בפני בקשה להארכת מועד להשפט בגין עבירה של נהיגה במהירות מופרזת בנגוד לתקנה 54(א) לתקנות התעבורה, עבירה מיום 16.6.17, שנאכפה במצלמת א3.
לפיכך, אף אם נכונות טענותיו של המבקש בבקשה, והוא לא קיבל את הדו"ח בדואר, ואחר נהג ברכב, אין בפי המבקש כל הסבר לכך שפנה לבית המשפט בבקשה להארכת מועד להשפט בשיהוי של 11 חודשים לאחר תשלום הדו"ח.
וראו עפ"ת (מחוזי חיפה) 53404-04-19 חמוד נ' מדינת ישראל (4.6.19), כב' השופט קוטון:
"מששולם הקנס מוחזק המערער כמי שהודה בבצוע העבירה, הורשע על פי הודאתו ונשא את עונשו. בנסיבות אלה מתעמעמת עוצמת הטיעון בדבר אי קיומו של אישור מסירה. ברי כי החל מיום התשלום היה מודע המערער לקיומה של הודעה לפיה עבר את העבירה שיוחסה לו. החל מיום התשלום, משידע המערער על אודות ההודעה, גם אם לא הוצג אישור שלפיו קיבל את ההודעה לידיו, אמור היה המערער להגיש בקשה להארכת המועד להשפט באם יכול היה להצדיק בקשה זו. ... המערער לא הבהיר אם הייתה מניעה כלשהיא להגיש את הבקשה מיום שנודע לו על ביצוע העבירה, היינו מיום התשלום."
וראו גם עפ"ת (מחוזי י-ם) 45005-06-18 הלל רוזנברג נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 24.12.2018), גם אם הדו"חות שולמו בעקבות עיקולים שהוטלו על חשבונו של המערער.
יתרה מכך, נקבע, כי אין בעצם הטענה כי אחר נהג ברכב כדי להצדיק הארכת מועד להשפט; ו"הטענה כי אדם אחר נהג ברכב איננה מבססת חשש לעיוות דין" (עפ"ת (מחוזי נצרת) 68365-12-18 אבו תאיה נ' מדינת ישראל, 2.7.19, כב' השופטת לינדנשטראוס); ובפסיקה נקבע, כי אי היעתרות לבקשה להסבת קנס על שם אחר אינה מבססת חשש לעיוות דין.
...
בענייננו, אני סבורה כי לא מדובר במקרה מיוחד וחריג המצדיק להיעתר לבקשה להארכת מועד להישפט אחרי שהקנס שולם.
נוכח כל האמור לעיל, בכלל נסיבות העניין, אני סבורה כי לא מדובר במקרה מיוחד וחריג המצדיק להיעתר לבקשה להארכת מועד להישפט אחרי שהקנס שולם.
לפיכך, הבקשה להארכת מועד להישפט נדחית.