המשיבים 2-14 (להלן: "המשיבים") הם כאמור בעלי 8 דירות הממוקמות בקומות 16-19 בחלקו הצפוני של הבית המשותף, אשר ביקשו לבצע עבודות של הרחבת מרפסות ביתם.
לשם כך, הגישו המשיבים ביום 13/6/13, בקשה מספר 2013319, לקבלת היתר בנייה לתוספת שטח לשמונה מרפסות בשמונה דירות, על ידי סגירת פתחים בין קורות, באמצעות ניוד שטחים מממ"דים בדירות אלו למרפסות (להלן: "הבקשה הראשונה להיתר").
כיוון שכך, נקבע על ידי ועדת הערר כי:
"השלמת המרפסות המבוקשת יוצרת צורך בתחשיב חדש של זכויות, שכן חלק משטחי המרפסות, לאחר השלמת החללים, אינם עונים עוד להגדרת גזוזטרה.
מכאן, גורסים העותרים, כי נידרשת הסכמה של 100% מבעלי הזכויות במקרקעין (לפי סעיף 62(א) לחוק המקרקעין, התשכ"ט – 1969 (להלן: "חוק המקרקעין")) ולא 75% כפי שקובע בסעיף 71ב(א) לחוק זה. בהקשר זה מוסיפים העותרים וטוענים כי במסגרת הבקשה התבקש ניצול זכויות בנייה – ניצול אשר אף הוא מעלה שאלות קנייניות וזאת, בהנתן שעל פניו מדובר בזכויות המוקנות לכלל בעלי המקרקעין ולא מיוחדות למשיבים דוקא.
...
"
לאחר שהוספו חתימות היזם, אישרה רשות הרישוי ביום 3/11/15 את הבקשה להיתר ודחתה את התנגדות העותרים וזאת הואיל ו:"התקבלו חתימות בעלי הזכויות הנדרשות על פי חוק, אי לכך אין מניעה לאשר המבוקש וההתנגדויות שהוגשו נדחות. כמו כן, אין מניעה תכנונית לאשר סגירת חללים בין המרפסות אשר תוכננו כך בעבר עקב שיטת חישוב שטחים שונה. תיקון הערות הבדיקה, הערות ע"ג תשריט הבקשה ובתנאי מהנדסת העיר."
על החלטה זו הוגש ערר על ידי חלק מהעותרים, לוועדת הערר המחוזית לתכנון ובניה מחוז תל אביב (רג/6039/16 מיכה קופמן נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה רמת גן) (להלן בהתאמה: "הערר הראשון" ו "ועדת הערר").
לאור קביעתי ולפיה דין העתירה להידחות על הסף, אינני נדרשת לטענותיהם האחרות של הצדדים ואולם, בבחינת למעלה מן הצורך, הנני מוצאת להעיר מספר הערות.
ראשית – הנני סבורה כי יש ממש בטענות המשיבים ולפיהן דין העתירה להידחות על הסף הואיל ובמסגרת העתירה לא נוקטים העותרים בסעד מבוקש.
סוף דבר;
העתירה נדחית.