כך גם, התובעת פעלה בשיהוי רב. רק בחלוף 24 חודשים מהתביעה הקודמת, בה הוסכם על איסור דיספוזיציה, פעלה הנתבעת לביטול כל העיקולים הרשומים על הדירה וכאשר נסח הרישום נוקה ורגע לפני השלמת רישום הזכויות, פנתה התובעת בבקשה לצוו מניעה, תוך שהוי ניכר.
לאחר פעולות מאומצות של הנתבעת הוסרו כל העיקולים על הדירה, חרף התחייבות התובעת לעשות כן.
התובעת אמרה לנתבע בצורה שאינה משתמעת לשני פנים כי עליו לעשות הכל על מנת שתמכר הדירה, לפני שהבנק למשכנתאות יפעל לכינוסה ולקיחתה ממנה.
כפי שחזר והבהיר בית המשפט העליון לאחרונה ברע"א 5596/23 ספיר וברקת נדל"ן (הולילנד) בע"מ נ' רחמין (7.1.2024) (להלן: "עניין הולילנד") פסקות 13 ו -15, כל אימת שמשמעותה של התביעה שינוי במצב הזכויות הקנייניות במקרקעין, יש לסווג את התביעה כתביעה במקרקעין לצורך חוק ההתיישנות, כאשר המבחן הוא "מבחן תוכן התביעה":
"המבחן שנקבע לצורך הכרעה בשאלת סיווגה של תביעה – כתביעה "במקרקעין" או "בשאינו מקרקעין" הוא "מבחן תוכן התביעה". על פי מבחן זה נידרש בית המשפט לבחון שני רכיבים השלובים זה בזה – הראשון מיתמקד בטיב הזכות הנתבעת והשני באופי הסעד המבוקש (עניין ברכה, בפיסקה 17; רע"א 4705/22 אליהו נ' עדנה ישראל-פור (אליהו), פסקה 27 (29.9.2022) (להלן: עניין אליהו); ע"א 5328/21 אבו רקיה נ' חנדקלו, פסקה 81 (3.1.2023)).
בהתאם לכך, תביעה לאכיפת חיוב חוזי להעברת זכויות בעלות במקרקעין תסווג כתביעה במקרקעין, וכך גם תביעה של בעל זכות שביושר להרשם כבעל זכויות חכירה במקרקעין (ענין אליהו, בפיסקה 29; ע"א 7231/10 תלמוד תורה בית יהודה קרית אתא ע"ש יהודה גפן זצ"ל נ' עריית קרית אתא, פסקה 10 (17.10.2012)).
...
בכך כאמור יש לתמוך אף במסקנה כי הסכם, לו היה כזה, לא קוים, שכן התמורה לא שולמה במלואה.
השבה
כשם שהתובעת לא תבעה דמי שימוש אף הנתבעים לא ביקשו סעד של השבה, והצדדים לא טענו לעניין זה. בנסיבות אלה, סבורני כי אין מקום ליתן הוראות במסגרת ההליכים שבפני.
סיכום
לנוכח כל האמור תביעת התובעת מתקבלת.