מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביצוע סיגרת תיק הוצאה לפועל

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

תיק זה החל את דרכו בלישכת ההוצאה לפועל בתל אביב ביום 15.09.2022 כבקשה לבצוע שטר ע"ס 94,500 ₪ כנגד ארבעה חייבים, כאשר סכום החוב בעת פתיחת התיק עמד על 106,773.20 ₪ והחייב מס' 2 הנו המבקש בעניינינו.
...
מן הכלל אל הפרט: לאחר עיון בטענות המבקש הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את הבקשה לביטול העיקולים.
אשר על כן, אני מקבלת את הבקשה לביטול העיקול על חשבון הבנק ויתר העיקולים וזאת בכפוף להפקדת סכום של 3,000 ₪ בקופת בית המשפט.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע להמחאת זכויותיה של המשיבה לעו"ד אדיב מח'ול: המבקש טען, שתיק ההוצאה לפועל הראשון משנת 2010, לבצוע פסק הדין משנת 2008 (כלומר, תיק ההוצל"פ שניסגר ביום 23.7.13) ניפתח כשהזוכה, מכוח המחאת זכות בלתי חוזרת, היה עוה"ד אדיב מח'ול, שהוא ב"כ הזוכה בתיק הנוכחי.
...
הגעתי לכלל מסקנה כי לא זו בלבד שענייננו אינו בגדר אותו מקרה חריג בו מתעוררת שאלה משפטית או עקרונית החורגת מגדר הסכסוך אשר בין הצדדים להליך, ודי בכך כדי לדחות בקשת רשות ערעור בהיותה "גלגול שלישי" של ההליכים, אלא שגם לעיצומו של עניין לא מצאתי שנפל פגם במסקנותיו של בית משפט קמא בהתבסס על המסכת הראייתית והטיעונים השונים שהועלו בפניו, ולפיכך, אני דוחה את בקשת רשות הערעור.
ואולם, בכל הנוגע לסוגית המחאת הזכות, והבקשה שהוגשה לכב' הרשם לשינוי שם הזוכה, סבורני, שלצד החלטתי לפיה אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור, יש להוסיף לפסק דינו של בית משפט קמא את ההוראה הבאה: על המשיבה ו/או ב"כ המשיבה להמציא את העתק הבקשה לשינוי שם הזוכה לכל הנושים של המשיבה, וכן גם לב"כ המבקש.
באשר להוצאות המשפט: מחד גיסא, נדחית בקשת רשות הערעור, ומאידך גיסא, ניתנת הוראה אופרטיבית, לפיה אין להמשיך בהליכי ההוצאה לפועל בתיק זה עד שתוכרע שאלת המחאת הזכות ו/או הבקשה לשינוי שם הזוכה כמצוין בפיסקה נ"ה דלעיל, ולפיכך, אני קובע שלא יהא צו להוצאות בהליך זה. הפיקדון, ככל שהופקד, יוחזר על ידי מזכירות בית המשפט לידי ב"כ המבקש, עבור המבקש (ככל שלא הוטל עליו עיקול).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

באשר לטענה שמדובר בטענות בעל פה נגד מיסמך בכתב, הוכח כי מדובר במסמך בעל מום ובחוזה אחיד עם תנאים מקפחים, ולפיכך יכול והנתבע יעלה כנגדם טענות בעל פה. על כן מתבקש בית המשפט להורות על דחיית הבקשה לבצוע שטר, סגירת תיק ההוצאה לפועל והחזרת הפקדון בסך 10,000 ₪ שהפקיד הנתבע.
...
הוא לא קיבל מהתובעת תמורה כלשהי ודין התביעה להידחות.
אך סבור אני שלמרות זאת יש לקבל את עדות הנתבע למרות היותה עדות יחידה של בעל דין, שכן בסוף שמיעת הראיות נותרנו עם גרסת הנתבע לפיה הגיע למשרדי התובעת יחד עם מר עזורה מעסיקו בחברת עזורה הובלות בע"מ, שם טען כי האדם אשר החתימו כל כתב הערבות והשטר היה כלכלן, אשר החתימו על מסמכים אלו במסגרת מתן הצעה לקבלת הלוואה, לאחר שסבר שחתימות אלו אינן מחייבות אותו כל עוד לא יביא צילום תעודת זהות שלו ולא יקבל דבר.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את תביעת התובעת נגד הנתבע ומורה על סגירת תיק הוצאה לפועל מספר 528959-11-16 בלשכת ההוצאה לפועל ברמלה וביטול כל הליכי הגבייה בתיק זה. התובעת תשלם לנתבע כדלקמן: 1) את הוצאות המשפט בתוספת הפרש הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; 2) שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר מכן הוגשה תובענה בדרך של המרצת פתיחה לבימ"ש השלום בתל אביב (תיק ה"פ 36435-11-18), במסגרתה ביקשו המבקשים לקבוע כי עמדו בהוראות פסק הדין נשוא בקשת הבצוע, כי יש בהתאמה להורות על סגירת תיק ההוצאה לפועל, וכי ההסכמים שנערכו בין הצדדים לאחר מתן פסק הדין בטלים משנחתמו בכפיה.
...
לכן סבורני כי אין מקום להתערב בהחלטת בימ"ש קמא לעניין זה. אין לקבל גם את טענת המבקשים כי בימ"ש קמא חרג ממה שנתבקש להחליט בו במסגרת בקשת רשות הערעור שהוגשה לבימ"ש קמא, שכן המשיבה ביקשה מבימ"ש קמא ליתן לה רשות לערער ולדון בבקשה כבערעור על ההחלטה של רשם ההוצל"פ, ולקבל את הערעור תוך ביטול החלטת הרשם ומתן הוראה לרשם ההוצל"פ לאפשר את תחשיב החוב בתיק ההוצל"פ לפי כל רכיבי פסק הדין ובכלל זה רכיב הפיצוי המוסכם שהינו חלק בלתי נפרד ממנו.
בסיכומו של דבר, מהחלטת בימ"ש קמא עולה כי שקל את כל השיקולים הרלוונטיים ולא מצאתי כי נפלו בהחלטה טעויות מהותיות המצדיקות התערבות, כפי שטוענים המבקשים.
הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר מכן הוגשה תובענה בדרך של המרצת פתיחה לבימ"ש השלום בתל אביב (בתיק ה.פ. 36435-11-18 – להלן: המרצת הפתיחה), במסגרתה ביקשו המשיבים לקבוע כי עמדו בהוראות פסה"ד נשוא בקשת הבצוע, כי יש בהתאמה להורות על סגירת תיק ההוצאה לפועל, ולבסוף כי ההסכמים שנערכו בין הצדדים לאחר מתן פסה"ד בטלים משנחתמו בכפיה.
...
לסיכום הדברים אני רואה לנכון לקבוע כי אין מחלוקת בין הצדדים בנוגע לשיעור הסכום ששולם על חשבון החוב עד ליום פתיחת תיק ההוצאה לפועל.
טענות המבקשת בנוגע לזכותה לבצע את החיוב הנקוב מפורשות בפסה"ד - הן ביחס לרכיבי המע"מ, הן ביחס לרכיב הפיצוי המוסכם והן ביחס לרכיב הריבית - מבוססות על פסה"ד, ואין צורך במלאכת פרשנות מורכבת החורגת מתחום סמכותו של רשם ההוצאה לפועל כדי לקבוע כי זכותה של המבקשת לראות בפרעון רכיבים אלו לא פקעה במסגרת החתימה על התוספות המאוחרות ומכוחן, או כדי לקבוע כי הזכות לגבותם עומדת למבקשת - וכך אני קובעת.
בנסיבות אלו אני מורה על חידוש ההליכים בתיק ההוצאה לפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו