בפסק דינו קבע בית המשפט כי "דין התביעה להדחות, וזאת משום שקיים הליך ספציפי ומיוחד להשגה נגד החיובים". בית המשפט פירט: "כך בנוגע להוצאות המשפט שנפסקו לטובת אוצר המדינה - יש לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט, בתיק שבו ניתנה ההחלטה; הוא הדין באשר לחיוב בגין אגרות - יש לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט בתיק שבו הוטלה האגרה; כך גם לגבי טענות המבקש באשר להחזר פקדונות ואגרות שלא נעשה בפועל, או לתשלום סכומים שנפסקו לטובתו על ידי בית המשפט, המבקש רשאי לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט, בתיקים שבהם ניתנו החלטות אלו.". הוסיף בית המשפט: "לאחר קבלת החלטות של בתי המשפט בתיקים הרלבאנטיים כאמור, המבקש יכול לפנות בבקשות מתאימות למרכז לגביית קנסות בתיקים השונים התלויים נגדו, בהתאם להחלטות שקבל בתיקים השונים, כאמור; לאחר הכרעה סופית באשר לעצם החובות ושיעורם בהתאם להחלטות בית המשפט כאמור, יהיה המבקש גם רשאי לפנות למרכז לגביית קנסות בבקשה מתאימה להפחתת החוב או לפריסתו, בהתאם לחוק.".
ההגנה
בחזרה להליך דנן.
...
בפסק דינו קבע בית המשפט כי "דין התביעה להידחות, וזאת משום שקיים הליך ספציפי ומיוחד להשגה נגד החיובים". בית המשפט פירט: "כך בנוגע להוצאות המשפט שנפסקו לטובת אוצר המדינה - יש לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט, בתיק שבו ניתנה ההחלטה; הוא הדין באשר לחיוב בגין אגרות - יש לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט בתיק שבו הוטלה האגרה; כך גם לגבי טענות המבקש באשר להחזר פיקדונות ואגרות שלא נעשה בפועל, או לתשלום סכומים שנפסקו לטובתו על ידי בית המשפט, המבקש רשאי לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט, בתיקים שבהם ניתנו החלטות אלו.". הוסיף בית המשפט: "לאחר קבלת החלטות של בתי המשפט בתיקים הרלבנטיים כאמור, המבקש יכול לפנות בבקשות מתאימות למרכז לגביית קנסות בתיקים השונים התלויים נגדו, בהתאם להחלטות שקיבל בתיקים השונים, כאמור; לאחר הכרעה סופית באשר לעצם החובות ושיעורם בהתאם להחלטות בית המשפט כאמור, יהיה המבקש גם רשאי לפנות למרכז לגביית קנסות בבקשה מתאימה להפחתת החוב או לפריסתו, בהתאם לחוק.".
ההגנה
בחזרה להליך דנן.
גם טענת התובע לגבי הפיקדון - חלקית ומטעה: בסעיף 9 לפסק הדין (הסעיף החותם את פסק הדין), מיד לאחר חיוב התובע דנן בהוצאות, קבע בית המשפט כדלקמן: "המזכירות תעביר לידי הנתבעת את הסכום שהפקיד התובע כערובה להוצאות, ואת יתר הסכום ישלם התובע לנתבעת ישירות". משמע, בית המשפט נתן דעתו לפיקדון שהפקיד התובע דנן בקופת בית המשפט וציין מפורשות כי שיעור הפיקדון נמוך משיעור ההוצאות שבהן חוייב התובע.
בהתאם לאמור, המדינה ציינה מפורשות בכתב הגנתה כי הסכום אשר סוף דבר הועבר לגבייה באמצעות המג"ק ביום 1.5.2008 בגין ההליך המתואר היה 7,288 ₪ - סכום המלמד על כך שלצורכו הובא בחשבון הסכום שהועבר לקופת המדינה מקופת בית המשפט (ערובה להוצאות שהפקיד התובע).
לא זו בלבד שכלל לא ברור שמזכירות בית המשפט לא פעלה כפי שהורה פסק הדין, אלא שבשום שלב התובע דנן אפילו לא טען מה היה הסכום שאמור היה להיות מושב לו על ידי גזברות בית המשפט ולפיכך ממילא לא יכולה לצמוח זכות לקיזוז קונקרטי על יסוד טענתו זו של התובע.