לטענת המבקשת, סמוך לאחר שניתן הצוו להקפאת הליכים, היא הגישה תביעת חוב נגד החייבת, אך בשל תקלה מצד הנאמנים, תביעתה לא התקבלה, והיא נדרשה לשלוח את תביעתה בשנית ביום 25.2.2020, שישה ימים לאחר שאושר הסדר הנושים על-ידי בית המשפט המחוזי כאמור.
המבקשת לא צרפה כל מיסמך התומך בטענתה לפיה תביעת החוב הוגשה לראשונה במועד הנטען על-ידה, ובמצב דברים זה, אין אף ראשית ראיה המבססת טענה זו. אשר על כן, אף אם אניח לטובת המבקשת כי אכן המיתמחה מטעם הנאמנים הנחתה אותה להגיש תביעת חוב עדכנית, הרי שאין בכך כדי להוות תחליף להגשת בקשה פורמאלית להארכת המועד, ובודאי שאין בכך כדי להוות תחליף לאישור בקשה שכזו על-ידי הנאמנים עצמם.
עוד אציין, כי הגשת תביעת החוב לאחר שהסדר הנושים אושר על-ידי בית המשפט המחוזי אינה בגדר "איחור קל" כפי שטענה המבקשת בבקשתה, ומתן ארכה להגשת תביעת חוב בשלב כה מאוחר בהליך, ולאחר שהנושים הגיעו להסדר, עלול היה לפגוע באנטרס ההסתמכות של יתר הנושים ושל החייבת עצמה וכן בסופיות הדיון.
...
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנצרת (כב' השופט ע' טאהא) בפש"ר 52237-09-20 מיום 29.12.2020, בגדרו נדחה ערעורה של המבקשת על החלטת הנאמנים, הם המשיבים 3-2 (להלן: הנאמנים), בה נדחתה תביעת החוב שהגישה המבקשת נגד המשיבה 1 (להלן: החייבת) בשל איחור בהגשתה.
בענייננו, המבקשת אמנם לא הגישה בקשה פורמלית להארכת מועד להגשת תביעת החוב שלה, אך תביעת החוב נדחתה בשל האיחור בהגשתה, ובפסק הדין נדחה הערעור שהגישה המבקשת אף הוא מטעם זה בלבד ומבלי לדון בתביעת החוב לגופה.
בנסיבות אלה, אני סבורה כי אף לפי הגישה המקלה עם נושים בכל הנוגע להארכות מועד להגשת תביעות חוב, אין להיעתר לבקשת המבקשת (ראו והשוו: רע"א 9181/08 הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ נ' נשר נפתלי מנהל המיוחד לנכסי החייב, פסקה 9 (29.1.2009)).
על רקע כל האמור, דין הבקשה להידחות.