בעיניין זה, אף המשיבה סברה כי יש ליצור תת סיווג לשטחי החניה הצמודים לעסקים ועל כן, כבר בדיון המקדמי שהתקיים בפני הודיעה כי פנתה אל השרים כדי להוסיף תת סיווג חדש תחת סיווג "עסקים" - "חניה מקורה בנכסים שאינם למגורים" - וזאת בתעריף נמוך יותר, הדומה לתעריף המינימום הקבוע בתקנות ההסדרים לסיווג "עסקים".
אלא, שניסיון זה להביא הסוגיה לידי פיתרון בדרך של תיקון צו הארנונה לא צלח ובקשת המשיבה להוספת תת סיווג נדחתה מהטעם כי התעריף הקבוע ל"עסקים" בצו הארנונה של המשיבה נמוך יחסית בהשוואה לתעריף הארנונה לסיווג זה ברשויות מקומיות דומות וסמוכות.
...
כמו כן מגדיר צו הארנונה "שטח משותף בבניין שאינו למגורים" כדלקמן:
"...כל שטח המשמש לצורכי עזר של דיירי הבניין ואינו למגורים כגון: מעליות, שטחי מעבר, מדרכות, שירותים, חדרי חשמל וכיו"ב. אם הבניין בבעלות אחת או מחזיק אחד, יחויב הבעלים/המחזיק בשטח כולו. אם הבניין משותף לכמה נכסים ומחזיקים, יחולק השטח המשותף למחזיקים באופן יחסי לגודל הנכסים של כל מחזיק ויחויב בארנונה לפי סווג אוו מחזיק בבניין".
בהינתן הוראות אלו, אין בידי לקבל את עמדת העותרות בעניין זה. צו הארנונה נוקט במפורש במילה "כגון", דהיינו, מונה דוגמאות המלמדות על כוונתו ואין לומר כי מדובר ברשימה סגורה שתעיד כי בהעדר הגדרה של סיווג חניות מעיד הדבר על העדר חיוב בארנונה.
לאור כל האמור, והגם שקבעתי כי החלטת המשיבה עומדת במתחם הסבירות ואינה נגועה בפגם מהותי אשר יצדיק התערבות בית המשפט הרי שבנסיבות העניין, בהן סברה המשיבה אף היא כי יש לקדם תיקון צו הארנונה על דרך של קביעת תעריף לחניה לעסקים (הפחתה של 40%) מן הראוי כי תבצע בחינה מחודשת של הסיווגים הקיימים בצו הארנונה שלה שמא מחייב הדבר עדכונים והתאמות לנהוג ברשויות מקומיות אחרות דומות.
סוף דבר
לאור כל האמור, העתירה נדחית.