מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו פסילה מנהלית עקב היעדר בסיס ראייתי

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפיכך, החלטה זו מתייחסת לרק לשאלת ביטול צו הפסילה המנהלית של רשיון הנהיגה של המבקשת.
ב"כ המבקשת טעון, הן בבקשתו והן בדיון, כי הצוים ניתנו בנגוד לכללי המנהל התקין, היתעלם הקצין מבקשת המבקשת להתייעץ עם העורך דין שלה ולהמתין עד להגעתו כדי לייצג אותה בשימוע, אין באופן נהיגתה כדי לקיים חשד לנהיגה תחת השפעה של סמים או אלכוהול, אין בכלל בסיס לחשד שנהגה תחת השפעת סם מסוכן, ולעובדה היא עברה את מבחני המאפיינים בהצלחה.
עוד, נקבע בהמשך, בסעיף 47(ה) (3) לפקודת התעבורה כי הוא רשאי לפסול את הנהג ל – 30 יום "אם יש לו יסוד להניח כי יוגש כתב אישום נגד הנהג" במקרה דנן, כאשר היה ידוע כי יש למבקשת רשיון לקאנביס רפואי, ואין ראיה לנהיגה תחת השפעת סם, האם כבר היה לו "יסוד סביר" כי יוגש כתב אישום ? ביחס לטענות ב"כ המבקשת לגבי אופן ביצוע השימוע, כבר בשטח הודיעה השוטרת על זכותה להיוועץ עם עו"ד ועוד בשימוע, מסרה המבקשת כי היא ממתינה לעו"ד שלה.
ניתנה היום, כ"ט סיוון תש"פ, 21 יוני 2020, בנוכחות התובעת ובהיעדר ב" המבקשת.
...
לסיכום, מדובר במבקשת, המחזיקה ברשיון נהיגה מזה 4 שנים ללא אף הרשעה קודמת.
סעיף 48 לפקודת התעבורה, מתיר לבית המשפט לבטל את צו הפסילה" אם שוכנע שביטול הפסילה א יפגע בביטחון הציבור" אחרי שהבטתי בסרטונים שצולמו במצלמת גוף של השוטרת, אני מתרשם כי נעשה עוול למבקשת, ניתן היה לטפל באירוע באופן הרבה יותר מתחשב עם מצבה , ניתן לראות בבירור את כניסתה למצב היסטרי בזירת האירוע, שהפך להיות טראומטי ביותר עבורה, מדוע לא להפגין טיפה של התחשבות וחמלה למבקשת ? מכל המובא לעיל, לא מצאתי קיים סיכון לציבור במידה ויוחזר הרשיון ולכן אני מקבל את הבקשה ומורה על ביטול צו הפסילה והחזרה המידית של הרשיון נהיגה ע"י המשטרה אל המבקשת.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לביטול צו פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה של המבקש.
אשר לשימוע - בהחלטתו ציין הקצין את הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתו - חומרת העבירה, נסיבות המקרה, עברו התעבורתי של המבקש, והמסוכנות שנשקפת לנהג ולמשתמשי הדרך מהעבירה – ולאחר שבחנתי את חומר הראיות לכאורה שלפני, והמסוכנות שגלומה בנסיעת המבקש, נוכח העבירה שמיוחסת לו, לא מצאתי שנפל בכך כל פגם.
ניתנה היום, י' אדר ב' תשפ"ב, 13 מרץ 2022, בהיעדר הצדדים.
...
אשר לשימוע - בהחלטתו ציין הקצין את הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתו - חומרת העבירה, נסיבות המקרה, עברו התעבורתי של המבקש, והמסוכנות שנשקפת לנהג ולמשתמשי הדרך מהעבירה – ולאחר שבחנתי את חומר הראיות לכאורה שלפני, והמסוכנות שגלומה בנסיעת המבקש, נוכח העבירה שמיוחסת לו, לא מצאתי שנפל בכך כל פגם.
סיכומו של דבר, לאחר שעיינתי בחומר החקירה, מצאתי בשלב זה, שהחלטת קצין המשטרה לפסול את המבקש מנהיגה, למשך 30 יום, מידתית ובדין יסודה.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

המבקש בבקשתו, ע"י ב"כ המלומדת עו"ד סופי גרניט, טען כי נוכח היות המבקש עובד חיוני המאבטח על מתקנים אסטרטגיים של מדינת ישראל והעובדה שהוא זקוק לרישיון נהיגתו לצורך עבודתו במיוחד בעת מצב החרום, לבטל את צו הפסילה המנהלית.
ב"כ המבקש טענה כי מלבד הקביעה שהמדובר בתאונת חזית אחור, התרחישים לקרות התאונה אין להם בסיס בראיות.
יחד עם זאת, האחריות הלכאורית שעולה בשלב זה של החקירה היא של המבקש, כפי שנ"ל. באשר לשימוע- מעיון בשימוע, שבו נכח המבקש ובאת כוחו, וההחלטה על פסילה מנהלית, הקצין הפוסל אפשר למבקש להעלות את טענותיו בפניו אשר מסר באמצעות ב"כ היתייחסות לרשלנות רוכב האופניים, היות התאונה בלתי נמנעת, העדר תשתית ראייתית מספקת.
...
בשלב זה נבחנו מספר תרחישים אשר בכולם אנו סבורים שניתן לייחס לנהג רשלנות ואחריות לתאונה, ובהתאם לכך ישנו יס"ל כי יוגש כתב אישום.
לאור הנסיבות, העבר והיס"ל כי יוגש כתב אישום נחה דעתי כי מן הדין על החשוד להיפסל 60 יום".
יפים לענייננו דברי בית המשפט העליון בהקשר זה בב"ש 540/86 חמדאן דורי נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו)(01.07.86): "בבוא בית המשפט להחליט בבקשת פסילה לפי סעיף 46 לפקודה עליו להעמיד לנגד עיניו בעיקרו של דבר את השיקול אם עובדותיו של המקרה, כפי שהן עולות לכאורה מחומר החקירה, ועברו התעבורתי של הנהג, מביאים למסקנה כי יש בהמשך נהיגתו לסכן את הציבור. הווה אומר על בית המשפט לשקול בשלב זה לא רק אם ישנן ראיות לכאורה בדבר אשמתו של הנהג, אלא בראש מעייניו יעמוד השיקול הבא להגן על הציבור מפני אותו נהג, ם חומרתן של נסיבות המקרה ועברו מצביעים על סכנה אשר כזאת. אכן לא יתעלם בית המשפט גם מנסיבותיו האישיות של הנהג, אולם אין באלה כדי להכריע את הכף." בענייננו המדובר בתאונה בה מעורבים רכב המשא בו נהג המבקש והאופניים שנסע בו הרוכב שכתוצאה ממנה נחבל הרוכב, באופן קשה, כאשר הגורם לתאונה הינו, לכאורה, נהיגתו הרשלנית של המבקש כנ"ל. המסוכנות במקרה זה טבועה בנסיבות המקרה ותוצאותיו.
סוף דבר מכל האמור לעיל, ולאחר ששקלתי את כלל השיקולים המתחייבים ואיזנתי ביניהם, החלטתי, באופן חריג ומבלי שהדבר יהווה תקדים, לקבל את הבקשה באופן חלקי, להתערב בהחלטת הקצין ולהורות על קיצור תקופת הפסילה בכך שתסתיים לאלתר.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לביטול צו פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה של המבקש.
לדבריו, ביום השימוע היתקשר אליו שוטר ובשיחה זו ציין המבקש כי לא יוכל להתייצב לשימוע נוכח מצבו הבריאותי אולם השוטר מסר לו בשיחה כי הוא כבר נפסל מנהלית בהיעדרו.
בשלב זה של בחינת ההליך המינהלי בית המשפט נידרש לבחון האם קיימות די ראיות לכאורה שגלום בהן פוטנציאל להרשעת המבקש במיוחס לו. בהנתן דוחות הפעולה של השוטרים ודוח גביית הודעה של הנוסע ברכב, התרשמתי כי קיימות די ראיות לכאורה למיוחס למבקש.
בהחלטתו ציין הקצין את הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתו - הסיכון שכרוך למשתמשי הדרך בבצוע העבירה, נסיבות המקרה וגליון הרשעותיו של המבקש.
...
אני סבורה כי טענת ב"כ המבקש כי נפל פגם בשימוע דינה להידחות.
לאחר שבחנתי את חומר הראיות לכאורה שלפני, והמסוכנות שגלומה בנהיגת המבקש, נוכח העבירה שמיוחסת לו, לא מצאתי שנפל בהחלטת הקצין כל פגם.
סיכומו של דבר, לאחר שעיינתי בחומר החקירה, מצאתי בשלב זה, שהחלטת קצין המשטרה לפסול את המבקש מנהיגה, למשך 30 יום, מידתית ובדין יסודה.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2024 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

  דיון והכרעה הוראת ס' 48 לפקודת התעבורה, שעניינה ביטול פסילה מנהלית, קובעת: "מי שנפסל בצו של קצין מישטרה כאמור בסעיף 47, רשאי לבקש מבית המשפט המוסמך לידון בעבירה לבטל את הפסילה; ובית המשפט, לאחר ששמע את היועץ המשפטי לממשלה או את בא כוחו או שוטר, רשאי לבטל את הפסילה, בתנאים או ללא תנאי, אם שוכנע שביטול הפסילה לא יפגע בביטחון הציבור." אמות המידה לפיהן בית המשפט בוחן את החלטת הפסילה המנהלית הנן קיומן של ראיות לכאורה המצביעות על כך שהנהג עבר עבירה שבשלה ארעה תאונת דרכים שנהרג בה אדם, והאם קיימת מסוכנות לציבור בהמשך נהיגתו של הנהג בכביש (בש"פ 8545/02 רשיד אבו מדיעם נ' מדינת ישראל, נז(1) 57 (2002)).
שכן, במקרים רגילים - בהעדר ראיות סותרות - עצם הפגיעה באדם תוך נהיגה מלמדת על חוסר זהירות.
  באשר לנסיבות אישיות – בבשפ 5928/96 אבי ארנפריד נ' מדינת ישראל נפסק, כי: "תקופת הפסילה נקבעה ע"י המחוקק, על בסיס שיקלול התכליות השונות שלקידום השגתן ניתנה הסמכות לצוות עליה; וככלל, יהיה מקום לבחון קיצור של התקופה, רק במקום שקיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות היתערבות בשיקלול התכליות העומד בבסיס. במקרה דנן, אין בכוח הפגיעה שנפגעת נוחיותו של העורר - המרבה לנוע במסגרת עבודתו כנותן שירות למחשבים - כדי להוות נסיבה מיוחדת במשמעות האמורה."   כך בעניינינו, הטענות כי עליו להסיע את אחותו לטיפולים, אין בהן כדי להצדיק את ביטול הפסילה.
...
בענייננו, לאחר שעיינתי בתיק החקירה, ומבלי להיכנס לפירוט בשלב מקדמי זה, כאשר אין מחלוקת כי התאונה הקטלנית קרתה תוך כדי נהיגתו של המבקש, מנסיבות התאונה מעדויות עדי הראיה, ומכלל הראיות שנאספו עד כה, אני סבורה, כי אף שטרם נסתיימה החקירה, יש בחומר החקירה המצוי בתיק כדי לבסס את הראיות הנדרשות בשלב זה.   המסוכנות מהמשך נהיגתו של המבקש בע"ח (מחוזי ת"א) 909-03-10 הלנה שפוליאנסקי נ' משטרת ישראל (9.3.10) בהתייחסה לעניין קביעת המסוכנות, בתאונות קטלנית, ציינה כב' השופטת כוחן, שתאונה קטלנית כשלעצמה, מהווה ראיה למסוכנותו של הנהג ולפי סעיף 47(ה)(1) לפקודת התעבורה, מחוייב קצין המשטרה לפסול את רישיונו של הנהג, שהיה מעורב בתאונה בה נהרג אדם, לתקופה של 90 יום.
  לפיכך, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו