מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להארכת מועד להגשת ערר על שמאות סופית

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר כשבעה חודשים, ביום 31.3.2019, הגישה המבקשת בקשה להארכת מועד להגשת ערר על לוח השומה (להלן: בקשת הארכה).
יו"ר הועדה לא מצא כי המבקשת העמידה טעם מיוחד לחריגה זו והוסיף כי יש לדחות גם את טענת המבקשת כי שגיאות שמאיות בשומה מצדיקות את העדפת עיקרון "מס אמת" על עיקרון "סופיות ההליך". בהקשר זה צוין כי לא הונחה תשתית עובדתית מספקת להוכחת פגמים בשומה שנקבעה בעיניינה של המבקשת.
...
נוכח כל האמור לעיל טוענת המבקשת כי נגרם לה עיוות דין.
לאחר שעיינתי בבקשה וצרופותיה, מצאתי כי דינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה להארכת מועד להגשת ערעור על החלטת ועדת הערר לפיצויים והיטלי השבחה – מחוז תל אביב, שניתנה ביום 27.12.22 (להלן: "החלטת ועדת הערר").
וועדת הערר קבעה בין היתר לאור חזקת תקינות ההליך, כי משהוציאה המבקשת דרישת תשלום המבוססת על הכרעת שמאי מכריע, חזקה שדרישתה הייתה תקינה, ולכן הורתה על ביטולה של הדרישה החדשה, וקבעה כי דרישה זו בטלה, ויש להשיב את התשלומים שנעשו על פיה.
טענות הצדדים: אין מחלוקת בין הצדדים כי המועד להגשת הערר על החלטת וועדת הערר היה ביום 26.2.23.
..משחלף המועד להגשת ההליך הערעורי, רשאי הצד הזוכה להסתמך על סופיות ההחלטה.
...
בנסיבות כגון אלה, אני סבורה שהמשיבים לא הניחו שלא יוגש ערעור, במיוחד לאור סכומי העתק שבהם מדובר.
אם נבחן ממעוף הציפור את טיעוני הצדדים באשר למחלוקת ביניהם ולהכרעת וועדת הערר, נלמד כי תכנית בצלאל היא שבסופו של דבר העניקה למקרקעי המשיבים את הזכויות המשביחות.
בסופו של דבר, בנסיבות הקונקרטיות, לאור העובדה כי המדובר בהחלטת וועדת ערר שניתנה למעלה משש שנים לאחר שהתקיים הדיון בה, כשמדובר בסכומים בהיקפים שאין להניח שמי מהצדדים סבר כי לא יוגש ערעור, בנסיבות הקיימות כאשר בהחלטת וועדת הערר הוועדה מפנה לשתי אפשרויות שעומדות בפניה, והטעם לבחירת אפשרות אחת על פני השנייה, נבעה מחישוב לטובת המבקשת, מבלי שניתנה למי מהצדדים האפשרות להביא את החישוב לוועדה לבחינתה, כאשר אני לוקחת בחשבון את העובדה שמנהלת אגף הנכסים, ואני נותנת לעובדה זו משקל רב, שהתה בבית חולים בשל ניתוח מורכב שהיה עליה לעבור בדיוק בטווח המועדים שבהם הייתה אמורה להישקל הגשת הערעור, כאשר הפנייה לב"כ המשיבים נעשתה כבר ביום 14.3.23, אני סבורה כי האיזון במקרה הקונקרטי נוטה במקצת לטובת המבקשת, ולאור כך ניתנת ארכה להגשת הערעור עד ליום 9.5.23 בכפוף לתשלום הוצאות בסכום של 10,000 ש"ח. ניתנה היום, ו' אייר תשפ"ג, 27 אפריל 2023, בהעדר הצדדים.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בימים 15-16.11.22 פנו המערערת והמשיבות 2-3 למשיבה לקבלת הסכמה להארכת מועד להגשת ערר על השומה המכרעת בצרוף טיוטת בקשה להארכת מועד.
בשלב הראשון – הפנייה להסכמה דיונית לארכה - כללה טיוטת בקשת ארכה בו נטען כי הארכה נידרשת "עקב טעות אנוש של העוררים/מבקשים, ובשל חופשות חגי תשרי והספק אם הן נספרות במניין הימים להגשת הערר – טרם הוגש הערר". בשלב השני – בבקשה להארכת מועד נטען גם כי מאחר והחלטת השמאי המכריע ניתנה ערב חגי תשרי, לא היה בידן של המבקשות לקבל ייעוץ מקצועי שכן השמאי ועורכי הדין מטעמן היו בחופשה.
