מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לבניית מרפסת תוספת בנייה על הגג

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בשנת 2012 נדונו ונדחו ההתנגדויות ואושרה הבקשה לתוספת בניה הכוללת מעלית משותפת, מחסנים דירתיים, ממ"דים, מרפסות זיזיות ובניה על הגג, עם עודף שטח בניה מעל המותר, בליטה למרווח קדמי, ותוספת קומה חלקית מעל המותר המהוה חריגה מהמותר, בהיעדר הסכמת חלק מהשכנים השותפים לנכס ובאשור שאר הדיירים, לרבות המנוחה.
...
מכאן- שהפגיעה לא הוכחה ודין התביעה לדחיה אף בעניין זה. באשר לתא בלוני הגז- מאחר וקבעתי כי התובעים חתמו על תכנית ב' תוך הסכמה לה ומחויבות לפרטים המופיעים בה, הרי שממילא הסכימו גם לקיומו של התא החדש.
מכל מקום כאמור- אני מקבל שתא זה אינו אמור לשמש ייחודית דירה ספיציפית בלבד, ואמור לעמוד לרשות כלל הדיירים.
לאור האמור לעיל: התביעה נדחית.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

השניה היא האם היתנגדות המשיבים לבנייה של המערערים היא חסרת תום לב. השאלה הראשונה מתפצלת לכמה שאלות משנה –האם המשיבים 6-7 שרכשו את זכותם ממשפחת כרמון, שהסכימה לבקשה קודמת לבניית ממ"דים, נחשבים כמסכימים לבקשה? האם המשיבים 1-2, בעלי שתי דירות, שבנו תוספת בנייה על גג ביתם בהסכמת המערערים נחשבים כמי שמסכימים ל"הרחבה דומה" בבניית ממ"דים על ידי המערערים? שאלה שאינה עומדת לדיון, היא טענת המערערים, שהופיעה לראשונה בהודעת העירעור, לפיה כלל המשיבים צריכים להחשב כמסכימים לבקשת המערערים לבניית ממ"דים, משום שגם הם רוצים לבנות ממ"דים, וועדת הערר החליטה שהמיקום שבו יבנו הממ"דים הוא המקום שבו בחרו המערערים, ולא המקום שרצו המשיבים.
המשיבים 1-2 הם בעלי שתי דירות, שבנו בנייה בלתי חוקית על גג המבנה (סגירת מרפסת).
...
על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את הערעור.
מכיוון שהצדדים נקלעו למצב שבו המערערים אוחזים בהיתר בנייה שאינם יכולים לממש עקב זכויותיהם הקנייניות של המשיבים, המלצתי בפני הצדדים להסדיר את הסכסוך ביניהם בהסכמה, ולשם כך עכבתי את מתן פסק הדין, ולאחר מכן הוא עוכב עקב יציאתי לשבתון, אך מכיוון שהצדדים לא הודיעו על הסכמה, ניתן פסק הדין בסופו של דבר.
המערערים ישלמו למשיבים הוצאות הערעור בסך 17,550 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לטענתם, הכספים אשר ניגבו עבור הכנת תכניות לשם בניית מרפסת על גג תוספת הבנייה הקיימת בדירתם, ניגבו ללא תכלית, שכן בסופו של הליך התברר כי לא ניתן כלל לאשר את התוספת המבוקשת, ובקשתם נדחתה על ידי הועדה המקומית לתיכנון ובנייה.
...
לדבריו, לעיתים במסגרת פניות לוועדה לתכנון ובנייה מאושרות בקשות הכוללות סטייה מהתכנית התכנונית הקיימת, ולעיתים נדחות הבקשות.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים אותם הגישו, מצאתי כי באשר לרובה של תביעתם לא עמדו התובעים בנטל המוטל עליהם להוכחת התביעה.
במצב דברים שכזה, לעיתים עולה בידי המבקשים לקבל את אישור הוועדה ולעיתים נדחית בקשתם.
בנסיבות המתוארות, אני מקבלת את התביעה אך בנוגע לחלק הנוגע לתשלום עבור התכנית המתוקנת, ומורה כי הנתבע ישלם לתובעים סך של 2000 ₪ בצירוף 16% (גובה המע"מ בעת תשלום התוספת).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 19.12.2016 הגישו הנתבעים בקשה נוספת להיתר בנייה לתוספת בנייה על גג הבניין והקמת מרפסת במקום וגם על הבקשה הנ"ל חתמו כל בעלי הזכויות בבניין, לרבות המנוחה (להלן: "בקשת ההיתר השנייה").
...
אני דוחה אפוא את טענת התובעת לעניין רישום הערת האזהרה.
לסיכום כל האמור, אני דוחה את התביעה וכתוצאה מתחייבת, צו המניעה הזמני שניתן ביום 22.05.2017, מבוטל בזאת.
התובעת תשלם לנתבעים, באמצעות בא כוחם, הוצאותיהם בגין חוות דעת המומחה מטעמם, חלקם בשכר טרחת מומחית בית המשפט ובנוסף לכך שכר טרחת עו''ד בסך של 25,000 ש''ח (כולל מע''מ).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהחלטות שיצאו מלפני וועדות הערר בענין זה אין אחידות דעים לענין זה. בערר (חיפה) 268/09 אליעזר שרון נ' ועדה מקומית חיפה (ניתן ביום 24.12.09), דנה וועדת הערר בבקשה לתוספת בנייה על מרפסת גג קיימת וקבעה כי בחישוב אחוזי הבניה "זכאים העוררים להגדיל את זכוי הממדי"ם שבדירותיהם. הממדי"ם ניבנו בשטח העולה על 12.5 מ"ר ברוטו, אולם מאחר ובעבר השטח המינימלי היה 7.5 מ"ר, הרי שאז זוכו בעלי הדירות בשטח זה מעבר לשטח העקרי המותר לחישוב . כעת, כאשר שונו התקנות, אכן זכאים מי שבדירותיהם מימדי"ם גדולים יותר, לקבל את הזיכוי הקבוע בתכנית חפ/229י (והמוגדר כפטור לשטח המינימלי הנידרש על פי הג"א)". בערר (מרכז) 276/09 צביבל נ' הוועדה המקומית, (ענין צביבל) נידון מקרה דומה לענייננו וועדת הערר קבעה כי ניתן לנצל את "יתרת השטח" שהשתחרר כתוצאה מתיקון 2007, במסגרת הליך של הקלה ולצורך כך הוחזר הדיון לוועדה המקומית .
...
אלא שדעת המיעוט סותרת החלטה קודמת בעניין צביבל, עליו ביקשה העותרת עצמה להתבסס, ובה נקבע: "הואיל ומדובר בשינוי שטחים בדירות מספר ובקומות מספר, וכן בתוספת בקומה ובדירה אחרת ועל כן עסקינן בניוד שטחים אשר מחייב לטעמנו נקיטת הליך של הקלה." בנסיבות אלה אני סבורה כי משעה שתיקון 2007 חייב בנית ממ"ד ששטחו המזערי הוא 9 מ"ר (נטו) ושטח זה אינו נחשב כשטח עיקרי בחישוב אחוזי הבניה, צריכה "הטבה" זו להינתן לכולם תוך הבנחה באופן אישור הבקשה בין מי שבביתו כבר בנוי ממ"ד בשטח מזערי לבין מי שבביתו לא בנוי ממ"ד כלל או שהוא מבקש להגדיל את שטחו של הממ"ד בביתו למידות הממ"ד המזערי.
סוף דבר העתירה נדחית.
העותרת תשלם לכל אחת מהמשיבות את הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו