מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להארכת תנאי שחרור של משיב בצו עיכוב יציאה מהארץ

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

לשיטת העורר, המשיבה רשאית להגיש בקשה לפי סעיף זה, כשמדובר בנאשם שמצוי במעצר מאחורי סורג ובריח או בנאשם שתנאי שיחרורו הוארכו על פי סעיף 58 לחוק.
תנאי השיחרור בערובה (א) שיחרור בערובה הוא על תנאי שהמשוחרר יתייצב לחקירה, לדיון במשפטו או בעירעור, או לנשיאת עונשו, בכל מועד שיידרש, וכן שיימנע מלשבש הליכי משפט; בית המשפט רשאי להוסיף תנאים, לפרק זמן שיקבע, ככל שימצא לנכון, לרבות: (1) חובת הודעה על כל שינוי במען המגורים ובמקום העבודה; (2) איסור יציאה מן הארץ והפקדת הדרכון; (3) איסור כניסה לאיזור, לישוב או למקום בארץ, שיקבע; (4) איסור לקיים קשר או להפגש עם מי שיקבע; (5) חובת מגורים או המצאות באיזור, בישוב או במקום בארץ, שיקבע; (6) חובה להמצא בפיקוחו של קצין מבחן, לאחר קבלת תסקיר מעצר; משך הפיקוח לא יעלה על ששה חודשים, אך בית המשפט רשאי להאריכו לתקופות שלא יעלו על ששה חודשים כל אחת; (7) חובה לקבל טפול למשתמשים בסמים, ובילבד שהטיפול אושר על ידי קצין מבחן; (7א) לעניין נאשם שהועמד לדין לפי סעיף 21א לחוק טפול בחולי נפש, התשנ"א-1991, או נאשם שחל עליו סעיף 28א(ד) לאותו חוק והוא הועמד לדין לפי סעיף 21 לאותו חוק – חובה להתייצב לבדיקה פסיכיאטרית, או אם הנאשם הסכים לכך – לקבל טפול במקום שיקבע הפסיכיאטר המחוזי; (8) חובה להתייצב בתחנת מישטרה במועדים שיקבע; (9) איסור יציאה ממקום מגורים במשך כל היממה או בחלק ממנה; (10) איסור המשך עיסוק הקשור בעבירה, ובכלל זה איסור עבודה במוסד, כאשר מיתקיים יסוד סביר לחשש שהמשך העיסוק מהוה סכנה לביטחון הציבור, או עלול להקל על ביצוע עבירה דומה; היתנה בית המשפט את השיחרור באיסור עבודה במוסד, יורה שלא לתת למשוחרר אישור מישטרה; לעניין זה – "מוסד" ו"עבודה" – כהגדרתם בחוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, התשס"א-2001; "אישור מישטרה" – כמשמעותו בסעיף 3 לחוק האמור; (11) למלא אחר צו הגנה על פי החוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א-1991; (12) הפקדת כלי הנשק שברשותו בתחנת המישטרה – לעניין חשוד בעבירת אלימות, כן רשאי בית המשפט, על בסיס תסקיר מעצר כאמור בסעיף 21א, ובהסכמת החשוד או הנאשם, להתנות את שיחרורו בבצוע בדיקה רפואית או בקבלת טפול רפואי או טפול מקצועי אחר, או להורות כי הטיפול יהיה במסגרת פקוח קצין מבחן כאמור בפיסקה (6).
וכפי שנאמר בעיניין חוטר-ישי, "מעצרו של אדם, באין צורך עינייני בו, במטרה להטיל עליו תנאים מגבילים, פוגע בו 'מעבר למידה הדרושה'". אף קשה להלום מצב שבו כדי למנוע מנאשם להתקרב לעיר שבה מתגורר המתלונן, יהיה צורך להגיש בקשה למעצר עד לתום ההליכים על מנת שבית המשפט יעשה שימוש בסמכותו לפי סעיף 21(ב)(1) לחוק המעצרים המורה שלא יינתן צו מעצר אלא אם "לא ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך של שיחרור בערובה ותנאי שיחרור, שפגיעתם בחרותו של הנאשם, פחותה". כאמור, הקושי שעולה מלשון סעיף 44(ב) הוא שהסעיף כובל לכאורה את ידי בית המשפט להטיל רק תנאים שנועדו "להבטיח את התייצבותו למשפט" של הנאשם.
