עסקינן בצו הריסה מינהלי מיום 14.3.22, אשר ניתן ביחס למבנה שלד בן שתי קומות, בשטח של כ-180 מ"ר, ללא היתר בנייה, בחלקה 66 בגוש 19347 בעראבה.
כך נפסק ברע"פ 9218/17 חבשי נ' הועדה המקומית לתיכנון ובנייה (21.1.18): "יש לדחות מכל וכל את הסברה, לפיה ביצוע צו ההריסה יעוכב, כל אימת שעומדים על הפרק הליכים תיכנוניים כלשהם, ויודגש כי סמכות זאת של בית המשפט צריכה להישמר למקרים חריגים ויוצאי דופן". כך גם נפסק ברע"פ 3146/07 ג'דיר נ' הועדה המחוזית לתיכנון ובנייה (12.4.07): "אין עסקינן בתכנית מתאר מאושרת ובמצב שרישיון הבנייה נמצא בהשג יד ורק עיכוב פורמלי מעכב את הכשרת המבנה. להיפך, מדובר בתחילתו של תהליך ארוך ומורכב, שסכוייו נכון לעת הזו אינם ידועים, ואפילו תאושר תכנית המתאר ותיכנס לתוקף, יהיה על המבקש להגיש בקשה להיתר בנייה, וגם הליך זה דרכו להימשך זמן לא מבוטל" (הדברים נאמרו, אמנם, בעיניין עיכוב ביצועו של צו הריסה שפוטי, אך יפים הם גם לעניין צוים מינהליים).
אין מדובר במקרה שבו קיימת כעת תכנית שניתן מכוחה לקבל היתר בנייה, ועד לאישור התכנית המתוכננת יחלוף זמן רב. בנסיבות אלו, אף מבלי לבחון אם היתקיימו יתר דרישות החוק, הרי שאין לעכב עוד את ביצועו של צו ההריסה, שכן לא ניתן לקבוע כי העבודה האסורה תואמת את התכנית החלה על המקרקעין, כדרישת סעיף 254ט הנ"ל.
עולה, איפוא, כי דין הבקשה לעיכוב ביצועו של צו ההריסה המינהלי – להדחות.
...
לאור האמור, ועל מנת שלא להותיר ספק, אני מורה בזאת על דחיית הבקשה לביטול צו ההריסה.
אין מדובר במקרה שבו קיימת כעת תכנית שניתן מכוחה לקבל היתר בנייה, ועד לאישור התכנית המתוכננת יחלוף זמן רב. בנסיבות אלו, אף מבלי לבחון אם התקיימו יתר דרישות החוק, הרי שאין לעכב עוד את ביצועו של צו ההריסה, שכן לא ניתן לקבוע כי העבודה האסורה תואמת את התכנית החלה על המקרקעין, כדרישת סעיף 254ט הנ"ל.
עולה, אפוא, כי דין הבקשה לעיכוב ביצועו של צו ההריסה המנהלי – להידחות.
אשר לבקשת המשיבה להורות על חילוט העירבון שהפקידה המבקשת בקופת ביהמ"ש, בסך 4,000 ₪, הרי שבשלב זה החלטתי שלא להורות על חילוט כמבוקש, מן הטעם שהעירבון הופקד על מנת להבטיח את הוצאות המשיבה בביצוע ההריסה, ככל שלא תיהרס הבנייה בידי המבקשת.