לפניי בקשה לביטול פסק דין שהורה על מחיקת העירעור.
עוד באותו היום קבעתי, בין היתר, "שהבקשה לביטול פסק הדין (כמו גם בקשת הפסלות) הוגשה ללא נימוקים עינייניים וללא פירוט מינימלי שיכול לבסס דיון בה. כל שנטען הוא כי המערערים נכחו בדיון מקביל, כי נוהל מו"מ עם המשיב וכי עלתה הצעה להפקדת ערובה (יצוין כי המערערים טענו כי ההצעה עלתה מטעם שני הצדדים, אך בפרוטוקול הדיון אין זכר לכך). המערערים טוענים כי 'אין צורך להרחיב ולו במילה' מעבר לכך, אולם המערערים לא הסבירו מדוע יש בנסיבות אלו הצדקה לביטול פסק הדין. זאת בדומה להתעלמותם מהחלטתי מיום 5.6.2023. לפיכך, ועל מנת להעניק למערערים היזדמנות נוספת להשמיע את טענותיהם, המערערים יגישו בתוך 7 ימים בקשה מנומקת לפי הדין והפסיקה לביטול פסק הדין. אם תיתקבל אותה בקשה, יהיה מקום לידון בבקשת הפסילה".
בהמשך להחלטתי, המערערים הגישו את הבקשה דנן בה נטען כי סוכם עם המשיב שהוא יסכים לדחיית הדיון בכפוף להפקדת ערובה על סך של 100,000 ש"ח ושב"כ המשיב יעלה את האמור במועד הדיון שכן ב"כ המערערים נכח בדיון אחר.
כידוע, בהלכה הפסוקה "נקבעו שתי עילות אשר מאפשרות ביטול של פסק דין שניתן בהעדר התייצבות: האחת, ביטול מחובת הצדק, אשר תופעל במקרים בהם נפל בפסק הדין פגם היורד לשורש ההליך, ותגרור ביטול ללא קשר לגוף פסק הדין ולהצדקתו; והשנייה, ביטול לפי שיקול דעתו של בית המשפט, אשר אמות המידה להפעלתה נוגעות לסיבה שבגינה ניתן פסק הדין במעמד צד אחד (האם הדבר נבע מזלזול, מרשלנות, מתוך אי הבנה או בתום לב) וכן לסכויי ההליך שעל הפרק" (רע"א 4740/22 איטח נ' פיינרו, פס' 7 (18.12.2022) (להלן: "עניין איטח")).
...
בנסיבות אלו, לא מצאתי להיעתר לבקשה ובהחלטה מיום 5.6.2023 דחיתי את הבקשה, כדלהלן: "שעה שמועד ההוכחות המקורי נדחה לפי בקשת המערערת (בהסכמת המשיב) ובהינתן התנגדות המשיב לדחייה המבוקשת ומאחר שהמערערת לא הציגה טעם מוצדק לבקשתה (לא הוגש הטופס הייעודי לבקשות מסוג זה וממילא לא הוברר מתי נקבע הדיון המקדים בתיק האחר ובכל מקרה גילו של ההליך שבכותרת וותיק יותר) - לא מצאתי להיעתר לבקשה ומועד ההוכחות יוותר על כנו וכך גם שאר ההנחיות שנקבעו".
המערערים לא אמרו נואש והגישו שנית בקשה לדחייה ביום 8.6.2023, כדלהלן: "בית המשפט הנכבד מתבקש בזאת לדחות את מועד הדיון הקבוע בתיק שבכותרת, הכל כמפורט להלן. ואלו נימוקי הבקשה: בימים האחרונים התקיים מו"מ אינטנסיבי בין הצדדים אשר קרובים לסיום התיק בהסדר ובתקווה שלא יהיה עוד צורך בניהול הוכחות. בנוסף לעניין קריטי זה לח"מ קבוע דיון מקביל בבית המחוזי בנצרת באותו המועד הקבוע בתיק שבכותרת. אשר על כן מתבקש בית המשפט הנכבד להורות כמבוקש, ולדחות את המועד הקבוע כעת". הא ותו לא.
כפי שניתן להיווכח גם הבקשה הנוספת הייתה לקונית, מבלי שצורף לה הטופס הייעודי ומבלי שהיא התייחסה לאמור בהחלטתי מיום 5.6.2023.
משכך, החלטתי למחוק את הערעורים בהתאם לתקנה 75 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 תוך חיוב המערערים בהוצאות המשיב בסך של 20,000 ש"ח. עוד ציינתי בהחלטתי כי מתצהירי העדות הראשית שהוגשו על ידי המערערים עולה כי סיכויי הערעור אינם מן המשופרים.
כאמור לעיל, אין בידי לקבל את הבקשה.
לא מצאתי טעם סביר להיעדרות המערערים ואני סבורה שאי-התייצבותם נבע מזלזול גרידא, ולא מתוך רשלנות, אי הבנה או תום לב. לא ייתכן כי המערערים יעשו דין לעצמם ולא יגיעו לדיון ההוכחות על דעתם תוך התעלמות מופגנת מהוראות בית המשפט.
לא נטען ולו לרגע במהלך הדיון כי הצדדים הגיעו לסיכום על דחיית הדיון בכפוף להפקדת ערובה ואף ב"כ המשיב נדרש לטלפן למשרד ב"כ המערערים על מנת לברר האם בכוונת המערערים להגיע.
כלל האמור משדר זלזול עמוק בבית המשפט ובנסיבות אלו אין בידי לקבל את היעדרות המערערים ובא-כוחם.
סיכומם של דברים, על אף שהגישה הנוהגת בעת בחינת בקשות לביטול פסקי דין, שניתנו בהיעדר התייצבות, היא ליברלית (עניין איטח, פס' 7), מצאתי בעניין זה לחרוג מן האמור ואני סבורה שדין הבקשה להידחות.