לפני בקשה לגילוי חומר חקירה לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב – 1982 – רישום פלילי של עדי תביעה.
משכך, בהיעדר עדי ראיה לשלב הראשון של האירוע, דהיינו עד לשלב הצטרפותה של בתו של המבקש, ולנוכח העובדה שהמתלונן ואישתו הם "עדים אנטרסנטיים", טוען בא כוחו כי גליונות הרישום הפלילי של השניים ו/או כתבי האישום שהוגשו כנגד מי מהם, דרושים לו לצורך בחינת מהימנות גרסאותיהם.
בבג"צ 233/85 אל הוזייל נ' משטרת ישראל, בו נדונה הסוגיה של תיק חקירה אחר
שניפתח נגד מי שהיה עד מדינה בתיק הנידון, קבע כב' השופט בך כי:
"דיני הראיות מאפשרים התקפה על אופיו של עד של הצד שכנגד, וניסיון להראות, שהוא בעל עבר פלילי ובשל כך אינו ראוי לאמון. אך נקבעו לכך סייגים, וזאת במטרה למנוע גלישה לבירור מספר ניכר של נושאים נלווים, והימשכות משפטים ללא גבול וללא סוף".
וכן:
"מותר לסנגור המלומד לשאול את עד המדינה בדבר הסתבכותו בחקירה נוספת, אפילו לא הורשע בענין זה, ואפילו אם לא הוגש נגדו כל אישום בקשר לחקירה זו. אם תשובתו של העד בנושא זה תהיה סופית, הסנגור לא יורשה להביא ראיות נוספות כדי להפריכה, אלא אם כן נודעת לנקודה זו רלבאנטיות מיוחדת במשפט, מעבר לרצון להוכיח את אופיו הרע של העד. קל לתאר, מה היה קורה במשפט פלילי לולא הוקפד על הכלל האמור...".
ההלכה הפסוקה הנוגעת לתיקי מב"ד ותיקים סגורים, נקבעה בשעתה ע"י כב' השופט עמית בבש"פ 5535/13 מדינת ישראל נ' שימשילשווילי, כדלקמן:
"...הינה כי כן, הרשות והסמכות נתונה. עם זאת, בבוא בית המשפט
...
גם לאחר שבית המשפט בחן שיקולים אלה והגיע למסקנה כי
הנאשם צלח את כל המשוכות דלעיל, שומא על בית המשפט לבחון
אם ניתן להסתפק בפרפראזה בלבד לגבי התיקים שגילויים מתבקש,
או שיש להורות על עיון בתיק החקירה עצמו".
לאחר שעיינתי באלה, מסקנתי היא כי בשלב זה על המשיבה להעביר לבחינתי תיק אחד שנפתח כנגד המתלונן בשנת 2019, נסגר בהעדר ראיות מספיקות ואשר יתכן שתימצא בו רלבנטיות להגנת הנאשם בבוא העת, אך באותה מידה יתכן שלא.
סוף דבר, המשיבה תעביר לעיוני עד ליום 24.12.20 את תיק פל"א 444006/19 ומיד לאחר מכן תינתן החלטתי הסופית ותישלח לצדדים בדואר.