מכאן השאלה שנדונה בערר – האם הוראת סעיף 48(ב) שוללת את סמכות בית המשפט לעכב את יציאתו מן הארץ של משוחרר בערובה, מקום שעיכוב היציאה לא דרוש כדי להבטיח את התייצבותו להליכי חקירה או למשפט, אלא למטרה אחרת, כגון חשש כי הוא עלול לשבש את הליכי החקירה או המשפט (למשל בדרך של איום על עדים), או כדי לסכן את שלומו של אדם או את בטחון הציבור.
לגישתו, פירוש תכליתי של המיגבלות בסעיף 48(ב) לחוק, מחייב להבחין בין משוחרר בערובה שיש עילה למעצרו לבין משוחרר בערובה שאין בידי בית המשפט עילה לעצרו: "אכן, ביחס למשוחרר בערובה שיש עילה למעצרו רשאי בית-המשפט לכלול, במסגרת תנאי השיחרור בערובה הנראים לו נחוצים להשגת מטרת המעצר בדרך חלופית, גם צו איסור יציאה מן הארץ. במתן צו כזה אין בית-המשפט מפר את הוראתו של סעיף 48(ב), באשר הכוח להטיל את האיסור מוקנה לו כחלק מסמכות המעצר (ביחס לחשוד על-פי סעיפים 12 ו-13 לחוק המעצרים, וביחס לנאשם על-פי סעיף 21 לחוק המעצרים). אמור מעתה, כי סעיף 48(ב) איננו מציב סייג לכוחו של בית-המשפט לצוות על איסור יציאה מן הארץ, בהתאם לסעיף 48(א)(2) לחוק המעצרים, כאחד מתנאי השיחרור בערובה של חשוד או של נאשם שיש בידו סמכות לעוצרו. מהי איפוא התכלית הניצבת ביסוד חקיקתו של סעיף 48(ב)? אני סבור, כי תכליתה של הוראת הסעיף היא להגביל את כוחו של בית-המשפט להשתמש באמצעי עיכוב היציאה מן הארץ כלפי משוחרר בערובה שאין עילה למעצרו". ודוק: המקרה שנידון בעיניין שוורץ אינו חל ישירות בעניינינו, מאחר ששם היה מדובר בחשוד, בעוד שסעיף 44(ב) לחוק חל על נאשם או על מי שנגזר דינו וערעורו תלוי ועומד.
...
הערר נדחה, וכך נאמר על ידי המשנה לנשיא (כתוארה אז) מ' נאור: "בעניינו של המבקש קמו הן עילת המעצר המנויה בסעיף 21(א)(1)(א) לחוק (חשש להתחמקות מהליכי שפיטה) והן עילת המעצר המנויה בסעיף 21(א)(1)(ב) (חשש שהנאשם יסכן את ביטחונו של אדם). שלא כנטען, המבקש הוא בר-מעצר, והבקשה לשחרורו בתנאים הוגשה במטרה לקיים את מצוות סעיף 21(ב)(1) לחוק ולהגשים את מטרת המעצר בדרך שפגיעתה בחירותו של המבקש פחותה. אכן, נראה שהיה מקום לבקש (ובהתאמה להורות) על מעצרו של המבקש ועל שחרורו בערובה ובתנאים, אך ניתן היה לתקן בנקל את הדברים לו היה מעלה המבקש את טענתו בפני הערכאה הראשונה – כפי שראוי היה שיעשה" (הדגשה הוספה – י"ע).
כאמור, מעשה של יום ביומו שהתביעה עצמה סבורה כי המקרה אינו מצדיק מעצר עד לתום ההליכים והיא אינה עותרת לכך, או שבית המשפט מגיע למסקנה זו, ועם זאת, רצוי להטיל על הנאשם תנאים שיקהו את מסוכנותו (למשל, איסור להשתמש במחשב ולהתחבר לאינטרנט, חובה להשתתף בטיפול לגברים אלימים וכיו"ב), או תנאים שיקהו את החשש לשיבוש הליכי משפט (כגון איסור על יצירת קשר עם מי מהמעורבים).
איני רואה מקום להתערב בהחלטתו זו. אשר על כן, הערר נדחה על כל חלקיו, כך שכל המגבלות שהושתו על ידי בית משפט קמא יישארו על כנן.

בהליך מעצר ימים (מ"י) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות חקירה זו, המשיב נעצר והובא לדיון בבית המשפט ביום 4.8.2020 לצורך הארכת מעצרו, כשבסיום הדיון שוחרר, על פי החלטת כב' השופטת שלומית בן יצחק, בתנאים מגבילים כדלקמן: התחייבות עצמית על סה"כ 100,000 שח ערבות צד ג' בסך 50,000 הפקדה בסך 5,000 איסור יצירת קשר צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 180 ימים והפקדת דרכונו במשרדי הרשות התייצבות לחקירה בכל מועד התנאים והערבויות הכספיות וחתימות הערבים בכל הנוגע לתיקים הקשורים לת"פ 52446-06-16 ישמשו גם לצורך הליך זה. על החלטה זו הוגש ערר, עמ"י 8718-08-20 ובית משפט המחוזי מפי כב' השופט לוי, קיבל את הערר על דרך מעצרו עד ליום 06.08.20, כשביום זה, עם תום מעצרו, לא הוגשה כל בקשה מטעם הרשות לניירות ערך.
טענות המבקשת: לעניין הבקשה להארכת התנאים, מתאר ב"כ המבקשת, ומגולל את שארע עד כה, מבקש להאריך את התנאים המגבילים בעיניינו של המשיב, מדגיש את העילות המתקיימות בעיניינו של משיב זה, מפנה לעילה של החשש מהימלטות מהליכי חקירה ומשפט שמצוי ברף גבוה ומכאן הבקשה להארכת התנאי של צו עיכוב היציאה מהארץ.
...
סוף דבר, לאחר ששקלתי את הפגיעה בזכויות המשיב הנלווית להחזקת התפוסים, בעיקר לאור פרק הזמן הממושך שחלף מעת תפיסתם (למעלה מ-4 חודשים).
ומאידך, שקלתי את חומרת העבירות נשוא החשד, את התשתית הראייתית שבבסיסן ואת תכלית המשך התפיסה, כפי שנטענה ע"י ב"כ המבקשת, קרי, הכוונה לעשות שימוש בתפוסים כראיה בהליך הפלילי העתיד להתנהל נגד המשיב, עוד בחנתי את הצורך בהמשך החזקת התפוסים (המפורטים בעי/7) לשם מיצוי החקירה המסועפת ורבת רבדים, אני מוצאת שיש להיענות לבקשת המבקשת ואני מורה על המשך החזקת התפוסים לתקופה נוספת של 90 ימים מיום 31.1.21 סוף דבר, הבקשה להארכת ערבויות ותנאים מגבילים- נדחית, ואילו הבקשה להחזקת התפוסים- מתקבלת בחלקה באופן שתקופת התפיסה מוארכת למשך 90 ימים, הכל על פי המפורט לעיל.
המזכירות תעביר החלטתי לב"כ הצדדים.

בהליך ערר מ"י (עמ"י) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בראשון לציון (כב' השופט ארז מלמד) מיום 27/6/22 (להלן: "ההחלטה") שעניינה, בין השאר, הארכת תוקף תנאי השיחרור שנקבעו בעיניינו של העורר ביום 7/12/21, הכוללים איסור יציאה מהארץ למשך 4 חודשים נוספים והארכת תוקף ערובה כספית בסך 10 מיליון ₪, שהופקדה במזומן, למשך 180 יום נוספים.
החלטת בית משפט קמא בית משפט קמא סקר בהחלטתו את השיקולים שיש לשקול בקביעת תנאי הערובה וכך גם בהארכת תוקף תנאי השיחרור, אשר נועדו להבטיח את התייצבותו של המשיב לחקירה ולמשפט, מניעת התחמקותו מההליכים המתנהלים נגדו, וצמצום הסיכון להימלטותו מחוץ לגבולות המדינה.
כמו כן, בית משפט קמא האריך את צו עיכוב היציאה מהארץ למשך 4 חושים בקובעו כי הגבלה זו אינה בלתי מידתית במכלול הנסיבות בתיק זה. עוד צוין בהחלטה כי ככל שהמשיב יבקש לצאת את גבולות המדינה, ניתן יהיה לשקול זאת בחיוב, בכפוף להמצאת ערבויות נוספות.
...
על אף התנגדות המשיבה, בית משפט קמא נעתר לבקשה זו, הורה על שחרור כספי ההפקדה המקורית בסך 10 מיליון ₪ ועל הפקדה של 10 מיליון ₪ במזומן או בערבות בנקאית עד ליום 11/7/22 (מועד שכאמור הוארך בהסכמה עד ליום 25/7/22).
סעיף 48(א) לחוק הנ"ל קובע את מטרות הערובה: - "48(א) שחרור בערובה הוא על תנאי שהמשוחרר יתייצב לחקירה, לדיון במשפטו או בערעור, או לנשיאת עונשו, בכל מקום שיידרש וכן שיימנע מלשבש הליכי משפט...". בבש"פ 1772/05 אורי רש נ' מדינת ישראל נקבע: "מטרתם של תנאי השחרור נועדה להבטיח את התייצבות הנאשם למשפט ולמניעת התחמקותו מההליכים המתנהלים נגדו. לצורך כך ראוי לשקול, וכך עשה בית משפט המחוזי, את מכלול נסיבות העניין ובהן מהות העבירה, רקעו הקודם של הנאשם, מצבו הכלכלי, יכולתו לעמוד בתנאי הערובה, הסיכון להימלטותו וכל היוצא באלה; ממכלול השיקולים האמורים נגזרים תנאי השחרור בערובה, מהותם והיקפם. בהערכת תנאי הערובה חשוד למצוא את נקודת האיזון הראויה אשר תבטיח מצד אחד את תכליתם – התייצבות הנאשם למשפט, ומצד שני, לא תעמיס עליו נטל מיותר אשר הוא יתקשה לעמוד בו, וייעצר עקב אי יכולתו לענות לתנאים אף שאין הם חיוניים להבטחת תכלית ההתייצבות למשפט...". ובבש"פ 6316/09 רוני מימו נ' מדינת ישראל נקבע: - "הנה כי כן, לפי לשון החוק על בית המשפט לשקול בין היתר את מהות העבירה את מצבו הכלכלי של הנאשם ואת יכולתו לעמוד בתנאים אותם מבקש בית המשפט לקבוע. במקרה שבפנינו מושכים שיקולים אלה לכיוונים מנוגדים. מחד גיסא מיוחסות לעורר עבירות כלכליות בהיקף ניכר והדבר מצדיק להטיל עליו הפקדה בסכומים שיעמדו ביחס הולם להיקף הכספי של העבירות בהן הוא מואשם. זאת על מנת שהתנאים ישיגו את מטרות המעצר, קרי: יפיגו את מסוכנותו ואת החשש כי יימלט מאימת הדין... בסוגיה זו כבר נפסק בעבר כי אמנם, בעיקרון, ראוי שייקבעו על ידי בית המשפט תנאי שחרור שהנאשם יכול לעמוד בהם, אולם אלה לא יבואו על חשבון השגת תכלית המעצר על ידי החלופה. תנאים שקל לעמוד בהם או שכדאי לעמוד בהם, כגון שחרור העורר כנגד פיקדון נמוך, יכול ויניע אותו לוותר על הפיקדון על מנת לזכות בחופש במחיר זול ולהימלט מאימת הדין". לאחר שבחנתי את טיעוני העורר ועיינתי בדו"ח הסודי שהוצג לי שוכנעתי כי אין מקום להתערב בהחלטה וכי דין הערר להידחות, זאת מהנימוקים הבאים: - כפי שצוין ע"י בית משפט קמא החשדות כנגד העורר הן לביצוע מגוון רחב של עבירות בהיקף עצום של מאות מיליוני דולרים, חשדות חריגים בחומרתם, בהיקפם ובתחכומם כאשר העורר עומד בראש הפירמידה העבריינית.
