מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב בפשיטת רגל

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לעניין מועד הגשת תביעת החוב מפנה הנושה למצב הדברים בהליך פשיטת הרגל, שעה שטרם מוצו ההליכים בתיק, טרם מומשו נכסים וממילא טרם חולק דיבידנד לנושים או נערך הסדר, כך שלא ייגרם נזק למערער או לנושים כתוצאה מאישור הארכת המועד.
כך נקבע: "הדעת נותנת כי הבקורת השיפוטית על החלטות נאמן מכל סוג ומהות תופעל במשורה, ותוגבל למצבים של חריגה קיצונית מסבירות ותקינות הפעולה, תוך הותרת מתחם שיקול דעת רחב לנושא התפקיד לאור הקף סמכויותיו, מומחיותו, וחשיבותם של גורמי היעילות הדיונית הפועלים בענין זה. השיקולים לענין זה דומים ביחס לפונקציות השונות שהנאמן ממלא, והכרעות הנאמן בתביעות חוב של נושים בכלל זה." על הלכה זו חזר בית המשפט העליון גם בע"א 850/22 דרור נ' עו"ד עוז עמית (20.7.2022) שם נקבע: "תפקידו של בית המשפט בעירעור על הכרעת בעל תפקיד בתביעת חוב מתמצה בפקוח ובקרה על אופן ביצוע תפקידו ובחינת תקינות ופעולותיו. סמכות הפיקוח השפוטי על בעל תפקיד מתאפיינת בריסון ובהתערבות מצומצמת המוגבלת למקרים חריגים בלבד, בהם חלה סטייה מהותית וקיצונית מסבירות ומתקינות ההחלטה או הפעולה מושא הבקורת." הגשת תביעת החוב באיחור החייב לא הצהיר על הנושה במסגרת בקשתו למתן צו כנוס ולא המציא לנושה כל הודעה על צו הכנוס או על הליך פשיטת הרגל.
...
על כן, לעמדת הנאמן דין הערעור להידחות.
לפיכך, טענות החייב להתיישנות וכן לשיהוי, נדחות.
נוכח המפורט לעיל, הערעור נדחה.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

הפסיקה שדנה בהארכת מועד להגשת תביעת חוב לפי פקודת פשיטת הרגל אליה מפנה המערער קבעה שיש לערוך אבחנת מוצא -בין נושה שלא ידע בפועל אודות נקיטת הליך חידלות פרעון אשר לגביו נידרשת גישה מקלה בעת הגשת בקשות להארכת מועד להגשת תביעת חוב, לבין נושה שידיעתו מהוה "ידיעה בפועל" והוא יתקשה מאד להוכיח שהוא "לא יכול היה" להגיש את תביעת החוב במועד ולכן במקרה שכזה נידרש טעם מיוחד אשר מצדיק את הארכת המועד.
...
) למרות ידיעתו בפועל אודות פתיחת ההליכים ב"כ המערער טוען שיש לקבל את הערעור מהסיבות העיקריות הבאות : .
על כך ראו את "השורה התחתונה" בפסק הדין המרכזי של כב' השופט גרוניס רע"א 9802/08 הוועדה המקומית לתכנון ולבניה עיריית ירושלים נ' א.ר מלונות רותם (1994) בע"מ (בפירוק) (נבו 21.08.2012) ( פסקה 18) "18.      סיכומו של דבר, כאשר נושה ידע בפועל אודות מתן צו הפירוק או הכינוס – בין משום שנשלחה לו הודעה על ידי החייב, הנאמן או המפרק ובין מכל מקור אחר – הוא יתקשה מאוד להוכיח כי "לא יכול היה" להגיש את תביעת החוב במועד, וכי על כן מתקיים לגביו טעם מיוחד המצדיק הארכת מועד.
על-פי ההלכה הפסוקה, במצבים שבהם בשל צירוף נסיבות שונות, ובהן העדר מחלוקת של ממש על אודות החוב, אי-גרימת נזק למי מהצדדים, אי-חלוקת דיבידנד לנושים והעדר פגיעה באינטרס ההסתמכות מצד מי מבעלי הדין, יש להעתר לבקשה להארכת המועד להגשת תביעת החוב" .
ח.סוף דבר מכל הנאמר לעיל מצאתי לדחות את הערעור.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני ערעור על החלטת הנאמנת עו"ד אטלס מיום 26.9.2023 בתיק חדל"פ 803826-12-19 בה נדחתה בקשת המערער להארכת המועד להגשת תביעת חוב, בגין חוב שלטענתו המשיבה 2 חייבת לו. יצוין כי המערער הנו זוכה בתיק הוצל"פ 529625-07-18 שניפתח כנגד המשיבה 2 בלישכת ההוצל"פ. ביום 22.6.20, ניתן צו לפתיחת הליכים.
" העובדה כי המחוקק בחר לעגן את המועד להגשת תביעת חוב בחקיקה ראשית וכחלק מתיקון חקיקה רחב יותר, כאשר קודם לכן המועד היה מעוגן רק בחקיקת משנה (ראו תקנה 76(א) לתקנות פשיטת הרגל) מלמדת כי הוראת סעיף 71(ב) לפקודה אינה בעלת משמעות טכנית בלבד.
...
