מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו עיכוב יציאה

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת הממונה לדחות את בקשת המערער לביטול הצוו לעיכוב יציאתו מהארץ.
...
נוכח כל זאת, אני דוחה את הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשת רשות העירעור הנדונה הוגשה על החלטת בית המשפט השלום בירושלים (כבוד הרשם הבכיר יגאל ברק-אופר) מיום 30.9.2023 בת"א 11098-07-23 אשר על-פיה נדחתה בקשת המבקש לביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ שהוצא נגדו ביום 13.9.2023 במעמד צד אחד.
...
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור ונספחיה, בתיק בית המשפט קמא, לרבות ההחלטה שבעניינה הוגשה הבקשה, משנמצא כי בקשת רשות הערעור נעדרת סיכוי להתקבל ובהתאם לסמכותי מכוח תקנה 138(א)(1) בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – התקנות), הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה ללא צורך בתשובת המשיב.
לנוכח כל האמור נקבע, כי עולות שתי מסקנות.
למסקנה זו הגיע בית המשפט קמא לאחר שמיעת עדות המבקש, לרבות חקירתו וכן על יסוד ראיות שהונחו לפניו ובין השאר, גם לנוכח סכום החוב הגבוה אשר לא נפרע, אף לא באופן חלקי.
מכל הטעמים האמורים, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ברע"א 7008/18 ברוכמן נ' הכנ"ר (פורסם בנבו, 2.1.2019), עמד בית המשפט על התנאים הנדרשים לשם ביטול צו עיכוב היציאה: "כשעסקינן בבטול זמני של צו עיכוב יציאה מהארץ, איזון ראוי של האינטרסים שבבסיס הליך פשיטת הרגל מחייב קיומם של מספר תנאים: ראשית, על הבקשה להתבסס על נימוקים משכנעים המצדיקים את יציאת החייב מהארץ, כגון "שיקולים בריאותיים, הומניים, משפחתיים, או עיסקיים (שמטרתם להיטיב עם קופת פשיטת הרגל), וכן עבור הזמן, ובילבד שבמשך תקופה ממושכת היתנהל החייב כראוי" (עניין טאהא, פסקה 19).
...
לעניין משך הביקור, אני מקבל את בקשת היחיד הועלתה בדיון, לאפשר פרק זמן גמיש, שיעמוד על 30 ימים לכל היותר ועל מנת לאפשר איתור כרטיס טיסה זול עד כמה שניתן.
לעניין האפשרות שעלתה במהלך ההליך הנוכחי, לתשלום כל יתרת התשלומים ע"פ צו השיקום, היינו הקדמת תשלום, אני מקבל עמדת הנאמן שההליך הנוכחי אינו מתאים לבקשה מעין זו, שיש להגיש בהליך העיקרי ואיני מוצא צורך להכריע בה במסגרת הנוכחית.
תוצאה על יסוד כל האמור, אני מקבל את הערעור ומורה כי צו עיכוב היציאה מן הארץ יבוטל על ידי הממונה, בכפוף למילוי התנאים הבאים: יציאת היחיד את הארץ, למדינת תאילנד בלבד, תהיה בתוך 60 הימים הקרובים בלבד, ותקופת השהות בחו"ל לא תעלה על 30 ימים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

כמו כן ציין טילסון בבקשת הביטול כי "באיזון שבין זכותם הקניינית של נושיו של טילסון והרצון להגן על קניינם, לבין הצורך לאפשר לטילסון להעניק חסד אנושי אחרון לקרוב משפחתו, מתבקש בית המשפט, בנסיבות העניין, לאפשר לטילסון לצאת מן הארץ, לתקופה קצרה, למשך התקופה המבוקשת. למען הסר ספק, יודגש כי מדובר בבטול זמני של צוי עיכוב היציאה, לתקופה קצובה." (ראו: שם, פסקות 16-15; ההדגשה הוספה – א.ש.).
...
בנסיבות אלה, כך נטען, טילסון אינו מפר את התחייבותו לשוב ארצה; לשון כתבי הערובה מותיר שיקול דעת לבית המשפט להאריך את משך שהייתו של טילסון בחוץ לארץ; פרשנות תכליתית של הערבויות מוליכה למסקנה כי אלה נועדו להבטיח את שובו של טילסון לישראל ואת הימנעותו מביצוע דיספוזיציה בנכסיו – ולא להעמיד לנושיו של טילסון מקורות חיוב נוספים.
סוף דבר: מנהל ההסדר והנושים שלמענם הוא פועל לא לקחו על עצמם שום חלק בסיכון שהחייב – טילסון – לא יחזור לישראל במועד שהתחייב.
מסקנה זו עולה באופן חד-משמעי מלשונם ומתכליתם של כתבי ההתחייבות.
הערעור נדחה אפוא בזאת, ועמו נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו