מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להארכת מועד להגשת ערעור מנהלי על החלטת בית הדין לעררים

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת לאה גליקסמן לפניי בקשה להארכת מועד להגשת ערעור על החלטת רשמת בית הדין השופטת אפרת קוקה (בע"ע 331974-10-19), שבה נקבע כי העירעור שהגיש המערער על פסק דינו של בית הדין האיזורי בחיפה (בסע"ש 63728-06-18) הוגש "באיחור לא מבוטל של 16 ימים". עוד נקבע כי משהמערער לא הגיש בקשה להארכת המועד להגשת העירעור ועמד על טענתו כי העירעור הוגש במועד, הרי שנוכח הקביעה בדבר איחור של ממש בהגשתו, אין לקבל את העירעור לרישום.
בכל הנוגע לתביעה כנגד הרשות נפסק כי החלטתה של הרשות למנוע את כניסתה של העובדת היא החלטה מנהלית בדבר סרוב כניסה לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב – 1952, והביקורת השיפוטית על החלטות הרשות מוקנית לבית הדין למשמורת ולבית הדין לעררים, וערכאת העירעור על החלטות אלה היא בית המשפט לעניינים מינהליים.
...
אשר לסיכויי הערעור על החלטת הרשמת: מקובלת עלי קביעת הרשמת כי פסק הדין הומצא למערער כדין.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, הערעור על החלטת הרשמת הוגש באיחור, ומשלא מתקיים טעם מיוחד להארכת מועד להגשתו – אין לקבלו לרישום.
המערער ישלם לרשות הוצאות בסך של 2,500 ₪, וזאת בתוך 30 יום מהיום.

בהליך בש"מ (בש"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להארכת המועד להגשת בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים בעמ"נ 38303-11-20 מיום 19.7.2021 (כבוד השופטת מ' אגמון-גונן; להלן: פסק הדין).
תקנה 33(ב) לתקנות בתי משפט לענינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א-2000 (להלן: תקנות בתי משפט לעניינים מינהליים) קובעת כי פרק הזמן המוקצב להגשת בקשת רשות ערעור על "פסק-דין" ועל "החלטה אחרת" של בית המשפט לעניינים מינהליים הוא 30 ימים (ראו: ער"מ 1276/22 סער נ' ועדת הערר המחוזית לעינייני תיכנון ובניה - תל אביב יפו (9.3.2022)).
בעניינינו, מוכנה אני לצאת מנקודת הנחה (כפי שאף הסכים המשיב) כי יש למנות את המועד להגשת העירעור מיום מתן ההחלטה בבקשת ביטול פסק דין, וזאת למרות שהבקשה לביטול פסק הדין לא הוגשה בתוך 7 ימים מיום המצאתו, כנדרש לפי תקנה 40 לתקנות בתי משפט לעניינים מינהליים (לעניין זה ראו: בש"מ 7415/11 וגנר נ' מדינת ישראל (27.2.2012)).
בזהירות המתבקשת אוסיף ואציין כי בפני המבקשת ניצבת משוכה משמעותית להוכחת סכוייו הלכאוריים של ההליך, נוכח אמת המידה המצמצמת ליתן רשות ערעור ב"גילגול שלישי" על החלטותיו של בית המשפט לעניינים מינהליים שדן בעירעור על החלטה של בית הדין לעררים, בשים לב לאופיו של בית הדין ולמידת מקצועיותו ומומחיותו (ראו למשל: בר"ם 8338/17 אסטגוי נ' משרד הפנים, פיסקה 7 (19.11.2017).
...
לבסוף מדגיש המשיב כי המבקשת עשתה דין לעצמה במשך למעלה משנה, עת לא יצאה מישראל חרף ההחלטות השיפוטיות שניתנו בעניין זה. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל דעה כי דין הבקשה להידחות.
אולם טענותיה של המבקשת בעניין זה היו כלליות ולקוניות והיא לא פירטה מאומה אודות הכנסותיה והוצאותיה, לא צירפה כל מסמך המעיד על מצבה הכלכלי הנטען ואף לא הבהירה האם היה שינוי כלשהו במצבה אשר אפשר בסופו של דבר להגיש את הבקשה שבכותרת (השוו: עניין Zhongwang, בפיסקה 8).
נוכח כלל האמור לעיל, הבקשה להארכת מועד נדחית.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ערעור על פסק דינו של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (כב' הדיין חנניה גוגנהיים) מיום 2.2.2022, בערר (י-ם) 1398-22, אשר דחה את בקשת המערערות להארכת מועד להגשת ערר על החלטת המשיב.
בנוסף נטען כי סכויי הערר נמוכים ביותר וכי החלטת הועדה ההומניטארית סבירה ואין כל עילה להתערב בה. לאחר שנתתי דעתי לטענות בכתב העירעור ובתשובת המשיב, הגעתי למסקנה כי דין העירעור להדחות על יסוד החומר בכתב שלפניי (ר' תקנה 138 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט- 2018 ותקנה 28 לתקנות בתי משפט לעניינים מינהליים (סדרי דין) תשס"א- 2000).
...
בנוסף נטען כי סיכויי הערר נמוכים ביותר וכי החלטת הוועדה ההומניטרית סבירה ואין כל עילה להתערב בה. לאחר שנתתי דעתי לטענות בכתב הערעור ובתשובת המשיב, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות על יסוד החומר בכתב שלפניי (ר' תקנה 138 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט- 2018 ותקנה 28 לתקנות בתי משפט לעניינים מנהליים (סדרי דין) תשס"א- 2000).
בחינת נימוקי ההחלטה על רקע הדין החל, מעלה כי אף סיכויי ההליך אינם כאלה שיש בהם להטות את הכף לעבר קבלת הבקשה להארכת מועד, חרף כל האמור לעיל.
לאור כל האמור, ועל אף האמפתיה למצבה של המערערת ולקושי עמו היא מתמודדת, לא מצאתי להתערב במסקנתו של בית הדין שדחה את הבקשה להארכת מועד להגשת ערר, ולפיכך הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה נושא העירעור המינהלי, קיבל יושב ראש ועדת הערר את בקשת המשיבה והאריך את המועד להגשת ערר על שומה מכרעת.
בסיכום בקשת המשיבה לועדת הערר היא כתבה את הדברים הבאים: "בנסיבות אלו, כאשר בשל פגם טכני לא הוגש ערר במועד, וכאשר הכרעת השמאי המכריע מסתמכת באופן ישיר על החלטת ועדת הערר אשר תלויה ועומדת בהליכי העירעור, יש מקום לאשר את הארכת המועד המבוקשת. אילו לא הייתה מתרחשת תקלה, הרי שאותו ערר שהיה מוגש על החלטת השמאי המכריע היה נכלל בין העררים עליהם מוחלת החלטת ועדת הערר, אשר כפופה לתוצאות הליך העירעור וכאן שאין "להעניש" את הועדה המקומית כך שלא תוכל להעלות את טענותיה אף במקרה דנן.
(ד) על החלטת יושב ראש ועדת הערר לפיצויים ולהיטל השבחה לפי סעיפים קטנים (א) או (ב)(4) ועל החלטת ועדת הערר לפיצויים ולהיטל השבחה לפי סעיפים קטנים (ג)(1) או (3), ניתן לערער לבית המשפט לעניינים מנהליים.
...
בסופו של יום, מקובלת עלי עמדת בא-המערער כי אם היה די בקיומה של תקלה משרדית או התרשלות בטיפול כדי להקים 'טעם מיוחד', אזי אין עוד ערך לחובת בעלי הדין לעמוד במועדים שנקבעו.
בשולי הדברים, אציין כי נוכח המסקנה אליה הגעתי איני נדרש לטענת המערער המופנית לכך שלא הוגש תצהיר התומך בבקשה.
סיכום על יסוד האמור, אני מקבל את הערעור ומבטל את החלטת יו"ר ועדת הערר לקבל את בקשת המשיבה להארכת מועד להגשת ערר.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע: המבקשת עתרה להורות על הארכת המועד להגשת ערעור מינהלי על פסק דינו של בית הדין לעררים הדוחה את בקשת המבקשת לעיון מחדש בבקשתה למקלט מדיני, החלטה שניתנה ביום 3.9.23.
...
אני סבורה כי במצב העניינים המתואר לעיל סיכויי ההליך אינם גבוהים.
לאור המקובץ ומתוך שקילת מכלול השיקולים כפי שפורט לעיל אני דוחה את הבקשה להארכת מועד להגשת הערעור.
החלטתי ניתנת כרשמת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו