כבר בפתח הדברים יצויין, כי בבקשה לביטול פסק הדין אין כל היתייחסות לדרישת תקנה 50(א) לתקנות בתי הדין לעבודה (סדרי דין) התשנ"ב-1991 המחייבת הגשת בקשה לביטול פסק דין לא יאוחר מ – 30 ימים לאחר שנודע למבקש על פסק הדין .
פסק הדין ניתן לאחר שהנתבע/המבקש נידרש להגיש כתב הגנה תוך 30 ימים מיום שנמסרו לו כתבי בית הדין וחרף העובדה שזה נימסר לו במסירה אישית, הנתבע/המבקש לא הגיש כתב הגנה.
הלכה היא:
"... ביטול פסק דין שניתן בהיעדר הגנה מבוסס על שני שיקולים: מן העבר האחד סיבת מחדלו של המבקש להיתגונן, ומן העבר השני סכויי ההצלחה כי הגנתו תיתקבל. ככל שאחד השיקולים הללו מצביע באופן מובהק יותר על כך שיש לבטל את פסק הדין, יפחת המשקל שיש להעניק לשיקול השני; ועם זאת, ברגיל מקובל כי השיקול בדבר סכויי ההצלחה הוא השיקול העקרי (רע"א 9565/09 מרגוליס נ' גנץ, פסקה 8 וההפניות שם (10.8.2010); רע"א 1957/12 חלה נ' כהן, פסקה 10 (22.5.2012) (להלן: עניין חלה)).
...
]
ביה"ד הארצי לעבודה ציין בבר"ע 27507-08-10 המתכת מ. פלזשטין בע"מ – סיגנביץ' מיכאל, (ניתן ביום 27.12.10) כך:
"...מדיניותם של בתי הדין לעבודה, כפי שנקבעה זה מכבר בפסיקתו של בית דין זה, היא לברר תביעות לגופן ולהכריע בהן לאחר שמיעת טיעוני הצדדים וראיותיהם. אכן, התנהלותה של הנתבעת אינה עולה בקנה אחד עם הנדרש מבעל דין להבטחת קיומו של הליך סדיר ותקין ... סבורים אנו, כי ביטול פסק הדין תוך השתת הוצאות על הנתבעת, מהווה בנסיבות העניין איזון ראוי בין זכויותיהם הדיוניות של הצדדים מזה ומזה. כך שמחד, יינתן לנתבעת יומה לפני בית הדין שבפניו תביא את ראיותיה, ומאידך, העוול שנגרם לתובע בשל התנהלותה של הנתבעת, יבוא לידי ביטוי בפסיקת הוצאות".
אינני רואה כאן בשלב זה, סיכוי הצלחה ממשי לטענת ההגנה שהעלה הנתבע/המבקש באופן סתמי ולא מבוסס, מה גם שכפי שצויין שוכנעתי, כי המסירה מיום 17.4.23 על בסיסה ניתן פסק הדין בוצעה כדין.
יחד עם זאת ולמרות כל האמור לעיל עדיין בכדי לאפשר למבקש/לנתבע את יומו בבית הדין אני קובע, כי ככל שהנתבע/המבקש יפקיד בקופת בית הדין עד יום 7.4.24 סך 70,000 ₪ יבוטל פסק הדין ותינתן החלטה על המשך ההליכים בתיק.
כמו כן בנסיבות העניין, אני מחייב את המבקש/הנתבע לשלם לתובע/המשיב, תוך 30 יום, הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ זאת בין אם יבוטל פסק הדין ובין אם לאו.