הקובלת הגישה קובלנה פלילית כנגד הנקבלת, במסגרתה מואשמת הנקבלת כי ביצעה שורה של עבירות לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965, וכן עבירות לפי סעיפים 2(4), 2(7) ו-2(9) לחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981, כנגד הקובלת.
לפני בקשת ההגנה להורות על ביטול כתב הקובלנה לפי סעיף 150 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן: "חסד"פ"), על יסוד מספר טענות מקדמיות, לרבות טענת הגנה מן הצדק לפי סעיף 149(10) לחסד"פ, טענת פסול או פגם בכתב הקובלנה, לפי סעיף 149(3) לחסד"פ, וטענה כי העובדות המתוארות בכתב הקובלנה אינן מהוות עבירה, לפי סעיף 149(4) לחסד"פ.
הצדדים העלו את טענותיהם לפני, לרבות טענות בעל פה בדיון שהתקיים ביום 13.12.18, וטענות בכתב בהשלמת טיעון קצרה בכתב מצד ההגנה.
הקובלת הגיבה, כי הגשת הקובלנה קדמה להגשת התביעה האזרחית, כי תיקון כתב הקובלנה נעשה מכיוון שהנקבלת המשיכה לפרסם פירסומי לשון הרע, וכי מבחינת הקובלת הקובלנה היא ההליך העקרי ולא התביעה האזרחית וזו הסיבה שהקובלנה תוקנה והתביעה לא. סוגיית האגרה אינה רלוואנטית, שכן ממילא סכום התביעה הוגבל מראש לצרכי אגרה ל-300,000 ₪, וגם תיקון כתב התביעה לא היה משנה זאת ולכן לא היה מגדיל את סכום האגרה.
עם זאת, כל עוד הצעת החוק לא אושרה סופית והפכה לחוק, כל עוד ניתן להגיש קובלנה פלילית בגין לשון הרע, וכל עוד אין איסור קטגורי על הגשת קובלנה פלילית ותביעה אזרחית באותה עניין במקביל, לא ניתן להורות על ביטול קובלנה רק מטעם זה. בעת הנוכחית, רק אם בית המשפט מתרשם כי הקובל עושה שימוש לרעה בהליך הפלילי לצורך קידום ההליך האזרחי ישקול בית המשפט להורות על ביטול הקובלנה מחמת הגנה מן הצדק.
כתב הקובלנה אינו מלמד מהי חובת הסודות שהפרה הנקבלת, ובהנתן שאין איסור על פירסום תכנים מדיונים שהתקיימו בדלתיים פתוחות ואין איסור על פירסום חומרים מחקירה משטרתית, ובפרט כאשר החומרים הגיעו לידי הנקבלת כדין, לא בוצעה עבירה של פגיעה בפרטיות.
...
בנוסף, טענות ההגנה בעניין זה הועלו במסגרת בקשותיה לפי סעיף 74 לחסד"פ ולפי פקודת ביזיון בית המשפט, וסבורני כי יש בהחלטות שניתנו במסגרת הליכים אלו כדי למצות את הדיון בסוגיה זו בשלב זה, בשים לב לכך שלא נקבע כי הקובלת פעלה בחוסר תום לב או אף ברשלנות.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, את נסיבות העניין ואת הפסיקה הרלוונטית, באתי למסקנה כי לא ניתן לקבל את טענת ההגנה האמורה בשלב זה. טענת הקובלת כי מדובר בפרסומים שונים, מבחינה עובדתית ומשפטית, מחייבת בירור עובדתי ומשפטי שייעשה בשלב שמיעת הראיות.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, את נסיבות העניין ואת הפסיקה הרלוונטית, באתי למסקנה כי לא ניתן לקבל את טענת ההגנה האמורה בשלב זה. ככל שישנו ויכוח עובדתי לגבי אופן קבלת החומרים, כמו גם ויכוחים עובדתיים ומשפטיים בסוגיות נוספות, הרי שיש מקום לשמוע קודם את הראיות בעניין ולקיים בירור עובדתי ומשפטי טרם הכרעה.
סוף דבר
טענותיה המקדמיות של ההגנה ובקשתה לבטל את כתב הקובלנה מכוח הוראת סעיף 150 לחסד"פ - נדחות.