אמנם יש בכך פגיעה בזכויות העורר ובחופש התנועה שלו, אך נראה כי בנסיבות החקירה, אין מנוס מעיכוב יציאת העורר מהארץ.
מכל הטעמים הנ"ל, אני מורה על דחיית הערר.

בהליך בקשה לשחרור בערובה (בש"ע) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

המבקשת הגישה בקשה להארכת תנאי השיחרור של המשיב, כפי שנקבעו בהחלטה מיום 1.3.2018.
בהתייחס לבקשת המבקשת להאריך תוקף תנאי השיחרור עד להכרעה בבקשה (לאור זאת שתוקף צו עיכוב היציאה מהארץ אמור להסתיים ביום 27.8.2018) – לאחר ששקלתי טענות הצדדים בבקשות שהוגשו, נחה דעתי להאריך תוקף צו עיכוב היציאה מהארץ שהוצא נגד המשיב עד להכרעה בבקשת המבקשת להאריך את תוקפו.
...
באשר לעילת פסלות אפשרית - המשיב אינו טוען בצורה מפורשת לעילת פסלות כלפי כב' השופט סאלח, וגם אם משתמעת מבקשתו עילה שכזו, הרי שדינה להידחות מהטעם הפשוט כי כב' השופט סאלח קיים כבר שני דיונים בעניינו ומבלי שהמשיב יעלה כלפיו טענת פסלות כלשהי.
אשר על כן, אני קובעת כי הדיון בבקשה להארכת תוקף צו עיכוב היציאה מהארץ יתקיים בהתאם להחלטתי מיום 22.8.2018 בפני סגן הנשיא כב' השופט סאלח.
בהתייחס לבקשת המבקשת להאריך תוקף תנאי השחרור עד להכרעה בבקשה (לאור זאת שתוקף צו עיכוב היציאה מהארץ אמור להסתיים ביום 27.8.2018) – לאחר ששקלתי טענות הצדדים בבקשות שהוגשו, נחה דעתי להאריך תוקף צו עיכוב היציאה מהארץ שהוצא נגד המשיב עד להכרעה בבקשת המבקשת להאריך את תוקפו.
אשר על כן, אני נעתרת לבקשתה של המבקשת להאריך באופן זמני את צו עיכוב היציאה מהארץ שהוצא נגד המשיב, וקובעת כי צו עיכוב היציאה מהארץ ימשיך לעמוד בתוקפו עד להכרעה בבקשה על ידי כב' השופט סאלח.

בהליך ערר מ"י (עמ"י) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

2.2 מעצר המשיב הוארך עד ליום 7.8.19, ומאז שהה עד ליום 28.8.19 במעצר בית בתנאים מגבילים, וביום 1.9.19 סוכמו בין ב"כ המשיב והעוררת התנאים המגבילים הבאים לתקופה של 180 יום : צו עיכוב יציאה מהארץ והפקדת דרכון איסור כניסה למעון רמות איסור יצירת קשר עם מי מהמעורבים בחקירה איסור עבודה במחיצת חסרי ישע ערבויות להבטחת תנאי השיחרור.
אני מבקשת להפנות לאמירתה של כב' הנשיאה ביינש בבשפ 962/01 רבינוביץ נ. מדינת ישראל (12.3.01) שם נערך דיון לגבי ס' 58 ונקבע כי לשונו של הסעיף היא ברורה וחד משמעית שכן יש לבית המשפט סמכות "להאריך" את תקופת הערובה ואת תנאי השיחרור בתוך תקופת הערובה.
כל נותני חוות הדעת שצפו בסרטונים בהם נחזה המשיב מטפל בחסוי, הביעו זעזוע עמוק , עד כדי קושי לצפייה, בהתעללות הנפשית והפיזית של המשיב בחסר הישע, שנחזית בהם.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו