בסמוך למועד הגשת כתב התביעה התובעת הגישה בקשה למתן היתר המצאה מחוץ לתחום השיפוט לחנה.
לאחר שכתב התביעה אכן נימסר לחנה, היא הגישה בקשה לביטול היתר המצאה מחוץ לתחום.
בית המשפט רשאי לתת סעד זמני בהתקיים שני תנאים: הראשון - אם שוכנע, על בסיס ראיות מספקות לכאורה, בקיומה של עילת תביעה, ובנחיצות הסעד הזמני לביצועו הראוי של פסק הדין (תקנה 95); השני - אם נמצא כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקש/התובע, ובמילים אחרות, אם הנזק העלול להגרם למבקש/התובע מאי-מתן הצוו הזמני גדול מן הנזק שעלול להגרם למשיב/הנתבע אם ינתן הצוו.
...
סבורני, שתנאי זה מתקיים גם מתקיים בעניינו, ודי אם אפנה לאמור בעניין זה בפסק דינה של כב' סה"נ אביגיל כהן אשר ניתן במסגרת הבר"ע הנ"ל: "התובעת הוכיחה קיומה של עילת תביעה עפ"י הרף הדרוש לשלב מקדמי זה. טענות המשיבה (התובעת - מ.ש.) עולות כדי טענות הראויות לטיעון ומעוררות שאלה רצינית שיש לדון בה" (סע' 13 לפסק הדין).
טענה זו לא נתמכה אפילו לא באמצעות תצהירה של חנה, או תצהירה של בתה, שלא לדבר על כך שאף לא הוגשה חוות דעת מומחה בעניין זה. טענתה של חנה נטענה סתם כך, ללא ביסוס כלשהו ולו באמצעות ראיה "חלשה".
לא מצאתי להתייחס לכל יתר טענותיה של חנה, היות וסבור אני כי אין הן רלוונטיות להכרעתי.
על יסוד כל האמור לעיל אני מורה על דחיית הבקשה לביטול העיקולים, תוך חיובה של חנה בהוצאות התובעת (מתורגמן) ובשכ"ט עו"ד בגין הליך זה בסך כולל של 7,000 ₪ שישולמו בתוך 30 ימים ללא קשר לתוצאות ההליך העיקרי, ויישאו הפרשי הצמדה וריבית עד למועד התשלום בפועל.