מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול תביעה בבית הדין לעבודה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

היחסים בין המערערת לבין המשיבות, בנותיהן של המנוחה מרים אזולאי ז"ל, שהייתה בעלת הדירה הנמצאת ברחוב המעיין 5 בגבעתיים, החלו בחוזה שכירות שנערך בין המערערת ובעלה לבין המנוחה והמשיכו בפינויה של המערערת מהדירה באמצעות ההוצאה לפועל, אף בפסק דין כספי שניתן נגדה בהעדר הגנה בתביעה שהוגשה ע"י המשיבות בגין חוב שכר דירה, בגינו ניפתח נגדה תיק הוצאה לפועל נוסף (להלן - תיק ההוצל"פ) ובמסגרתו עוקלו כספי פיצויים שנפסקו לזכות המערערת בתביעה שהגישה נגד מעבידתה לשעבר בבית הדין לעבודה.
בהחלטה מיום 08.08.2021 קיבל בית משפט קמא את הבקשה והורה על דחיית התביעה על הסף בנימוק שהקביעה בפסק דין אופיר לפיה "במועד הדיון ביום 1.3.2015 במהלכו הושגה פשרה בין הצדדים היא [המערערת] הייתה מודעת לסכום החוב ולכך שכספי זכייתה הועברו לידי הנושה"- המהוה השתק פלוגתא - חוסמת את המערערת בפני תביעתה נגד המשיבות.
", כי בדיון שהתקיים ביום 01.03.2015 לא היה ידוע למערערת כי חודש קודם לכן הסך של 79,160 ₪ כבר הועבר לזכות תיק ההוצלפ "ללא ידיעת התובעת ומבלי שהנתבעות הצהירו על כך בדיונים בלישכת ההוצל"פ ו/או בדיונים בבית המשפט השלום"; וכי לו ידעה על כך "לא הייתה חותמת על הסכם הפשרה". אלא שאין מחלוקת כי המערערת ידעה כי כספי הפיצויים עוקלו ע"י המשיבות שהרי היא עצמה הצהירה על כך בבקשה שהגישה ביום 25.01.2015 לביטול פסק הדין הכספי שניתן נגדה בהעדר הגנה ("כאמור, נודע לנו לראשונה על קיומו של פסק הדין לפני כשבועיים ימים, עת ביקשנו לקבל את הכספים שנפסקו לטובתי וגילינו כי כספינו מעוקלים"- סעיף 8 לתצהירה מיום 25.01.2015 שתמך בבקשה).
...
משהתשובה לשאלה זו היא שלילית - אחת דינו של הערעור להידחות.
הערעור נדחה אפוא.
המערערת תשלם למשיבות את הוצאות ההליך בסך 10,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בחודש יוני 2016, פנתה המבקשת אל המשיב בבקשה להעביר את התביעה מבית משפט השלום אל בית הדין האיזורי לעבודה (להלן: בית הדין לעבודה או בית הדין), בסברה כי בית הדין מהוה האכסניה המתאימה לבירור תביעתה.
עוד נקבע כי ככל שתחליט המבקשת להגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה, וככל שערעור זה יתקבל – יהיה מקום לשקול פעם נוספת את בקשת המבקשת לביטול פסק הדין.
...
ניגוד שכזה, קיים במישור התיאורטי אולם נראה לי (וכך אני גם מקווה), שנדירים המקרים בהם עורך-דין אכן יגרום במתכוון ללקוח לפטרו בשל מה שחברי מכנה "פרס הפיטורין". רואה אני, לעומת זאת, כאקטואלי יותר, את החשש להשפעתה הפסולה של הוראה חוזית מסוג ההוראה דנן, על הייעוץ המקצועי שיינתן על ידי עורך הדין בהקשר לקביעת סכום התביעה, ואבאר: כאשר בעל דין קובע את סכום תביעתו (והכוונה היא בעיקר להליכים שבהם הסכום אינו קצוב וטריוויאלי, כתביעה שטרית, תביעה לפירעון הלוואה או לגביית סכום הקבוע בדין), נשקלים מגוון שיקולים בבחירת סכום התביעה (החל משיקולי אגרה, דרך שיקולים שעניינם בהערכת סיכויי הזכייה בעילה כזו או אחרת וכלה בשיקולים הצופים פני פשרה עתידית, והנ"ל אינם מהווים, כמובן, רשימה ממצה).
אכן, לכאורה יכולה המבקשת להישמע בטענה שהציפייה האמיתית בעת הגשת התביעה הייתה אף לסכום נמוך יותר, אולם נראה לי שהסכום בו נקב המשיב, הנגזר מהנחה שרק שליש מסכום התביעה ייפסק לבסוף, הינו בהחלט סביר וטעמי יעילות דיונית מצדיקים שלא להורות על קיום הליך ראייתי רק כדי לברר טענה כאמור.
התוצאה היא שאף אני סבור שהתוצאה לפיה הסכום שהיה זכאי לו המשיב מהמבקשת עומד על 70,000 ש"ח (10,000 ש"ח ששולמו בהתחלת הטיפול ועוד 60,000 ש"ח שהיה על המבקשת לשלם במועד סיום ההתקשרות), הינה תוצאה ראויה.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המערער הופנה להגיש בקשה בטענת "פרעתי" ככל שנטען על ידו כי החוב נפרע ולהגיש בקשה לצוו חיוב בתשלומים ככל שעניינו בבטול ההגבלות.
התביעה ופסק הדין בבית הדין האיזורי בעקבות הקזוז שביצע המוסד מהגימלה לאחר מתן צו החיוב בתשלומים, הגיש המערער תביעה לבית הדין לעבודה.
נעיר לעניין זה כי צו לחיוב בתשלומים ניתן בין היתר בעקבות בקשת החייב עצמו (ראו: סעיף 67 לחוק ההוצאה לפועל), כך שיש להניח כי בחלק הארי של המקרים אכן הוצא צו. לגישת המערער אין כמפורט לעיל תימוכין בלשון החוק, היא מניחה את עדיפות מוסד חקירת היכולת של ההוצאה לפועל על מתכונת הבחינה של המוסד, תוך היתעלמות מתכליות חוק המזונות והכלים יוצאי הדופן שהעניק המחוקק לזוכה ולמי שניכנס לנעליה, והיא מייתרת את הבקורת השיפוטית של בית הדין לעבודה אשר אינו מוסמך לבקר את החלטות ראש ההוצאה לפועל.
...
הנה כי כן דין הערעור בסוגיה המשפטית העקרונית של היחס בין צו חיוב בתשלומים לפי החלטת רשם ההוצאה לפועל לבין זכות הקיזוז של המוסד לפי סעיף 14(ג) לחוק המזונות להידחות, וכך אף נדחה הערעור לעניין מתכונת יישומו של הקיזוז בעניינו של המערער.
בנסיבות המיוחדות של העניין, בהן לא הוצגה התמונה העובדתית לאשורה על ידי התובע הלא מיוצג בפני בית הדין האזורי ועובדות לכאוריות מסוימות התבררו לראשונה במהלך הדיון בערעור מצד אחד ולנוכח מאמצי השיקום של המערער העולים מהמסמכים הלא רבים שצורפו להליך, מהצד האחר, מצאנו לנכון להחזיר לפנים משורת הדין את הדיון בסוגית השיהוי המנהלי (בלבד) לבית הדין האזורי ולאפשר למערער להגיש כתב תביעה מתוקן בטענה כאמור, וזאת עד לא יאוחר מיום 30.11.2023.
סוף דבר - הערעור בסוגיה המשפטית העקרונית של היחס בין צו חיוב בתשלומים לפי החלטת רשם ההוצאה לפועל לבין זכות הקיזוז של המוסד לפי סעיף 14(ג) לחוק המזונות ומתכונת יישומו של הקיזוז בעניינו של המערער נדחה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר שהתקבלה תגובת המוסד לביטוח לאומי, נדחתה הבקשה לביטול פסק הדין בהחלטה מיום 17.09.2018, תוך שהובהר כי העותרת יכולה להגיש תובענה חדשה לבית הדין האיזורי לעבודה.
...
נמצאנו למדים, כי בהתאם להשקפת המחוקק, קיים שוני רלוונטי בין גברים לנשים אשר יש בכוחו להצדיק נקיטת מדיניות מבחינה ביניהם לעניין קביעת גיל הפרישה.
ככל שהשקפה זו אינה נתקפת מהפן החוקתי, אין כל דרך להגיע למסקנה 'פרשנית' שלפיה המחוקק התכוון להשוות בין גברים ובין נשים לעניין קביעת גיל הפרישה.
עם זאת, לא נוכל לסיים את פסק דיננו מבלי להצטרף לקריאתו של בית הדין הארצי למחוקק "לשקול את תיקון החוק [...] 'באופן שיעמוד בקנה אחד עם חוקי היסוד, עם ערכי הליבה של השיטה המשפטית ועם תכליתו הסוציאלית של החוק'". העתירה נדחית אפוא בזאת.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע הנידרש הליך הפרוק דנן החל בתביעת חוב מצדם של שני עובדים של החברה בפרוק אשר הגישו תובענה לבית הדין לעבודה וזכו בתביעתם זו. בהמשך, הצטרפו לבקשת הפרוק נושים נוספים, וביום 10.3.2014 מונה עו"ד ארז רייפנברג כמנהל מיוחד לחברה, ומספר ימים לאחר מכן, הוחלף על ידי עו"ד דוד אמסל (להלן: "המפרק").
לאחר כניסת המפרק לתפקידו נודע לו על הליך שמתנהל בבית משפט מחוזי בירושלים בו ביקש ברכה לבטל את הסכם המכר (וזאת על אף ששווי הזכויות הנרכשות עלה בצורה משמעותית) ומנגד, ביקש עו"ד בר הלל, אשר החליף את עו"ד ריבלין בתפקיד כונס הנכסים, לאכוף את הסכם המכר.
...
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים; בפרוטוקולים קודמים; בפסק הדין בהליך בעליון; בהליך הערעור על תביעת החוב; מאחר ובית משפט זה היה מעורב בהצעת המתווה ואף פסל אותו בהחלטה מיום 14.12.22 (להלן: "החלטת פסילת המתווה"), החלטה שעליה הוגש הערעור בעליון, קובעת אני כי דין הבקשה להידחות משלל טעמים, לא כל שכן משקלם הצטבר.
לאחר החלטת בית המשפט העליון הגישה המבקשת בקשה לחתום על פסיקתא המורה על העברת המניות על שמה, שכן לטענתה התקיימו לכך התנאים; ביום 5.2.24 התקיים דיון בבקשה, בסיומו ניתנה החלטתי ובתמצית הורתי כי רק עם תשלום מלוא הכספים לנושים ובתנאים שמניתי, תחתם הפסיקתא.
מדברים אלו עולה ברורות כי הכנ"ר סבר שאין לאפשר למחלוקת היחידה שהתעוררה, שהינה בין המבקשת לברכה, כדי ל"חבל" במתווה כולו.
אין כל תרמית או הטעיה או סיבה אחרת המוכרת בדין המצדיקה התערבות בפסק דין זה. ושוב אציין את שאמרתי בדיונים – אם סבורה המבקשת כי עשתה מקח טעות ומשלמת היא מחיר גבוה מדי עבור הנכס, מדוע עומדת היא על קיום המתווה? כיצד אפשר מחד, לעמוד על קיום המתווה ומצד שני לבקש את הפחתת התמורה עבור הוצאתו לפועל? מכל הטעמים הללו, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו