מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו ירושה עקב תצהירי הסתלקות כוזבים

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים: לטענת התובעים, יש לקבוע כי תצהירי ההסתלקות של הנתבעים 1-4 ו/או ההסכמים המוקדמים בין היורשים הנם תקפים ואילו העיסקאות הנוגדות המאוחרות בין הנתבעים 1-4 לבין הנתבעים 8-9 בטלות, ואלו טעמיהם: בפועל, הנתבעים 1-4 הסתלקו מחלקם בעיזבון, זמן רב טרם חולק העיזבון, בהתאם לסעיף 6 (א) לחוק הירושה.
בנוסף, שוכנעתי כי תצהירי ההסתלקות של הנתבעים 1-4 נזנחו ע"י התובע 4 בין באופן מפורש והן בהתנהגותו, כמפורט להלן; כאמור, בהתאם לבקשת התובע 4 ניתן ביום 6.7.2010 פסק דין ע"י כב' השופטת (בדימ') שפרה גליק בתובענה לתיקון צו הירושה אחר המנוח כדלקמן: " 1. נוכח הסכמת הצדדים שלא ניתן לאשר את
לא נותרה ברירה בידי הח"מ והוא פנה בבקשה לרישום כלל היורשים בטבו ובמקביל הודיע לרשויות המס אודות ההסתלקויות וההסכמים בין הצדדים, לא לפני שפניתי למוותרים והסברתי להם את הנסיבות העובדתיות ואת המחסום הפרוצידורלי, והסברתי שמחד אין אפשרות לשנות את צו הירושה נוכח הזמן הרב שחלף ומאידך לא ניתן גם לרשום בטבו את ההסכם בין היורשים נוכח העובדה שלא כל היורשים חתמו עליו", בסדר? זה מה שאתה אומר.
גם אם התובע 4 לא פעל בכוונת זדון, אין ספק כי היתה פה חציית קו אדום בהתנהלות התובעים כלפי הנתבעים 1-4 וכי התובע 4 פעל בחוסר תום לב עת שירבב את שמות הנתבעים 1-4 לעסקה פיקטיבית תוך שימוש בחתימותיהם ללא רשותם הן על גבי הסכם המכר והן על גבי טפסי הדיווח לרשות המסים ותוך העמדתם בסיכון מול רשויות המס בגין הצהרה כוזבת על תמורה שלא שולמה.
...
אני ממנה את ____ ככונס נכסים לצורך ביצוע פירוק השיתוף בין הצדדים כמפורט להלן.
לצורך קידום הליך פירוק השיתוף, אני מורה כבר עתה על מינוי שמאי מטעם ביהמ"ש לצורך הערכת שווי הדירה.
אני ממנה את _____.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המסמכים כללו בין השאר בקשה להיתר בנייה בה המבקשים הם החייב ואימו; תצהיר הבעלים הרשומים המאשרים לחייב ואימו לבנות על המקרקעין, מאומת ע"י עורך דין; תשלום אגרות, מיסים, היטל השבחה ששולמו על ידי החייב; תצהיר הורדת שמו של החייב מהיתר הבנייה שנחתמו בפני עורך דין; נסח טאבו לחלקה 233 בגוש 19415 (אדמות דיר חנא) שביחס להם הצהיר החייב בהסכם ההלוואה שאדמה זו מהוה את חלקו בירושת אביו ונמצאת בהליכי העברה על שמו; רישום הע"א בתאריך 29.6.17, שבעה ימים אחרי פסק הדין שניתן על ידי השופטת גילה ברנע ספרא מיום 22.6.17 בתביעת הנושה נגדו שהתקבלה.
כאמור לפי צו הירושה שהוגש, ובאשור ביתה דין השרעי, אמו של החייב הסתלקה מירושת אביו לטובת החייב בנגוד לטענתו לפיה הזכויות בנכס שייכות לאימו מכוח ירושת אביו.
בשל היתנהלות החייב נכון היה להעתר לבקשה ולבטל את ההליך שכן חייבים הנוהגים בהסתרה וכזב לא ראויים להגנות בית המשפט וההגנות שבדין, ברם נראה כי המשך ההליך עשוי דוקא להיטיב עם הנושים (והנושה/המבקש בפרט) ולהשיא להם דיבידנדים נאים ממה שיצליחו (או לא הצליחו עד כה) לממש בהוצאה לפועל, מבלי שהחייב יוכל לקבל הפטר.
...
בשל התנהלות החייב נכון היה להיעתר לבקשה ולבטל את ההליך שכן חייבים הנוהגים בהסתרה וכזב לא ראויים להגנות בית המשפט וההגנות שבדין, ברם נראה כי המשך ההליך עשוי דווקא להיטיב עם הנושים (והנושה/המבקש בפרט) ולהשיא להם דיבידנדים נאים ממה שיצליחו (או לא הצליחו עד כה) לממש בהוצאה לפועל, מבלי שהחייב יוכל לקבל הפטר.
אני מורה על איסור דיספוזיציה זמני ורישום הערה על כך בלשכת רישום מקרקעין, שתחתם בצו בנפרד.
אני מורה לבעלי התפקיד להתקשר עם שמאי מקרקעין שיישום את שווי נכס המקרקעין בו מתגורר החייב ומורה לחייב לשתף פעולה עם השמאי.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לבקשתה לביטול צו ההפטר צרפה הנאמנת כמשיבים את יתר יורשי האב המנוח.
ניסיונו של החייב להסתלק מחלקו בירושה מעלה סימן שאלה לגבי קיומן של זכויות בעזבון האב המנוח, שאם לא כן מדוע היה כלל צורך במתן צו ירושה ומה יכולה להיות משמעות ההסתלקות ככל שאין העזבון כולל זכויות כלשהן הניתנות להורשה.
מכאן, שהחייב לא הציג גרסה עובדתית נגדית לטענות שהועלו בבקשה ובכלל זאת ביחס לטענה בדבר מצג כוזב לפיו המשק אינו רשום על שם אביו וכי בעל הזכויות הרשום אינו מוכר לו בעוד שידע על כך שהמשק אומנם רשום גם על שם אביו המנוח (בשמו השני).
כאמור, החייב לא תמך תגובתו לבקשה לביטול צו ההפטר בתצהיר.
...

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בבקשה פורט כי היחידה טרם השתלבה במעגל התעסוקה, עדיין קיים חוב פיגורים של תשלום אחד, לא הוגשו דוחות של הכנסות והוצאות לחודשים 12/22 ועד 1/23 והיחידה דווחה כי הוגשה בקשה למתן צו ירושה אחר אביה המנוח ולא ברור הקף עיזבונו.
בבדיקה שנערכה עלה כי היחידה הצהירה הצהרה כוזבת בעיניין העזבון שכן היא כבר חתמה על תצהיר הסתלקות מעזבון אביה תוך כדי ההליך ויש לערוך בדיקה של הקף העזבון, אותו יהיה עליה לפדות או תוגש בקשה לביטול הענקה נוכח ההסתלקות.
...
לאחר שעיינתי בתיק, דו"ח ממצאי הבדיקה והדיון שהתקיים ביום 10/7/23 אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי לפי לסעיף 161 לחוק בתנאים כדלקמן.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

חרף טענות הבת לא הוגשה בקשה לביטול צו הירושה, ואף לא הוגש תצהיר הסתלקות מטעם האם לטובת הבת.
התובע קיבל צו ירושה במירמה ובדרך של הצגת מצג כוזב והעלמת עובדות, ובסיוע עורכי דינו פועל בחוסר תום לב, בנגוד להתחייבותו לבנו המנוח ולהסכמות אליהן הגיע עם הנתבעות, ובמטרה להתעשר שלא כדין.
המנוח לא הותיר אחריו צוואה על כן יורשיו הם יורשים על פי דין, על פי סדר היורשים שנקבע בחוק.
...
בתביעה שהוגשה בתחילה בבית המשפט לענייני משפחה בXXX ובהמשך הועברה לבית משפט זה, עתר התובע לקבלת סעד הצהרתי כנגד האם, לפיו הדירה היא רכושו הבלעדי של התובע וחרף הרישום איננה חלק מעיזבונו של המנוח, ולפיכך לנתבעת 1, אמו של הבן המנוח, אין כל זכות בה. לאחר שהוגש כתב הגנה מטעמה של האם והוחלף ייצוג התובע, נעתר בית המשפט לבקשת התובע להגשת כתב תביעה מתוקן.
דיון והכרעה: לאחר שמיעת הצדדים ובחינת הראיות שהובאו לעיוני הגעתי למסקנה כי דין התביעה, ביחס לסעד ההצהרתי להידחות.
ביחס לסעד הכספי דין התביעה להידחות בכפוף לכך שתוגש על ידי האם בקשת הסתלקות מעיזבון המנוח לרשם לענייני ירושה לטובת הבת.
ככל ולא תוגש הבקשה אזי דין התביעה הכספית להתקבל.
לאור האמור לעיל אני מורה כי התביעה למתן פסק דין הצהרתי הקובע כי הזכויות בדירה שייכות לתובע נדחית.
משכך הבקשה לתיקון צו ירושה או ביטולו, הליך שאינו תלוי ואינו עומד בפני בית המשפט במסגרת הליך, זה דינה להידחות.
סוף דבר הסעד למתן פסק דין הצהרתי על פיו הזכויות בדירת המגורים שייכות לתובע בלבד נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו