עמדת המשיבה מושתתת על ההבחנה שבין "החלטה אחרת" לבין "פסק דין". לגישת המשיבה החלטת האישור מורכבת למעשה משתי החלטות: האחת, אותו חלק בהחלטה שמאשר את הגשת התביעה שיש לראותו כ"החלטה אחרת" ושעליו ניתן לקיים דיון חוזר בהתאם להוראות סעיף 41(ה) לחוק בתי המשפט; לעומת זאת, אותו חלק בהחלטה שדוחה את הבקשה לאשר הגשת תביעה נגזרת הוא פסק דין ועליו יש רק ערעור בזכות לבית המשפט העליון, ולא דיון חוזר.
...
"
כן יפים לעניין זה הדברים הבאים שנאמרו לאחרונה (ת"א 9714-07-15 Elad High Plateau Aqusition Inc נ' מלאכי, פיסקה 39 לפסק דינה של כב' השופטת רונן (פורסם בנבו, 8.12.2015)):
"...בקשה לדיון חוזר תוקפת אם כן החלטת ביניים, לאישור תביעה ייצוגית או נגזרת. עוד יש להוסיף כי גם אם בקשה לדיון חוזר על החלטה לאשר תביעה ייצוגית או נגזרת נדחית, ואם בסופו של דבר בית-המשפט הדן בתביעה הייצוגית או הנגזרת לגופה מקבל אותה, יכול הצד שחולק על קביעת בית-המשפט במסגרת פסק הדין, להגיש ערעור על פסק-הדין לבית-המשפט העליון, ערעור שבמסגרתו הוא רשאי לתקוף גם את החלטת האישור של התביעה כתביעה ייצוגית או נגזרת על נימוקיה".
ובהמשך הדברים (פיסקה 41):
"הליך הדיון החוזר הוא אם כן - כך עולה מהכרעתו של בית-המשפט העליון - הליך הדומה (אם כי לא בהכרח זהה) להליך של ערעור. מגיש הבקשה לדיון חוזר רשאי להעלות במסגרת בקשתו טענות "ערעוריות" התוקפות הן הכרעות עובדתיות של בית-המשפט והן הכרעות משפטיות.
רק אם הבקשה מתקבלת – מתקיים השלב השני של בירור התביעה של קבוצת התובעים כולה, לגופה".
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, אמליץ לחבריי לקבל את בקשת המשיבה ולדחות על הסף את בקשת המבקשים לקיום דיון חוזר בהחלטת בית המשפט בתיק תנ"ג 35114-03-12 מיום 24.6.2015 ולחייב את המבקשים בהוצאות המשיבה בסך 7,500 ₪.