היינו, בנגוד למצב בעיניין גיטליץ, בו בעת הפניה לקבלת ארכה כבר היו קיימות בפועל שתי שומות בפער ניכר על אותם מקרקעין, בעיניין שלפניי טרם הוצאו שומות למשיבות 2-3 וממילא אין לדעת האם חיוב היטל ההשבחה הסופי שיושת עליהן, אם ישיגו על אותה שומת שמאי מכריע שתוצא גם להן אם יבקשו זאת (כך הצהירה המשיבה בדיון שלפניי שתיעשה), יופחת בהליכי ערר שיינקטו, אם יינקטו.
...
לסיכום, הקפדה נאותה על לוחות זמנים בהליכים שיפוטיים היא כורח המציאות שכן חריגות בלתי מוצדקות פוגעות בזכויות בעלי הדין והציבור הרחב.
הערעור נדחה.
המערערת תשלם למשיבה הוצאות, בנסיבות, על הצד הנמוך, בסך 10,000 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשתה טענה המערערת כי לשמאית המכריעה, כגוף מעין – שפוטי, סמכות להדרש לבקשה וכי סמכות זו כוללת להזקק לפסק דין סופי לפי ההלכות הנוגעות ל"משפט חוזר" אזרחי (סעיפים 27 – 45 לבקשה).
מקור נוסף אפשרי לסמכות זו של השמאי המכריע מצוי בתקנה 17(א) בתקנות התיכנון והבניה (סדרי דין בבקשה להכרעה לפני שמאי מכריע או שמאי מייעץ), תשס"ט-2008 המורה כי "כל עניין הנוגע לסדרי דין שלגביו לא נקבעה הוראה מפורשת בחוק או בתקנות אלה, רשאי השמאי המכריע לתת הוראות לגביו." כיוון שהשמאית המכריעה סברה כי אין לה סמכות להזקק לבקשה לתיקון השומה, הרי שכאמור היה על המערערת לערור על החלטה זו, ולא לבקש הארכת מועד להגשת ערר על השומה המכריעה.
...
כיוון שלא שוכנעתי כי קיימים טעמים מיוחדים לאיחור וכי סיכוייו של ההליך נמוכים ביותר, אין הצדקה להתערבות בהחלטה.
נוכח כל האמור, הערעור נדחה.
המערערת תשלם למשיבה הוצאות ההליך בסך 60,000 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בסיכום בקשת המשיבה לועדת הערר היא כתבה את הדברים הבאים: "בנסיבות אלו, כאשר בשל פגם טכני לא הוגש ערר במועד, וכאשר הכרעת השמאי המכריע מסתמכת באופן ישיר על החלטת ועדת הערר אשר תלויה ועומדת בהליכי העירעור, יש מקום לאשר את הארכת המועד המבוקשת. אילו לא הייתה מתרחשת תקלה, הרי שאותו ערר שהיה מוגש על החלטת השמאי המכריע היה נכלל בין העררים עליהם מוחלת החלטת ועדת הערר, אשר כפופה לתוצאות הליך העירעור וכאן שאין "להעניש" את הועדה המקומית כך שלא תוכל להעלות את טענותיה אף במקרה דנן.
ביסוד הדרישה ל'טעמים מיוחדים שירשמו' להארכת מועד שנקבע בחיקוק, מצויים החשיבות של שמירה על סדרי דין, עקרון סופיות הדיון, הסתמכות הצד שכנגד על כך שנוכח חלוף המועד לא יוגש ערעור או ערר על פסק הדין או ההחלטה שניתנו לטובתו [בש"א 2399/11 זנגריה נ' זנגריה, עמ' 4, ((30.3.2012; רע"א 4707/06 טנא סוכנות לביטוח בע"מ נ' אחים לבקוביץ, נובק, מינמר לביטוח בע"מ, פסקה 15, (6.1.2020)].
...
בסופו של יום, מקובלת עלי עמדת בא-המערער כי אם היה די בקיומה של תקלה משרדית או התרשלות בטיפול כדי להקים 'טעם מיוחד', אזי אין עוד ערך לחובת בעלי הדין לעמוד במועדים שנקבעו.
בשולי הדברים, אציין כי נוכח המסקנה אליה הגעתי איני נדרש לטענת המערער המופנית לכך שלא הוגש תצהיר התומך בבקשה.
סיכום על יסוד האמור, אני מקבל את הערעור ומבטל את החלטת יו"ר ועדת הערר לקבל את בקשת המשיבה להארכת מועד להגשת ערר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו