מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו מניעת פעולות לפי סעיף 234 לחוק התכנון והבנייה

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים רמת גן נפסק כדקלמן:

לפני בקשה דחופה למתן צו למניעת פעולות לפי סעיף 234 לחוק התיכנון והבנייה , התשכ"ה 1965 (להלן: "החוק" ).
בדיון ביקש עו"ד מור ביטול הצוו ממספר טעמים: לחנות המכולת הממוקמת בנכס ניתן בשנת 2008 רשיון עסק לצמיתות , על שמו של אחר.
...
לפיכך , לאחר שבחנתי את הטענות בכתב ובעל פה אני דוחה את הבקשה לצו למניעת פעולות.
אני סבור שאם לא יפעלו בהקדם להוצאת בקשה להיתר חורג , או אם בקשתם להיתר חורג תידחה , תהיה הצדקה של ממש למתן צו לסגירת המקום, אם תוגש בקשה כזו לפי סעיף 236 לחוק , או בכל הליך אחר בו תנקוט המבקשת.
החלטתי זו נשענת על כך שבנסיבות הספציפיות אני סבור שמאזן הנוחות נוטה לטובתם.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ה ר ק ע ביום 4.7.19 הוגשה לבית משפט קמא על ידי המערער בקשה במעמד צד אחד למתן צו שפוטי למניעת פעולות לפי סעיף 234 לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן: "הצוו" ו"החוק") בקשר לעבודות שבוצעו בבניין ברחוב גאולה 36, תל אביב.
עם זאת, נוכח העובדה שהטענה בנוגע לתוקפו של ההיתר היא מעין אקסיומה המונחת בבסיס דיני התיכנון והבניה ובבחינת מושכלות יסוד, ולאור העובדה שהועלתה בפני בית משפט קמא, היה על בית משפט קמא להשאיר את הצוו למניעת פעולות בתוקפו עד שיתקבל היתר בניה חדש מאת הרשות, ולא לבטלו.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בחומר הראיות המצוי בתיק בית משפט קמא, שוכנעתי, כי דין הערעור להתקבל מהטעמים שיפורטו בהמשך.
עוד ציין בית משפט קמא כי "משלא הונחה תשתית ראייתית לכאורה לכך כי העבודות מושא הצו נוגדות את ייעוד השטח על פי המצב התכנוני העדכני, כפי שציין המפקח בדוח הביקורת, אני מורה על ביטול הצו." בחינת תצהיר המפקח מגלה כי מרכז הכובד בבקשה למתן הצו הושם על היות השטח מיועד לשימוש סניף דואר.
אני מקבלת את הערעור וקובעת כי לא היה מקום לבטל את צו הפעולות.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2020 בעניינים מקומיים באר שבע נפסק כדקלמן:

בנוסף טוענת המבקשת כי הצוו שהוצא על ידי המשיבה אינו עומד בחלק מהעקרונות שנקבעו בפסיקה להוצאת צו לפי סעיף 234 גם בחלק העובדתי והפעולות היחידות שביצעה המבקשת בנכס הנן עבודות קוסמטיות אשר אינן טעונות היתר ואין מניעה להמשיך בבצוע עבודות אלה וכי המדובר בעבודות מותרות, הנכנסות לגדר "שינוי פנימי" אשר אינן מצריכות היתר על פי חוק התיכנון והבניה.
נוכח האמור לעיל באשר לאי בהירות הבנת הצדדים את ההסכמות שהושגו בדיון מיום 7.1.2020, אין זה נכון, לטעמי, לנקוט צעד דראסטי של הריסה טרם מתן היזדמנות למבקשת לפעול בהתאם לדין לפיכך אני מקבל את בקשת המבקשת לביטול צו ההריסה, אולם מנגד, ועל מנת ליצור איזון נכון בנסיבות שפורטו, אני מאריך את תוקפו של צו למניעת פעולות לתקופה נוספת של 90 ימים נוספים, בהתאם להוראות סעיף 234 (א) לחוק התיכנון והבנייה.
...
מפאת חשיבות ההסכמה אביאה כלשונה (עמ' 6-7 לפרוטוקול הדיון מיום 7.1.2020 בהליך הקודם): "... הצו שניתן על ידי ביום 17.12.2019, לפיו ייאסר על המשיבה 2 או מי מטעמה לבצע בנכס האמור כל עבודות הטעונות היתר ללא היתר (עבודות אסורות) – יוותר על כנו למשך 90 יום מיום מתן הצו. ... נרשמה בפניי התחייבות נציג המשיבה 2 להסרת העבודות האסורות שבוצעו עד עכשיו, היינו, המקלחות שנבנו...". לאחר שמיעת את הצדדים ובחינת הראיות שהוגשו לתיק, הגעתי למסקנה כי חלה אי בהירות עד כדי טעות בהבנת הצדדים את ההסכם שהושג בדיון מיום 7.1.2020, כאשר המבקשת גורסת כי בהתאם להסכם רשאית הייתה להמשיך בעבודות השיפוץ לקראת הקמתו של חדר הכושר, על בסיס ההיתר הקיים להקמת משרדים, אך להימנע מפעולות הטעונות היתר כדוגמת הקמת המקלחות ומנגד גרסה המשיבה כי היה על המבקשת להימנע מכל פעולה שיש עימה עבודת הכנה לקראת הקמתו של חדר הכושר טרם קבלת ההיתר.
נוכח אי הבהירות בהבנת הסכמות הצדדים אני מקבל את טענת המבקשת כי לשיטתה, העבודות אותן ביצעה בנכס היו בהתאם להסכמות שהושגו בין הצדדים בדיון בהליך הקודם וכללו אך את פירוק ההכנה למקלחות אשר הוסכם כי מדובר בעבודה אסורה הטעונה היתר.
נוכח האמור לעיל באשר לאי בהירות הבנת הצדדים את ההסכמות שהושגו בדיון מיום 7.1.2020, אין זה נכון, לטעמי, לנקוט צעד דרסטי של הריסה טרם מתן הזדמנות למבקשת לפעול בהתאם לדין לפיכך אני מקבל את בקשת המבקשת לביטול צו ההריסה, אולם מנגד, ועל מנת ליצור איזון נכון בנסיבות שפורטו, אני מאריך את תוקפו של צו למניעת פעולות לתקופה נוספת של 90 ימים נוספים, בהתאם להוראות סעיף 234 (א) לחוק התכנון והבנייה.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לביטול צו מניעת פעולות לפי סעיף 234 לחוק התיכנון והבניה תשכ"ה – 1965 (להלן: "הצוו") המבקשת היא בעלת הזכויות בדירת מגורים דו מפלסית (קומה רביעית וגג) ברחוב בוגרשוב 75 תל אביב ( גוש 7072 חלקה 143/8) (להלן: "הדירה").
...
דיון והכרעה דין בקשת המבקשת על כל חלקיה – להידחות.
דין הבקשה למתן צו איסור פרסום להידחות.
לאור כל האמור אני דוחה את הבקשה לביטול הצו.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2022 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה למתן צו שפוטי למניעת פעולות לפי סעיף 234 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה 1965.
ב"כ המשיב העלה טעמים מספר לביטול צו השפוטי למניעת פעולות וביניהם: על פי הפסיקה מדובר בסעד חמור ויש לעשות בו שימוש רק במקרים המחייבים זאת.
...
הרי אם היה מוצג לי שהנכס שימש שנים כמספרה או כמכון כלות, אזי מדוע לי להסיק שתשתית המיים והחשמל בנכס היא חדשה ולא הייתה קיימת בעבר ואולי עברה אך ורק שיפוץ? אני סבור שבבקשות דומות ,במעמד צד אחד, ראוי שהמצהיר יציג בפני בית המשפט תמונה עובדתית רחבה יותר ולא יסתפק באמירה צרה בדבר "עליונות ההיתר". לפיכך אני סבור שמסקנות מפקח הבנייה על סמך ביקורו במקום והתמונות שצילם, לא נשענות על תשתית ראייתית מספקת להוצאת הצו.
לפיכך מהטעמים שפירטתי לעייל אינני נעתר לבקשה למתן צו שיפוטי לפי סעיף 234 לחוק.
אני סבור שבנסיבות המפורטות בבקשה זו יש מקום לפסוק הוצאות לטובת המשיב בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו