מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול עיקול בגין חוב ארנונה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאור האמור לעיל, אני קובעת כי התובעת לא הוכיחה את גודל הנכס וביחס לתקופה הראשונה על העיריה לתקן את שומות הארנונה בהתאם לגודל המקורי של שטח הנכס-130 מ"ר, והתובעת זכאית לפסק דין כנגד הנתבעים על מלוא התקופה הראשונה לפי שטח נכס של 130 מ"ר. התקופה השניה ביום 5.7.2011 שיגר ב"כ הנתבע 1 מכתב לתובעת, במסגרתו ביקש לבטל עיקול שהוטל על חשבונו של הנתבע 1 בשל חוב ארנונה על נכס.
...
אשר על כן, אני קובעת כי בתקופה זו חוב הארנונה יחול על הנתבע 10 בלבד, נגדו כבר ניתן פסק דין.
סוף דבר לאור האמור ניתן פסק דין כדלקמן: א. אני מחייבת את הנתבע 1 והנתבעים-4-9 יחד ולחוד לשאת בחוב הארנונה בגין התקופה הראשונה כהגדרתה לעיל, בחישוב שיערך לפי שטח של 130 מ"ר בצירוף הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"ם-1980 בצירוף אגרת משפט כפי ששולמה בגין התביעה הראשונה ובשכר טרחת עורך דין בסך 20,000 ₪.
ב. בכל הנוגע לתקופה השנייה, התביעה נגד הנתבעים 1-9 נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט ד' מינץ: ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופט ע' מאור) בפש"ר 3049/09 מיום 11.8.2020 בה הורה על ביטול הליך עיקול שנקטה המערערת (להלן גם: הערייה) בגין חובות ארנונה שיצר משיב 3 (להלן: החייב) כלפיה.
בקשת המערערת – אשר טענה כי החייב ממשיך ליצבור חובות חדשים – לביטול הליך פשיטת הרגל, נדחתה ביום 14.10.2018 לאחר שנקבע כי אין מדובר בחובות חדשים כאשר "החובות החדשים לכאורה הן הוצאות גבייה מנהלית שבהתאם לפסיקה [...] לא ניתן להפעילה כאשר החייב בהליכי פשיטת רגל". ביום 6.3.2019, לאחר שהתנהל דיון בעיניינו של החייב, ניתן לו הפטר מותנה בכפוף להפקדת סך של 60,000 ש"ח לקופת פשיטת הרגל.
...
לסיכום אפוא, גם אם נתונה האפשרות בידי נושה בחוב שאינו בר-תביעה לנקיטת הליך משפטי נגד חייב, אין מקום לנקיטת הליכי גבייה על נכסי החייב – המוקנים על פי פקודת פשיטת הרגל לנאמן – מבלי שניתן אישורו של בית משפט כי ניתן לגבות את החוב מנכסים עודפים.
בסעיף 29 לחוק נקבע ביחס לתאגיד כי: לא יהיה ניתן לפתוח או להמשיך כל הליך משפטי נגד התאגיד, אלא באישור בית המשפט שנתן את הצו לפתיחת הליכים; אישור כאמור יינתן אם מצא בית המשפט כי מתקיימים טעמים מיוחדים שיירשמו, הנוגעים לטבעו או מורכבותו של ההליך המשפטי או לניהולו היעיל, שבשלהם ראוי לנהל את ההליך המשפטי בנפרד מהליכי חדלות הפירעון.
ויצוין בשולי הדברים, כי סוגיית ההתיישנות קיבלה מענה מפורש במסגרת חוק חדלות פירעון – משנקבע בסעיף 32 שבו כי "התקופה שבה הוקפאו הליכים לפי פרק זה לא תבוא במניין התקופות הקבועות לפי חוק ההתיישנות, התשי"ח-1958". לאור כל האמור לעיל, שעה שהעיקול הוטל מבלי שהעירייה ביקשה את אישור בית המשפט, אכן היה מקום לבטלו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

רקע ביום 18.5.2020 הגישה המשיבה תביעה כספית על סך של 1,989,128.61 ₪ נגד המבקשת בגין חוב ארנונה עבור נכסים הממוקמים במתחם "עדן אין" בשטח השיפוט של המשיבה.
בדומה נדחתה בקשה להארכת מועד להגשת בקשה לביטול עיקולים עקב חילופי ב"כ המבקש (בש"א (מחוזי חי') 10778/08 רימר ובניו בע"מ (בפרוק) נ' עו"ד מוטי בן ארצי, מפרק רימר ובניו בע"מ (בפרוק) [6.8.2008]; כן נדחתה בקשת ארכה כאמור בטענה שהמבקשת סברה כי ייקבע דיון בבקשה למתן צו עיקול (הפ"ב (מחוזי י-ם) 54711-10-19 עיר דוד - בניה ופיתוח (1993) בע"מ נ' קרית אונגוואר [6.2.2020]; בקשת ארכה כאמור נדחתה גם כאשר טענו המבקשים כי מנהל המשיבה-התובעת "הרדים" ו"הרגיע" אותם, והם סברו שניתן יהא להגיע לידי הסדר מחוץ לכתלי בית המשפט (ת"א (מחוזי ת"א) 1386-09-18 קסאניקס פיתרונות בע"מ נ' ג. שטיינברג יבוא והפצה בע"מ [16.12.2018]).
...
בתשובתה היא טוענת, כי הטענות העובדתיות שנטענו בבקשה לא נתמכו בתצהיר כנדרש, ודין הבקשה להידחות, איפוא, ולו מטעם זה בלבד.
דיון ומסקנות לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי לנכון להיעתר לבקשה ולהאריך למבקשת את המועד להגשת הבקשה לביטול עיקולים עד למועד הגשתה בפועל, תוך חיובה בהוצאות המשיבה.
סוף דבר: אני מאריכה למבקשת את המועד להגשת בקשה לביטול עיקולים עד למועד הגשתה בפועל, וזאת בכפוף לתשלום הוצאות על סך של 5,000 ₪ על ידי המבקשת למשיבה בתוך 15 יום מהיום.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפני תובענה שהוגשה על דרך של המרצת פתיחה, בה עותרות המבקשות למתן סעד הצהרתי, המורה כי הכספים המוחזקים בחשבון מספר 126029689 בסניף 90 בבנק דיסקונט, הרשום על שמה של המבקשת 2 (להלן: "חשבון הבנק") - שייכים לבתה, המבקשת 1, ומשכך המשיבה אינה רשאית לעקלם בגין חובות ארנונה המיוחסים למבקשת 2.
במסגרת עתירה מנהלית שהתנהלה בין המבקשת 2 וחברה נוספת לבין המשיבה, בבית משפט המחוזי בנצרת, בגדרי עת"מ 58213-06-19 (להלן: "העתירה המנהלית") - הגישה המבקשת 1 בקשה לביטול עיקול שהטילה המשיבה על כספי חשבון הבנק בטענה כי הכספים בחשבון הבנק הם שלה ולא של העותרות שם, בהתבסס על פסק הדין ההצהרתי בהמרצת הפתיחה הראשונה.
...
טענות המשיבה על אף שמדובר בסעד מן היושר, לא צורף לבקשה תצהיר המבקשת 2, בעלת החשבון בו נתפסו הכספים, ועל כן דין הבקשה להידחות על הסף.
בשים לב להצהרות האמורות; לבקיעים שהתגלו בגרסת המבקשת 1 בהליך זה לעומת הצהרותיה בהליך בחדרה; בראי ההימנעות מהצגת מלוא המסמכים הנדרשים; וההימנעות מהגשת התצהיר מלא ומפורט מטעם המבקשת 2 - לא שוכנעתי כי ראוי בנסיבות להיעתר לבקשה ולהעניק למבקשות סעד מן היושר.
כמו כן, לנוכח ריבוי ההליכים המשפטיים אשר התנהלו בין המבקשת 2 למשיבה במסגרתם נדונה בין היתר, סוגיית ביטול העיקול שהוטל על הכספים - מקובלת עלי אף טענת המשיבה לשיהוי.
סוף דבר אשר על כן - התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לאחר שהתובע פנה אל הנתבעת לבירור העניין, נשלחו לו מספר אישורים על נתוני ארנונה, תוך פירוט נכסי המקרקעין בגינם נשלחו דרישות התשלום וכן נשלח מיסמך "דוח עומק חוב", ממנו עולה כי הנתבעת הטילה עיקול על חשבון הבנק אותו מנהל התובע בבנק הבנלאומי הראשון בע"מ, סניף טבריה (להלן: "הבנק הבנלאומי").
לא זו אף זו, עדות אלה לפיה לאחר קבלת דרישות התשלום והטלת העיקולים על חשבון התובע בבנק הבנלאומי, היא פנתה אל הנתבעת בבקשה לביטול העיקול הן בשנת 2016 בכתב ובעל פה והן בתאריך 5.1.20, הייתה אמינה בעיניי וגובתה באסמכתאות (נספחים 5 ו – 10-15 לתצהירה) מה גם שבסעיפים 9-10 לתצהירה, אישרה אורטל פניית אלה הנ"ל. מצידה, אישרה אורטל, עדת הנתבעת, הן בעדותה בתצהיר והן בחקירתה הנגדית בפניי, שחלה טעות ברשום תעודת הזהות של התובע על הנכסים בגינם נשלחו דרישות התשלום וגם אישרה ביצוע פעולות אכיפה כנגד התובע לרבות, הטלת עיקול על חשבונו בבנק הבנלאומי.
מכל מקום, אין בטענה הנ"ל כדי לסייע לנתבעת, שכן אף לאחר ביצוע התיקון הנטען הנ"ל, אורטל אישרה שנותרו נכסים בתחום שיפוטה רשומים על שמו של התובע, שאינם שייכים לו ובגין חובות שרבצו על נכסים אלו, הוטל עיקול על חשבונו של התובע בבנק הבנלאומי בשנת 2019, וזאת כפי שניתן לראות מהודעות הבנק שנשלחו לתובע בין התאריכים 19.7.19 עד 3.1.20 בדבר הטלת עיקולים.
...
וכך נקבע: "לדעתי, בעצם הצגתו של המערער, כמי שמתחמק, לכאורה, מלשלם את חובותיו, יש כדי להשפילו ולפגוע בשמו הטוב, בעיניו של בנקאי סביר, ללא כל קשר לגובה העיקול. וזאת במיוחד לנוכח היותו של המערער עורך דין במקצועו, כך שפרסום העיקול היה עלול גם לפגוע במשלח ידו (ובמיוחד משום שהעיקול שהוטל בבנק לאומי היה על שני חשבונות נאמנות שניהל עבור אחד מלקוחותיו). ובמילים אחרות: בעוד שלגובה העיקול ולעובדה שצוינה סיבת העיקול, אולי נודעת חשיבות לשאלת גובה הנזק שנגרם למערער, הרי שאין בהם כדי להשפיע על עצם הכתמתו של המערער כמי שמתחמק ואינו עומד בתשלום חובותיו, יהיו אשר יהיו, עד כדי שלא היה מנוס אלא להטיל עיקול על רכושו. מכאן, שהטלת העיקול על חשבונות הבנק של המערער מהווה לשון הרע נגדו כהגדרתה בסעיף 1 לחוק." בנוסף, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת להגנת תום הלב בהתאם לסעיף 15(2) לחוק, הקובע הגנה לעושה הפרסום בתום לב בנסיבות ש"היחסים שבינו לבין האדם שאליו הופנה הפרסום הטילו עליו חובה חוקית, מוסרית או חברתית לעשות אותו פרסום".
מכאן, לאחר שבחנתי את טענות התובע מחד וטענות הנתבעת מאידך, אני סבורה כי ראוי להטיל על הנתבעת פיצוי כספי בסך של 30,000 ₪.
סוף דבר לאור האמור, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך של 35,000 ₪, בשל פרסום לשון הרע בהתאם לסעיף 7א(ב) לחוק, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו