"
ביום 24.4.17, הגישה תובעת את התביעה דנן, בטענה שיש לבטל את פסק הדין אשר נתן תוקף להסכם הפשרה בתיק סע"ש 28434-05-15, מחמת טעות, היות והסכם הפשרה נוגד הלכה פסוקה בהקשר להתיישנות תביעות מסוג זה.
להלן עיקר טענות הצדדים:
טוענת התובעת, ככול שבית הדין היה מורה על מחיקת התביעה , הדלתות לא היו ננעלות בפניה, אזי פתוחה הייתה לה הדרך למיצוי זכויותיה הפנסיוניות, ככול שחפצה בכך בהווה או בעתיד, בהתאם לכללי ההתיישנות לעילות מתמשכות /מתחדשות .
בתיק רע"א 4976/00, בית הפסנתר נגד דליה מור ואח', פ"ד נו(1), 577, 585
נקבע מעמדו של פסק-פשרה כדלקמן:
"פסק-דין המעניק תוקף לפשרה שהושגה בין מתדיינים מאופיין בשלושה: ראשית, יסודו בחוזה. שנית, החוזה הוא פרי פשרה בין מתדיינים בהליך שפוטי. שלישית, החוזה הופך לבקשת המתדיינים לפסק-דין, אם בית-המשפט מוצא אותו ראוי ומאשרו. מאפיינים אלו אינם עומדים בגפם, אלא משליכים הם זה על זה. שכן, עצם השגת הפשרה, כמו גם קיומו של ההליך השפוטי כמסגרת לניהול משא-ומתן, מבטיחים את החוזה שנכרת מפני טענות העשויות לשלול את קיומה של ההיתקשרות מעיקרה - כגון העדר גמירת-דעת - או מפני טענות המקימות עילה לביטול החוזה, כגון טעות, הטעה, כפייה ועושק".
המאפיין ביטולו של פסק דין אשר נתן תוקף להסכמה בין הצדדים הוא, שפסק הדין בצד היותו הכרעה שיפוטית הוא גם הסכם בין שני הצדדים נשוא ההליך המשפטי.בתיק ע"א 2495/95 בן לולו נ' אטראש ואח', פ''ד נא(1) 577), קבע בית המשפט העליון, כי פסק-דין בהסכמה הוא "הסכם מחייב" ולכן, המסגרת הנורמאטיבית לבירור טענה לביטול הסכם פשרה שכזה, נעשה בהתאם להוראות פרק ב' לחוק החוזים שעניינו ביטול חוזה בשל פגמים בכריתתו.
"...ניתן לבטל פסק-דין, אשר ניתן על יסוד הסכם-פשרה בין הצדדים ונותן לו תוקף, אם נתגלה פגם אשר בעטיו ניתן לבטל את ההסכם המונח ביסודו של פסק-הדין... בין היתר, ניתן לבטל פסק-דין כאמור אם צד להסכם טעה או רומה וטעות ומעשה מירמה אלה היו יכולים לשמש עילה לביטולו של ההסכם גם אילמלא אושר בפסק-דין... הווה אומר, הטעות, שבה מדובר לצורך הענין שלפנינו, צריך שתהיה מן הסוג אשר בכוחה לבטל היתקשרות חוזית ונטל הוכחתה על מי שטוען לקיומה...".
.
...
(להלן- "פסק הדין")
ביום 20.10.16, הגישה התובעת באמצעות ב"כ בתיק זה - עו"ד ורד שדות, "הודעה על ייצוג ובקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה". (להלן- "בקשה לביטול פסק דין")
ביום 26.10.16, בית הדין דחה את הבקשה ונימק את החלטתו כך;
"הבקשה נדחית. המדובר בהסכמה אליה הגיעו באי כוח הצדדים, ואשר קבלה תוקף של פסק דין, וזאת בדיון שהתקיים ביום 18.9.16.
בנוסף לאמור עד כה, מצאנו גם כי סיכויי התביעה גם כן אינו מקים טעם מיוחד.
לאור כל האמור לעיל התביעה נדחית- משלא מצאנו טעם כבד משקל אשר בעטיו ניתן לבטל את הסכם הפשרה בשל פגמים בכריתתו.
התביעה נדחית- התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 7,500 ש"ח בצירוף מע"מ. וזאת תוך 30 ימים, שאם לא כן, יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד התשלום המלא בפועל.