כמו כן, בהתאם לתקנה 88(א) לתקנות סדר הדין האזרחי "בית המשפט רשאי בכל עת למנות מטעמו מומחה, כמה מומחים או צוות של מומחים למתן חוות דעת בעיניין שבמומחיות, ולתת מזמן לזמן הוראות והנחיות בנוגע למילוי התפקיד".
לתובע או לנתבע אין זכות מוקנית להבאת ראיות מפריכות בתום פרשת ההגנה, אלא הדבר מסור לשיקול דעתו של בית המשפט, אשר לא יתיר לעשות כן אלא במקרים יוצאים מן הכלל, כאשר התובע הופתע מטיעונו או מראיותיו של הצד שכנגד, או במקרים בהם נידרש הדבר על מנת לערער את מהימנותו של עד מעדי הצדדים (ראו רעא 686/13 עמיעד מערכות מים בע"מ נ' טי אס טי סינרג'י בע"מ, פסקה 7 (17.03.2013)).
.
לעניין השיקולים הרלוואנטיים לבחינת הבקשה, הפסיקה קבעה כי בבואו של בית המשפט לבחון בקשה להבאת ראיה מפריכה, עליו לשקול שיקולים הכוללים, בין היתר, את אופי הראיה הנוספת אשר מבקש מי מהצדדים לצרף; השלב אליו הגיע ההליך המשפטי; והאם הצד המבקש את הבאת הראיה הנוספת ידע או היה עליו לדעת על קיומה של הראיה בשלב מוקדם יותר (ראו עא 579/90 מרדכי וגילה רוזין נ' צפורה בן-נון, פ"מ מו(3) 738, פסקה 8 (05.07.1992)).
לעניין זה, יפים דבריה של כבוד השופטת וילנר בעיניין המועצה המקומית אעבלין, לפיהם "במקרים בהם נותר בלבו של בית המשפט ספק בשאלה מקצועית שבמחלוקת, רשאי הוא למנות מומחה מטעמו בכל שלב שהוא (כאמור, לאחר מתן היזדמנות לצדדים להשמיע טענותיהם בנידון) ולרבות לאחר הגשת סיכומים, ושמא, אף ראוי למנות מומחה כאמור על מנת להתיר ספקות ככל שנותרו בליבו של בית המשפט אף לאחר שמיעת הראיות. ודוק, ההחלטה על מינוי מומחה היא החלטה המצויה בלבת שיקול הדעת של הערכאה הדיונית ..." (ראו רע"א 2714/20 המועצה המקומית אעבלין נ' מוסדות חינוך מר אליאס-אעבלין, פסקה 7 (12.05.2020)).
...
לאחר שעיינתי בתגובות שהוגשו על ידי הצדדים בקשתי הבהרות – האם קיים מסמך מקורי של פרוטוקול הפגישה וכן בקשתי לברר עם חברון האם יאות להעמיד את עצמו לבדיקה, אם וככל שימונה מומחה מטעם בית המשפט, או האם יסכים לספק כתבי יד אחרים שלו.
בנסיבות העניין, היא עשויה אף להיות מכרעת" (הדגשות שלי) (ראו רעא 2825/01 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' אולמי נ' מלכה בע"מ, פסקה 3 (31.07.2001)), סבורני כי מוצדק במקרה הנדון להורות על מינוי מומחה מטעם בית המשפט, שיבחן האם מדובר בכתב ידו של חברון אם לאו.
סוף דבר
הצדדים יבואו בדברים לעניין זהות המומחה ויודיעו לבית המשפט על זהותו תוך 7 ימים.