מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו הפטר מותנה וחיוב נאמן בהוצאות

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה לביטול צו ההפטר ביום 15.11.17 הגישו הנושים בקשה לביטול צו ההפטר לפי סעיף 181 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980, בגין היתנהלות פסולה של החייב, לרבות באמצעות הסתרת נכסים והטעיית בית המשפט הנכבד והנאמן (להלן: "בקשת ביטול ההפטר").
אזכיר בהקשר זה כי בעת מתן פסק הדין המורה על הפטר החייב מחובותיו נקבע כי: "בהנתן משך הזמן של ההליך, גילו של החייב, העדר נכסים של החייב כעמדת הנאמן, תמיכת הכנ"ר אני נעתר לבקשה וניתן בזאת צו הפטר מותנה לחייב...". (ההדגשה אינה במקור- א.א.) אציין עוד כי החייב כלל אינו מיתכחש לתוקפם של המסמכים, הגם שלעמדתו מדובר במסמכים ישנים ובלתי רלוואנטיים אשר מצויים בתיק זה מכבר.
לא ראיתי לחייב בהוצאות בשלב זה, והעניין יידון, ככל שיידרש, בעת ההכרעה בבקשה לביטול צו ההפטר.
...
עם זאת, חרף המועד שבו הוגשה הבקשה, סבורני שהיא אינה לוקה בשיהוי, וכי הנושים פעלו לצירוף המסמכים מיד עם קבלתם.
חרף ההצהרות האמורות, עולה החשש שהחייב ביקש לאחרונה לעשות שימוש במסמכים האמורים לצורך קבלת בעלות בנכסים בשווי ניכר, שעליהם לא הצהיר, וסבורני שהתנהלות זו מחייבת בחינה מעמיקה, שלשמה יש להורות על צירוף המסמכים כמבוקש על ידי הנושים.
במכלול הנסיבות האמורות, אני נעתר לבקשה ומאפשר את צירוף המסמכים כמבוקש.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 28.12.2018 הוגשה הבקשה שבנידון ובגדרה עתרה החייבת למתן צו הפטר חלוט מכל חובותיה נוכח תשלום מלוא תכנית הפרעון שנקבעה ומילוי תנאי ההפטר המותנה.
ביום 07.04.2019 הגישה החייבת בקשה לביטול הדיון ומתן צו הפטר חלוט לנוכח האמור בפסק דינו של בית המשפט העליון בע"א 3133/18 כהן נ' קוז'ימיאקין ואח' (04.04.2019) (להלן: "הילכת קוז'ימיאקין") אשר לטענת החייבת הכריע בסוגיה שבמחלוקת וקבע כי יש לחשב את הוצאות ההליך כלשון התקנות ולא לאפשר כפל שכר טירחה.
על כן, מאחר והחייבת טרם מילאה אחר תנאי תכנית הפרעון במלואם, אין מקום בשלב זה ליתן צו הפטר חלוט ובקשת החייבת נדחית בשלב זה. הנאמן יערוך חישוב להוצאות ההליך בהתאם לאמור לעיל ובהתאם להנחיות הכנ"ר ויעביר לידי החייבת חישוב מפורט לסכום שהיא אמורה להוסיף לקופת הפש"ר על מנת לעמוד בתכנית הפרעון.
...
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, ולאחר שעיינתי בכתובים ובהתאם להלכת בית המשפט העליון בעניין קוז'ימיאקין, מצאתי כי בשלב זה טרם עמדה החייבת בתנאי תכנית הפירעון במלואם, על כן אין מקום ליתן לה צו הפטר חלוט ויש לדחות את דרך החישוב שערכה החייבת באשר להוצאות ההליך.
על כן, מאחר והחייבת טרם מילאה אחר תנאי תכנית הפירעון במלואם, אין מקום בשלב זה ליתן צו הפטר חלוט ובקשת החייבת נדחית בשלב זה. הנאמן יערוך חישוב להוצאות ההליך בהתאם לאמור לעיל ובהתאם להנחיות הכנ"ר ויעביר לידי החייבת חישוב מפורט לסכום שהיא אמורה להוסיף לקופת הפש"ר על מנת לעמוד בתכנית הפירעון.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

צו עיכוב היציאה מן הארץ המוּצא בהליכי פשיטת רגל נועד להגשים יותר ממטרה אחת: ראשית, הוא נועד למנוע המלטות החייב מן הארץ, מקום שכל ההליכים בתיקי ההוצאה לפועל מעוכבים והם מתנהלים במסגרת הליך קולקטיבי; שנית, על מי שניכנס להליך פשיטת רגל להתנהל באופן שקוף, וכחלק מהליך הפיקוח עליו ועל הוצאותיו מוצא כנגדו צו עיכוב יציאה מן הארץ על מנת למנוע מן החייב לצאת את הארץ למטרות בילויים או למטרות שימנעו מן המנהל המיוחד יכולת הפיקוח עליו.
בית המשפט העליון בהמשך דבריו ציין במפורש כדלקמן: "לא מדובר ברשימה סגורה, ולכן על בית המשפט לבחון כל מקרה לגופו. ודוק, לא כל מקרה המאופיין בשיקולים הנ"ל יוביל בהכרח לביטולו הזמני של צו עיכוב היציאה מן הארץ ומנגד לא כל מקרה שאיננו בא באחד התרחישים המנויים לעיל יוביל לדחייה אפריורית של הבקשה". התקיימותו של שיקול אחד או יותר מבין השיקולים האמורים, ובעניינינו, חלוף תקופה ניכרת של עמידה בתכנית ושיעור דיבידנד גבוה כפי שטענה החייבת, אינו מוביל בהכרח לקבלת הבקשה.
אף לאחר אישור תכנית הפירעון מצוה החייב לנהוג בצמצום זאת על מנת שיעמוד בהתחייבויותיו עפ"י צו ההפטר המותנה.
למרות האמור לעיל, ובשים לב לעמדת הנאמן שמוכן לשקול הבקשה בתנאים, ובשים לב לאמור בעיניין טאהא, שבו קבע בית המשפט העליון, כי " ככל שבידי המבקש, או מי מדורשי שלומו, סכומי כסף, שיש בהם כדי לסייע, הרי שמן הראוי כי סכומים אלה יופנו לכסוי חובותיו של המבקש ולא להנאה ממותרות", יכבד בית המשפט כל הסכמה אליה יגיעו החייבת והמנהל המיווחד.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים אני דוחה את הבקשה בכפוף להערתי בסעיף 14 להלן.
בענייננו, מקום שמדובר בטיול לגיאורגיה, מקום שתצהיר הגורם המממן הוא תצהיר כללי שלא נתמך בראיה כי אותו גורם הוא הוא ששילם עלות כרטיס הטיסה, ומקום שעלויות הטיול אינן מתמצות בעלויות הטיסה, נחה דעתי כי נסיבות העניין מצדיקות דחיית הבקשה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

מעיון בבקשה עולה כי היא הוגשה לאחר שהחייב, גרושתו והנאמנת נדברו ביניהם והגיעו להסכמה שגם הכנ"ר תמך בה. בהתאם למתווה המוסכם, החייב ישלם בתוך 90 ימים סך של 122,000 ₪ – סכום המגלם 36 תשלומים על סך של 2,000 ₪ וכן 50,000 ₪ בגין ביטול ההענקה; לאחר ניכוי הוצאות ההליך, מחצית מכספי קופת הכנוס יועברו כדיבידנד אל גרושתו של החייב ומחציתם יחולקו בין הנושים בדין רגיל.
בהתייחס לדיון קובעת הרישא לסעיף 62(א) כי: "בית המשפט בדונו בבקשה רשאי לשמוע את הכונס הרישמי ואת הנאמן, ואת כל נושה, ולהציג לחייב שאלות ולקבל ראיות, כפי שימצא לנכון". יוער כי הגם שעל פי הוראות הדין מתן צו הפטר מותנה בקיום דיון, הרי שהפסיקה הכירה באפשרות לדחות על הסף בקשה להפטר מבלי לקיים בה דיון.
...
לטעמי, לא די בכך שהמבקש היה צד פעיל בהליך שעקב אחריו – כפי שקבע בית משפט קמא – כדי להצדיק את המסקנה לפיה המבקש ידע בפועל על ההחלטה, או כדי להעביר אליו את הנטל להוכיח שלא ידע אודות ההחלטה (בש"א 8839/18 כהן נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב ("הפול") (19.12.2018); בע"מ 7708/22 פלונית נ' פלוני, פסקאות 7-5 (15.1.2023)).
לאור כל האמור, אני סבורה כי היה על בית משפט קמא לקבל את הבקשה לביטול ההפטר, ולדון בבקשה למתן הפטר מותנה לגופה לאחר שמיעת הנושים ובכלל זה שמיעת עמדתו של המבקש.
קביעתו הלקונית בשולי החלטתו לפיה "לא שוכנעתי כי נפל פגם בטיבו של ההסכם" לא נומקה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר מתן צו ההפטר, ביום 18.8.16, הגישה אחת מנושיו, מפעלי מתכת ש. כהן בע"מ (להלן – הנושה) בקשה לביטול צו ההפטר בטענות הנוגעות להקף חוב החייב כלפיה ובטענה כי לא זומנה לדיון מיום 31.1.16 שבו ניתן לחייב הפטר מותנה.
הנאמנת הסבירה בבקשה כי כל הכספים חולקו ללא היתייחסות לתשלום הנוסף לנושה כחוב בדין קדימה, הואיל וסברה כי דינו של תשלום זה הנו כדין הוצאות שעל הנושה לגבות מהחייב בנפרד.
כן פירטה הנושה את פניותיה לנאמנת טרם מתן צו ההפטר בדבר קבלת הגמול, שנותרו ללא תגובה עניינית מצד הנאמנת באותה עת. לאחר קבלת כל התגובות, ניתנה היזדמנות לחייב להגיב על הטענות כי עליו לשלם עתה את הגמול הנטען, על אף סיום ביצוע התשלומים על פי ההחלטה וקבלת ההפטר.
...
בהחלטה קבע בית המשפט (מותב קודם) כך: "לא בלא לבטים אני מקבל את ההסכמות לעניין שיעור הגמול לנושה.
טוב עשה ב"כ הנושה שביקש למשוך בקשתו לקביעה כי החוב נוצר במרמה, הבקשה אכן נדחית עלו מספר תהיות ביחס לבקשה עצמה ומאחר ומדובר בבקשה עצמאית הרי שבירורה היה מטיל מעמסה כספית נוספת וכנראה מיותרת על המבקשת, כשממילא אינה רואה את כספה חזרה.
בנסיבות אלה אני מאשר את ההסכמות.
לפיכך מסקנתי הינה כי אין לחייב את החייב להוסיף סכום כלשהו לקופה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו