העתירה:
לפניי עתירה מינהלית, במסגרתה מבקש העותר להורות על ביטול החלטת פקיד רשוי כלי-ירייה, במשרד הפנים (להלן: "המשיב"), להתלות את רישיונו של העותר להחזקת כלי ירייה, מיום 14.9.11 (להלן: "ההחלטה"), בהסתמך על המלצת משטרת ישראל (להלן: "המשיבה").
בנוסף קבעה הפסיקה, כי אמנם מעורבות בעבירת אלימות יוצרת חשש, כי מבקש רשיון הנשק עלול להשתמש בנשק שניתן לו שלא כדין, ואולם 'שונה הדבר, אם הרשיון להחזקת נשק כבר ניתן, עברו שנים ולא התגלה כל חשש לשימוש שלא כדין בנשק' (לעיל, בעמ' 330).
יובהר, גם כאשר החלטת הרשות מתבססת על מידע מודיעני חסוי בבואה להכריע בדבר ביטול רישיון שכבר ניתן, התשתית הראייתית שבפני הרשות צריכה להוות הוכחה משכנעת, שאינה מותירה מקום לספקות סבירים, כאשר חשד בלבד אינו שיקול מספיק בכדי לבטל רישיון (עת"מ (מרכז) 59242-07-12 עירקי נ' המשרד לבטחון פנים, פורסם בנבו, 7.2.13).
לאור עברו הנקי של העותר ולאור הנימוקים שפורטו לעיל, אני סבור כי החלטת המשיב לאמץ במלואה את עמדת המשיבה, חרגה ממיתחם הסבירות, שכן עוצמת המידע אינה כזו המצדיקה העדפת השיקול של שלום הציבור, על-פני זכויותיו של העותר, שהחזיק משך תקופה ארוכה בנשק ברישיון ללא הפרות כלשהן וללא חשד למעורבות בפלילים.
...
מעבר לאמור, לאחר ששמעתי את דברי העותר, שוכנעתי כי העותר אינו מבקש לעשות שימוש בנשק, החורג ממטרת החזקתו על-פני תנאי הרישיון, ובמובן זה אני דוחה את טענות ב"כ המשיבים בעניין השימוש לכאורה אותו מבקש לעשות העותר.
למעלה מן הצורך אציין, כי דין טענותיו של העותר בדבר הפרת החובה לקיים שימוע בעניינו במהלך הדיון בערר שהגיש, להידחות.
לאור המפורט לעיל, אני מורה על קבלת העתירה, במובן זה, שהחלטת המשיב על התליית רישיונו העותר מיום 14.9.11 בטלה, והנשק שהפקיד העותר בתחנת המשטרה בטבריה, מסוג רובה-צייד מס' 140332M יוחזר לידיו על-ידי המשיבה.