מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לגילוי פרוטוקולים וציונים בהליכי מינוי מנכ"ל חברה ממשלתית

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

באותו יום, הגישה פרקליטות המדינה הודעה לבג"צ במסגרת העתירה, בה נאמר: "בשים לב לכך שבהחלטת בית המשפט הנכבד מיום 10.12.20 לא ניתן צו ביניים, כפי שהדבר התבקש על ידי העותר;, ונוכח פסיקת בית המשפט הנכבד לפיה ככלל הליכי מינוי אינם בלתי הפיכים (ראו למשל: בג"ץ 5755/08 ארן נ' ממשלת ישראל (החלטה מיום 20.4.09)), היתכנסה אתמול, 13.12.20, ועדת האיתור לישיבתה השניה לבחירת מנהל לרמ"י. במסגרת ישיבה זו רואיינו תשעה מועמדים לתפקיד. בתום הראיונות האמורים גיבשה הועדה את המלצתה הסופית בנוגע למועמד לניהול רמ"י.
התמודדתי לתפקיד מנכל רמי הועדה סיימה את דיוניה ביום א ביקשתי לשלוח לי את פרוטוקול הועדה והניקוד עד עכשיו לא שלחו לי. מכיוון שהמועמד שנבחר הנו בעל ניסיון ניהולי כלכלי וביצועי נמוך מאוד לאור ניסיונו העקרי כיועץ משפטי ובטח ביחס אלי שניהלתי אלפי עובדים ומיליארדי שקלים החלטת הועדה בעיני לוקה בחוסר סבירות קיצונית מבקש לפחות את זכותי הבסיסית לקבל את פרוטוקול הועדה עם הניקוד המועמדים מציע שגם אתה תיבדוק את זה תודה רבה יאיר מעין" ביום 17.12.20 בשעה 15:24 פנה המבקש בדוא"ל, בין היתר, לגב' גבאי ולעו"ד במברגר, והודיע כי "עדיין ממתין לפרוטוקול ועדת האיתור". בשעה 15:50 המבקש פנה שוב והודיע כי הוא מוצא טעם לפגם חמור בכך שועדת האיתור קיבלה את החלטתה ביום א' ובנגוד לכללים הרגילים לא נימסרה כל הודעה על כך לשאר המתמודדים מיד בתום הועדה אלא רק לאחר שהשרים כבר חתמו על המינוי והוא הפך לעובדה מוגמרת.
לטענת המבקש, כחלק מניהול הליך איתור למראית עין, תנאי הסף של המשרה הותאמו למידותיו של המשיב, שכן אין כל הצדקה לקבוע דרישה פרילימינרית של "הכרות טובה של הרשות, תפקידיה ודרכי פעולתה, כלליה והוראותיה". בנוסף לכך, הדרישה לניסיון בפועל בניהול עובדים נוסחה באופן כללי, ללא ציון מספר העובדים שהמועמד ניהל, ולא נכללה כל דרישה לניסיון בניהול תקציב, בנגוד למקובל לגבי תנאי סוף למשרות בכירות.
ואולם התברר שבהליכי מינוי ואיתור למשרת מנכ"ל עמידר שהתקיימו בשנת 2003, המבקש המציא מסמכים מטריניטי קולג' בדקוטה הדרומית.
סכויי התביעה – טענות המבקש בעיניין המלצות שהמשיב הגיש בכל הנוגע לטענת המבקש בקשר להמלצתה של עו"ד דנה, בית הדין סבור שמכתב ההמלצה מספק גילוי נאות של היותה של הממליצה נותנת יעוץ משפטי לחברות ממשלתיות שונות, ושל קיומם של ממשקי עבודה שוטפים עם המשיב בשנים האחרונות, כנותנת ייעוץ משפטי חצוני בתחום התיכנון והבניה לפני ואחרי מינויו של המשיב לתפקיד מנהל רשות החברות הממשלתיות.
...
לא נמצא לנו שמתן סעדים נחוץ להבטיח אפשרות של פסילת מינויו של המשיב, אם לאחר בירור ההליך העיקרי, ייקבע שנפלו פגמים בהליכי וועדת האיתור ובמינויו של המשיב, היורדים לשורש המינוי, ושמטעמים של שמירה על שלטון החוק והבטחת ההתנהלות התקינה, השיווינית וההוגנת של המינהל הציבורי, אין מנוס מביטול המינוי.
סוף דבר מכלול השיקולים שמנינו בעניין קיומן של ראיות מספקות לביסוס עילת תביעה, מאזן הנזקים, הנחיצות של סעד זמני להגשמת המטרה של הבטחת זכות לכאורה במהלך ההליך השיפוטי וקיומו התקין והיעיל של ההליך או את ביצועו הראוי של פסק הדין, תום לבם של הצדדים ושיהוי, מובילים את בית הדין לדחות את בקשת המבקש לסעדים זמניים.
המבקש ישלם הוצאות הבקשה בסך 5,000 ₪, למדינה וכן למשיב.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבע הגיש בקשה לגילוי מסמכים ספציפיים נגד התובע- העתק לא מושחר של כל גיליונות הציונים שניתנו לו על ידי הקריה האקדמית אונו, או האוניברסיטה העברית בירושלים או כל מוסד אקדמי אחר בו למד, וכן מסמכים הנוגעים למועמדותו לתפקידיו הקודמים ולהליכי איתור לתפקידים: מנכ"ל עמידר (ב-2003) ומנהל רמ"י (ב-2011), התכתבויותיו עם נציבות שירות המדינה ועם עמותת "לביא" בעיניין העתירה לבג"צ כאמור לעיל.
למר מנלה אינטרס מרכזי ברמ"י שכן לחברה קדישא תל אביב טענות ותביעות לפיצויים מרמ"י שנעוצים ב"שיחרור" הקרקע של חברת פי גלילות בהליך הפרוק בו היה מעורב הנתבע כמנהל רשות החברות הממשלתיות, ואף הוגשה תלונה למבקר המדינה נגד היתנהלות הנתבע בהקשר זה. מר גבאי לא דיווח בפתיחת הוועדה על כך שהיה שותף עסקי של מר מנלה, המצוי בנגוד עניינים עם השר ליצמן; כן מיתקיים חשש לקשר בין מר אבוהב ל-2 נציגי הציבור האחרים שלא פורט בפרוטוקול- גב' שטאובר ומר גבאי מונו על ידי שר החינוך דאז, מר גדעון סער: גב' שטאובר למנכ"לית משרד החינוך ומר גבאי ליו"ר קרנות ההשתלמות, כאשר בשלוש השנים האחרונות עבד בצמוד למר אבוהב בתפקידו כמנכ"ל משרד החינוך.
חברי הועדה הסתמכו על המלצות שתמך הנתבע במועמדותו, תוך ניצול לכאורה של טובת הנאה ואי גילוי נאות של עובדות רלוואנטיות- הוכח כי הנתבע הגיש מכתב המלצה של מבן זוגה של עובדת הכפופה לו בתפקידו כמנהל רשות החברות הממשלתיות, תוך ניצול יחסי מרות ובנגוד להוראות התקשי"ר. עו"ד קמיניץ, המשנה ליועמ"ש לממשלה נטל חלק בהליך שקדם להליכי האיתור, שכן משרדו דן, בבקשת השר למנות את הנתבע ללא מיכרז והומלץ על מינוי באמצעות ועדת איתור וולונטרית, בהתאם לחוו"ד של עו"ד זילבר, אליו כותב עו"ד קמיניץ.
...
הנתבעים הגישו כתבי הגנה בהם טענו כי דין התביעה להידחות על הסף בשל אי עמידתו של התובע בתנאי הסף בהליך האיתור, שכן אין בידו "תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר". כן טענו הנתבעים לאי ניקיון כפיים וחוסר תום לב מצד התובע, שבאו לידי ביטוי בהסתרת מידע רלוונטי מוועדת האיתור ומבית הדין, בנוגע לפרטי השכלתו של התובע, ובהצגת מצגים מטעים וכוזבים בקשר אליהם, ובפרט בקשר ל"תואר" שהתובע קיבל לכאורה מ"טריניטי קולג' אנד יוביברסיטי", שהינו מוסד פיקטיבי, והדיפלומה שהתובע קיבל ממנו הינו "תואר דמה" שנרכש על ידו בכסף.
כן טענו הנתבעים כי דין התביעה להידחות לגופה, בהיעדר פגמים בהליכי האיתור היורדים לשורש ההליך, ובפרט, בהיעדר פגמים שלנתבע קשר אליהם, המצדיקים ביטול מינויו, שהינו סעד שיינתן במקרים קיצוניים, שענייננו אינו נמנה עמם.
תמיכה למסקנה שהתובע רכש דיפלומה ממוסד שאינו קיים, עולה מסתירות בין דברים שהתובע מסר לגבי מיקומו של מוסד זה ולגבי מהות הפעילות האקדמית שלו.
סיכומו של דבר הינו, שבחינת החלטת משרד הבינוי והשיכון בדבר פסילת מועמדותו של התובע מהתמודדות בהליך האיתור, מעלה שמדובר בהחלטה מבוססת שאין להתערב בה. לכך השלכה ברורה על תביעת התובע לביטול מינויו של הנתבע, להצהרה כי הוא עומד בתנאי הסף ולמינויו לתפקיד מנהל רמ"י. סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם למדינה ולנתבע הוצאות ושכר טירחת עורך דין בסך 25,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בחיפה סע"ש 16627-04-16 16 מרץ 2017 לפני: כב' השופטת דניה דרורי המבקש: עו"ד ראובן וולף ע"י ב"כ: עו"ד מרסלה וולף המשיבות: 1. תומר חברה ממשלתית בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד רחל הררי ליפשיץ 2. עו"ד דקלה שלו אמסלם ע"י ב"כ: עו"ד רפי הולין החלטה
עניינו של הליך זה, שניפתח בהגשת בקשה לסעד זמני, בתקיפת תוצאות הליך איתור לאיוש משרת יועץ משפטי למשיבה 1, ואשר סופו במינויה של המשיבה 2 לתפקיד זה. עם הגשת הבקשה לסעד זמני בחודש 4/16, הגיש המבקש בקשה למתן צו לגילוי מסמכים, ועתר כי הבקשה תתברר יחד עם הבקשה לסעד זמני, בנוגע למסמכים הבאים (כאמור בעמ' 15 לבקשה מיום 14.4.16) הנוגעים להליך האיתור לבחירת היועץ המשפטי למשיבה 1, והם: "(א) כל ההחלטות, הנוהלים, ההנחיות, הקריטריונים והמשקלות שעל-פיהם היתנהל הליך האיתור;
(ב) כל החלטות ועדת האיתור, הפרוטוקולים המלאים של דיוניה והרישומים האחרים הנוגעים למינויה, לקביעת חבריה ולפעולותיה; (ג) כל הציונים שניתנו למועמדים וכל טבלאות ההשוואה והדירוג שנערכו לגבי המועמדים; (ד) כל המסמכים שהוגשו ו/או נוצרו במסגרת הליך האיתור, לרבות פניות המועמדים, קורותהחיים והמלצות שהגישו, טפסים ושאלונים שמולאו על-ידיהם וכיוצ"ב, וכן כל חוות-הדעת וההמלצות המקצועיות שניתנו לוועדת האיתור, בין אם על-ידי מכון קינן שפי ו/או מי מטעמו, ובין אם על-ידי כל גורם אחר; (ה) כל מיסמך אחר הנוגע להליך האיתור, לרבות לגבי אופן והקף פירסומו ברבים.
אציין כי כעולה מהבקשות שהוגשו בהליך, המשיבה 1 מסרה למבקש עוד טרם פתיחת ההליך את המסמכים הבאים: נוהל איתור ומינוי יועץ משפטי במשיבה 1, פרוטוקולי ועדת האיתור מהתאריכים 15.12.15, 24.1.16, 17.2.16, ו- 6.3.16, פרוטוקול ישיבת דירקטוריון מיום 14.3.16, טבלת נקוד קרטריונים קשיחים ורכים וסיכום נקוד משוקלל לקריטריונים אלה.
ביום 22.12.16 הגישה המשיבה 1 תצהיר גילוי מסמכים מתוקן מאת מנכ"ל המשיבה 1 ששמש גם כיו"ר ועדת האיתור לפיו (סעיף 3 לתצהיר) "אין ומעולם לא היו, בחזקת או בשליטת נתבעת 1, או בחזקת או בשליטת כל אחד אחר מטעמה, טיוטאות של נוהל הליך איתור למשרת יועץ משפטי וכל העתק ו/או תמצית של טיוטת נוהל איתור משרת יועץ משפטי". עוד צוין בתצהיר זה כי נוהל איתור יועץ משפטי למשיבה 1 נכתב ע"י היועצת המשפטית שליוותה את פעילות ועדת האיתור, היא ב"כ המשיבה 1 בהליך כאן, שקבלה ממנכ"ל המשיבה 1 את מאפייני המשרה "וניסחה את הנוהל בהתאם למאפיינים". המבקש הגיש בקשה נוספת להבהרה ומתן הוראות באשר לתצהיר גילוי המסמכים 1 מיום 22.12.16, וטען כי ניתן ללמוד מנוסח התצהיר כי המשיבה 1 מיתחמקת מלמסור לידיו את טיוטאות הנוהל ונספחיו.
...
בנסיבות המקרה כאן, ולאחר שהמשיבה 1 הגישה תצהיר גילוי מסמכים של גורם מוסמך מטעמה, לפיו אין בידיה טיוטות של נוהל איתור יועץ משפטי, יש לדחות את הבקשה.
סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ההליך שלפנינו החל עם בקשה דחופה למתן צו מניעה זמני, שהוגשה על ידי התובע ביום 1.3.17, ובה מבוקש לתת צו למשיבים – הנתבעים: רימונים – חברה לפיתוח רמת השרון בע"מ (להלן - רימונים או החברה), ולמר אבי גרובר, יו"ר החברה וראש עריית רמת השרון, (להלן - מר גרובר) לבטל את ההחלטה מיום 26.9.16 לפיה לא מונה התובע למנכ"ל רימונים (להלן – התפקיד), ולמנות אותו לתפקיד.
לגישת התובע, פרוטוקול ישיבת הדירקטוריון מגלה כי מיד עם צאת התובע מהריאיון, החלה היתייחסות קשה ומזלזלת מצד חלק מחברי הדירקטוריון, הכוללת ביטויים ואמירות סטריאוטיפיות ופוגעניות כלפי התובע.
באותו יום התכנס דירקטוריון החברה כפי שנקבע, בין השאר על מנת לראיין את התובע ולבחון את סוגיית מינויו למנכ"ל. גב' גרונסקי סקרה בפני חברי הדירקטוריון את הליכי ועדת האיתור, תוך היתייחסות לציונים שקבלו המועמדים המובילים במכון קינן שפי, כמו גם לאותו מכתב שהיתקבל בידי הועדה ביחס למועמד שלא עבר את מבדקי השמה (שלגביו נטען כי הוא מקורב לראש העיר).
אשר לחשיבותה של המלצת ועדת האיתור, שצריכה להשקל "בכובד ראש" על ידי הגורם הממנה, נאמר בבג"ץ 5755/08 יעל ארן נ' ממשלת ישראל (20.4.09): "למסקנותיה של ועדת איתור, שהוקמה על-פי חוק או בהחלטה מנהלית, משקל מיוחד. מקורו בכך שהועדה – בהנחה שזו מונתה כראוי ואין היא חוטאת לתפקידה, מכנסת תחת קורתה את אנשי המיקצוע הרלוונטיים ואת בעלי המומחיות הנוגעת בדבר, שבכוחם לנהל את תהליך איסוף המידע ולחלץ ממנו מסקנות. על-פי רוב, מומחיות זו או המשאבים הדרושים להוציאה אל הפועל, אינם מצויים בידיו של הגורם הממנה, שאילמלא כן הוא לא היה נידרש למינויה של ועדת איתור מלכתחילה. יתרון נוסף ממנו עשויה הועדה להנות הוא יכולתה לגשת לתהליך הבחינה כשהיא מחויבת פחות לאינטרסים של גורם זה או אחר, או כשבכוחו של הרכבה לשקף מיגוון של דיעות ואינטרסים המקבלים את ביטוים המצרפי בהכרעתה. יותר מן הגורם הממנה, לועדת האיתור קל, על כן, להיתמקד בהכרעה המקצועית הענינית. בכך כוחה. בכך מסייעת היא לגורם הממנה ביישום סמכויותיו. בכך היא תורמת לתקינותה של העשייה המנהלית.
ת. לא. אני אמרתי לפרוטוקול שאף אחד מהמועמדים לטעמי לא ראוי להיות מנכ"ל החברה הכלכלית אבל נציג משרד הפנים אמר שהוא מבקש שניקח את המועמד שנראה לנו מבין אלה שלא מתאימים, הכי מתאים ונעלה אותו לדירקטוריון וכך נבחר התובע.
...
זאת, תוך אמירה כי "יש ליתן משקל נכבד לצורך שיתוף הפעולה המלא בין הדירקטוריון למנכ"ל החברה, וזאת לשם ניהול תקין ויעיל של החברה". דברים אלה יפים ביתר שאת במקרה שלפנינו, שבו לא מצאנו פגם בהחלטה של דירקטוריון החברה.
לסיכום נוכח האמור לעל, אנו סבורות כי התובע לא הצליח להוכיח כי קיים פגם או חוסר סבירות בהחלטה של דירקטוריון החברה, או שהיא נגועה בשיקולים זרים.
על כן, התביעה נדחית, על כל רכיביה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר הליך לאיוש משרת יועץ משפטי לנתבעת, שהתנהל על ידי ועדת איתור, ביום 9.6.20 הודיעה הנתבעת לתובע, כי דירקטוריון הנתבעת "החליט שלא לבחור באף מועמד לתפקיד יועץ משפטי לחברת במסגרת ההליך הנוכחי והמליץ לצאת להליך חדש". התובע פנה לבית הדין בבקשה לבטל את ההחלטה הנ"ל. תחילה פנה התובע בבקשה לצוו מניעה זמני, שיורה לנתבעת להמנע מבצוע כל פעולה שמטרתה פירסום הליך לאיוש משרת היועמ"ש לנתבעת, להשהות את ביטול החלטת ועדת האיתור להמליץ עליו כעל הזוכה בהליך האיתור לתפקיד היועמ"ש לנתבעת וכן להשהות את החלטת ועדת האיתור לתקן בדיעבד את תנאי הסף והקריטריונים לבחינת הזוכה בהליך.
לאחר מכן ניתנה החלטה בבקשת התובע לגילוי מסמכים ספציפי (החלטה מיום 9.9.20).
בנוסף וכפי שעולה מעדותו של גליקסברג, לא היה כל דיון מהותי בשאלת התאמתו של התובע למעמד של כשיר שני ומדובר בקביעה שמשקפת את הציון שקבל, ותו לא. אשר על כן, לא מצאנו כי פרוטוקול ועדת האיתור מיום 11.3.20 כובל את החלטות ועדת האיתור שהתקבלו מאוחר יותר, על יסוד מידע נוסף שהיתקבל אצלה לגבי המועמד המוביל או לאחר דיונים נוספים שקיימה בקשר לכלל הליך האיתור.
" זאת ועוד - צודקת הנתבעת, שטענה בסיכומיה כי בכל פסקי הדין הרבים שבהם נדונו הליכי איוש משרות לבכירים בשירות הצבורי, מעולם לא נקבע כי יש לקבל את הציון שנקבע בבחינת "כזה ראה וקדש", אלא שהדיון לגבי מידת התאמתו של המועמד נעשה בהיבטים כלליים של התאמתו, כגון התאמה ערכית (ר' למשל בג"צ 4646/08 לביא נ' ראש הממשלה, 12.10.08, בג"צ 43/16 אזרחים למען מינהל תקין וצדק חברתי ומשפטי נ' ממשלת ישראל, 1.3.16).
בהקשר זה יש להזכיר כי על פי פסיקת בית הדין הארצי בעיניין זילבר (ע"ע (ארצי) 47000-09-13 אוצר מפעלי ים בע"מ – זילבר, 10.5.15, מקום בו הוכח כי ההחלטה שלא למנות מועמד שנימצא ככשיר שני התקבלה משיקולים עינייניים וסבירים, בית הדין לא יתערב בה. נזכיר כי בעיניין זילבר, דירקטוריון החברה החליט ברוב דיעות שלא לאשר את מינויו של המועמד לתפקיד מנכ"ל החברה, "חרף העובדה שועדת האיתור שמינה הדירקטוריון, לאחר הליך יקר, ממושך ומעמיק, המליצה עליו ככשיר שני לתפקיד, ומועמדותו של האדם שנבחר ככשיר ראשון ירדה מהפרק לאור עמדת רשות החברות הממשלתיות, כי אין למועמד 'כישורים מיוחדים' כנדרש כאשר ישנה זיקה פוליטית". כלומר, מדובר בנסיבות קיצוניות יותר מעניינו של התובע, לגביו לא היתקיים דיון בשאלת התאמתו לתפקיד ככשיר שני.
...
לסיכום כל האמור לעיל, החלטת ועדת האיתור התקבלה במסגרת סמכותה ועל פי שיקול דעתה, שבית הדין לא ימהר להתערב בו. בנסיבות העניין, כפי שפורטו לעיל בהרחבה, לא ניתן לומר שהחלטת ועדת האיתור חרגה ממתחם הסבירות ועל כן אין מדובר במקרה המצדיק התערבותו של בית הדין.
לאור כל האמור לעיל, הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
לאור ההערות לגבי התנהלות הוועדה (בנושא הפרוטוקולים וכן הקביעה הראשונית לפיה התובע נמצא מתאים ככשיר שני), וכן העובדה כי בסופו של יום, החלטת הנתבעת, לפיה הליך האיתור לא היה מיטבי ולמעשה נוהל הליך איתור שלם ללא תוצאה כך שיש לשוב ולקיים הליך איתור נוסף, אינה קשורה כלל לתובע או להתנהלותו בהליך האיתור, לא מצאנו לחייב את התובע בהוצאות, חרף דחיית תביעתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו