כנגד המבקש הוגש דוח על כך שבתאריך 29.6.23 בכביש 1 נהג ברכב 1765638 ועבר עבירה של שימוש בטלפון נייד בעת הנהיגה.
בנוגע לטענה כי יגרם למבקש עוות דין אם לא יינתן לו יומו, כפי שנקבע ברע"פ סאלם שלעיל:
" על כל הטוען לקיומה של עילה זו, במסגרת בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר להציג טעמים של ממש לביסוס טענתו, טעמים הנתמכים במסמכים ובראיות שיש בהם פוטנציאל של ממש לשינוי התוצאה. "
המבקש טען מספר טענות לגרימת עוות דין בעיניינו; טען כי לא הוא נהג ברכב בעת ביצוע העבירה אלא אחד מעובדיו.
בעפ"ת (מרכז) 41611-10-21 כספי גד נ' מדינת ישראל כבוד השופט צלקובניק מיום 10.12.21 נקבע כך:
" הטענה כי עתוי הבקשה נעוץ בהודעת משרד הרשוי לגבי אמצעי תיקון, או בהכרה מאוחרת לגבי משמעות הנקודות שהצטברו, אינה מהוה טעם מיוחד שיש להיתחשב בו בבקשה להארכת מועד להשפט. משלא נמצא טעם מיוחד להארכת מועד, נותרת ההרשעה בגין תשלום הקנס על כנה"
עע"מ 5226-10 אלי זהר נ' משרד התחבורה 22.11.2010, בפסק דינה של כבוד השופט חיות:
" הוראת סעיף 69א(ג) לפקודת התעבורה אף קובעת מפורשות כי אמצעי התיקון יוטלו "בנוסף לכל עונש שהטיל בית המשפט על בעל הרשיון בשל עבירה שהרשיע אותו בה". ללמדנו, כי אין מדובר בענישה שביסודה עקרונות של גמול על היתנהגות הנהג בעבר אלא באמצעי חינוכי, הצופה פני מניעת סכנה לציבור ותיקון היתנהגותו כנהג בעתיד.
...
לאור כל זאת אני קובע כי בעניינו של המבקש אין חשש לעיוות דין במידה ולא ינתן לו יומו.
ראו בעניין זה ע"פ(באר שבע) 4252/07 נאוה משיח נ' מדינת ישראל (5.11.07):
" לא אחת נאמר על ידי בתי המשפט כי ערכאות השיפוט אינן יכולות לאמץ מתכונת הנותנת גושפנקא עקיפה לחוסר האכפתיות של הציבור. [ראה דברי כב' הש' שמגר בבר"ע 418/85 פרץ רוקשטיין נ. מ"י פד"י ל"ט(3) 279.] על הציבור לדעת כי פתיחת בית המשפט עומדת בפניו כזכות מהותית, אולם זכות זו כפופה לפרוצדורה וזמנים בהם חייב הציבור לעמוד. עמידה בלוחות זמנים יש בה כדי לקדם את הסדר הציבורי, יעילות עבודתו של בית המשפט לרבות עשיית הצדק כלפי כלל הציבור. אי עמידה בזמנים, ולאחריה ביטול של פסקי דין של מתדיינים שלא התייצבו במועד אליו הוזמנו, תביא לסחבת ועומסים מיותרים בניהול התיקים, באופן המכביד לא רק על בתי המשפט כי אם גם על כלל הציבור הממתין ליומו בבית המשפט".
לאור האמור;
מששולם הדוח;
לאור השיהוי בהגשת הבקשה;
משלא לא שוכנעתי כי יגרם למבקש עיוות דין במידה ולא יינתן לו יומו;
מצאתי כי בנסיבות העניין גובר האינטרס הציבורי המחייב את סופיות הדיון על פני נסיבותיו האישיות של המבקש;
לא מצאתי הצדקה להיעתר לבקשה.
הבקשה נדחית.