ידיעת ב"כ המערער בדבר צו פתיחת ההליכים אין בידי לקבל את טענת ב"כ המערער כי לא ידע אודות צו פתיחת ההליכים נגד היחיד.
מכל האמור לעיל, דין הערעור להידחות.
ערה אני אף לנזק הצפוי למערער מדחיית הבקשה להארכת המועד להגשת תביעת החוב אולם אין בזה כדי לשנות מהעובדות שהובילו לכך ומהכרעה זו. מכל הנימוקים שלעיל – דין הערעור להידחות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפי תקנה 76(ד) לתקנות פשיטת הרגל, תשמ"ה-1985, נושה רשאי לערער לבית המשפט על החלטת נאמן לדחות בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב, תוך חמישה עשר ימים מיום שהומצאה לנושה.
...
על-פי ההלכה הפסוקה, במצבים שבהם בשל צירוף נסיבות שונות, ובהן העדר מחלוקת של ממש על אודות החוב, אי-גרימת נזק למי מהצדדים, אי-חלוקת דיבידנד לנושים והעדר פגיעה באינטרס ההסתמכות מצד מי מבעלי הדין, יש להעתר לבקשה להארכת המועד להגשת תביעת החוב" רע"א 3702/17 ד"ר עבדאללה חג'אזי נ' עו"ד ליאור מזור – מנהל מיוחד לנכסי החייב (27.06.2016) פס' 12) (ההדגשה לא במקור) ואכן הריכוך הפסיקתי אין משמעו כי מדובר ב"תכנית כבקשתך" המאפשרת לנושה להגיש תביעת חוב כל אימת שיחפוץ.
בכל מקרה, ובהתאם לאישור המסירה שביצע החייב לידי ב"כ הנושה שלא נסתר, אני קובע כי צו הכינוס הומצא לנושה כדין ביום 02.11.2019.
לאור כל האמור לעיל, דין הערעור על החלטת הנאמנת להידחות.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בהילכת רותם נקבע כי הוראת סעיף 71(ב) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם -1980 (הקובעת כי נושה בהליך של פשיטת רגל רשאי להגיש תביעת חוב תוך שישה חודשים מיום מתן צו הכנוס וכי הכונס הרישמי או הנאמן רשאים להאריך תקופה זו "מטעמים מיוחדים שיירשמו") אינה בעלת משמעות טכנית בלבד: "העובדה כי המחוקק בחר לעגן את המועד להגשת תביעת חוב בחקיקה ראשית וכחלק מתיקון חקיקה רחב יותר, כאשר קודם לכן המועד היה מעוגן רק בחקיקת משנה (ראו תקנה 76(א) לתקנות פשיטת הרגל) מלמדת כי הוראת סעיף 71(ב) לפקודה אינה בעלת משמעות טכנית בלבד. מדובר בהוראה מהותית שעשויה להיות לה חשיבות רבה באשר לאופן התנהלותם של הליכי חידלות פרעון. לפיכך, עלינו לפרשה גם מתוך היתחשבות בתכליותיהם של דיני חידלות הפרעון ולעמוד על האופן שבו היא מישתלבת בהם. " נקבע כי השיקול המרכזי להארכת מועד הקבוע בחיקוק, הן ביחס להוראת סעיף 71(ב) וכן בנוגע לתקנה 528 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 הוא קיום נסיבות חיצוניות שאינן בשליטת בעל הדין, שלא אפשרו לו לנקוט הליך במועד.
בנסיבות אלה, ובכפוף לשיקולים הנוגעים לפגיעה משמעותית ביעילות ההליך ובקידומו ובהיתחשב במידת האיחור בהגשת תביעת החוב, יהיה ככלל על הנאמן או המפרק לשקול בחיוב היעתרות לבקשה להארכת מועד להגשת התביעה.
...
לטעמי לו היה מדובר בנסיבות בהן לא יכול היה הנושה להגיש תביעת החוב, משך האיחור, והשלב הדיוני והכספים המעוכבים, היו מצדיקים להעתר לבקשה.
נוסף על האמור לעיל, הפסיקה קובעת כי על ביהמ"ש להימנע, ככל הניתן, מלהתערב בהכרעות בעל תפקיד בתביעת חוב: "תפקידי הניהול והביצוע של הליכי פשיטת הרגל הופקדו בידי הנאמן, לו הוקנו כוחות וסמכויות נרחבים, בצד חובות נאמנות וזהירות בדרך מילוי תפקידו. דרך כלל, תפקידו של בית המשפט מצטמצם בפיקוח ובבקרה על אופן ביצוע תפקידו של נושא התפקיד, ובבחינת תקינות הפעולות המתבצעות על ידו. סמכות הפיקוח השיפוטי על פעולות הנאמן מתאפיינת בריסון ובהתערבות מצומצמת, המוגבלת למצבים של סטייה קיצונית ומהותית מסבירות ותקינות ההחלטה או הפעולה מושא הביקורת..." (ע"א 8765/07 פז חברת נפט בע"מ נ' עו"ד אמיר שושני, 27.12.10) לאחר בחינת טענות הצדדים אני סבור כי לא נפל פגם בשיקולי הנאמנת ואין הצדקה להתערב בהחלטתה.
אשר על כן, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו