "תובע המביא גרסה בדויה לבית המשפט איננו זכאי לכך שבית המשפט יכריע את הדין לטובתו על-פי תשתית עובדתית אחרת שהתבררה מן הראיות. אכן, לעיתים הדבר אפשרי ובידי בית המשפט נתון שיקול הדעת אימתי לעשות כן, אלא שיש לאזן אפשרות זו עם זכויות הצדדים האחרים ולנקוט בה כאשר לא עלול להגרם עוול או עוות דין לנתבעים" (ע"א (מחוזי י-ם) 6380/05 מירב כהן נ' ישראליפט [פורסם בנבו] (ניתן ביום 19.12.05); ראו גם ת"א (י-ם) 5133/03 אלחלאיקה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (ניתן ביום 2.9.08)).
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטענות שכל אחד מהצדדים פירט בהרחבה בסיכומיו, אני סבורה שדין התביעה שבפני להידחות.
התובע טוען שחריג זה אינו מופיע ברשימת הפוליסה, והוא לא היה מודע לו. התובע גם טען שכלל לא הוכח שמדובר בשטחA וכי מדובר בשטחי B או C. לנוכח כל האמור עד כה , נראה שאין צורך להכריע במחלוקת זו, שכן ממילא דין התביעה להידחות גם מכל הטעמים שכבר פורטו.
מאחר שלנוכח כל האמור עד כה, דין התביעה להידחות, הרי שאין צורך להידרש לטענות הצדדים בנודע לגובה הנזק.
סוף דבר – התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו