לאחר טיעוני הצדדים ומשלובנה המחלוקת האמתית שבין הצדדים, איפשרתי למבקשת להציג למשיב מסמכים נוספים, שמא יהיה בהם להניח את דעתו ולהפיג את החשד שנעור בליבו לפיו מתבצעת בחשבון פעילות הקשורה להלבנת הון.
ראו:
"באשר לקשת המקרים האופיינים לקבלת החלטה סבירה בדבר סגירת חשבון, הוזכרו מקרים של היתנהגות בלתי הוגנת או רשלנית מצד הלקוח בניהול חשבונו, באופן הגורם נזק לבנק או לציבור – בין אם מדובר בפעילות בלתי חוקית הקשורה להלבנת הון, מימון טירור, פעילות ספקולאטיבית וכיוצא באלה. מקרים נוספים קשורים להתנהגותו הספציפית של בעל החשבון ויחסו לפקידי הבנק, כגון היתנהגות לא הוגנת, שימוש באלימות פיזית או מילולית מצידו כלפי פקידי הבנק, או אפילו איום בנקיטת אלימות פיזית או מילולית (ראו ר' בן אוליאל, דיני בנקאות (חלק כללי) 433 (1996); ה"פ (מרכז) 11043-12-08 קפלן שיווק בשר בע"מ נ' בנק אגוד לישראל בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 3 (23.4.2009); ת"א (חיפה) 19332-12-11 שלש נ' בנק מזרחי טפחות בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 23 (18.2.2014); ת"א (תל אביב-יפו) 11134-11-12, לד אביבים בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ, [פורסם בנבו] פסקות 4-5 (8.5.2013); ה"פ (נצ') 29308-03-15 בוסתן החרמון למסחר בע"מ נ' בנק הפועלים סניף 744, [פורסם בנבו] פסקה 10 (13.4.2014), ועוד). בכל המקרים האמורים, נטל ההוכחה לסבירות הסרוב מוטל על הבנק. אין די בחשש ערטילאי ואין די בטענה כללית וסתמית, כי קיים חשש להתנהלות בלתי תקינה בחשבון, אלא על הבנק להצביע על מעשים ופעולות קונקרטיות שיש בהם כדי להצביע על קיומו של חשש ממשי. יחד עם זאת, שותף אני לעמדה לפיה הבנק איננו צריך לנהל חקירה ולא לנקוט פעולות אכיפה מחמירות יתר על המידה, וכי אין להטיל עליו להוכיח את הדברים ברמה ההוכחה הנחוצה במשפט האזרחי, קרי מאזן ההסתברויות, אלא ברמה פחותה ממנה (התואמת במידת מה את ההלכה בדבר שימוש הרשות המנהלית בראיות מנהליות לשם קבלת החלטה במסגרת מיתחם שיקול דעתה)." (פרשת איעמאר)
מן הכלל אל הפרט
לאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים ולראיות שהוצגו, סברתי כי עלה בידי המשיב להצביע, ברמת ההוכחה הנדרשת בשלב זה, על תשתית ראייתית לכאורית שיש בה לגבש מסקנה בדבר יסוד סביר לחשד שבחשבון מבוצעת פעילות הקשורה בהלבנת הון.
אומנם במכתב בנק הפועלים (מיום 31.12.17) לא צוין במפורש שמדובר בחשד להלבנת הון, אך ברי שמדובר בהחלטה חריגה ואי גלוייה מהוה אי גילוי פרט מהותי.
...
בשים לב לסיכויי התביעה כפי שפורטו לעיל, ומאזן הנוחות, יש במהות הסעד הזמני שהתבקש להוות נימוק נוסף שלא להיעתר לבקשה.
סיכומו של דבר, הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיב הוצאות הבקשה ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 3,500 ₪ (כולל מע"מ).