ואלה טעמי:
אכן, בעע"מ 2668/15 מדינת ישראל נ' פרופ' הלל וייס נפסק כי נאשם הטוען להגנה מן הצדק, לרבות טענה בדבר אכיפה בררנית רשאי לבקש מסמכים שהוא סבור שיבססו את טענתו, ועל בית המשפט להכריע בשאלת הגילוי בגדרי ההליך הפלילי בלבד, במסגרת סעיף 108 לחסד"פ, ולא בגדר בקשה המוגשת מכוח חוק חופש המידע.
בכל מקום בו מועלית טענה לאכיפה בררנית, מצוה בית המשפט לבחון את אופן היתנהלות המאשימה כלפי מי הנחשבים "שוים" בנתוניהם הרלבאנטיים אל הנאשם המעלה את הבקשה:
"...אכיפת הדין נגד אדם אחד והמנעות מאכיפתו נגד אחרים – כאשר מדובר במקרים דומים – היא אכיפה בררנית (selective enforcement). אכיפה בררנית יכולה לקבל ביטוי באחד משני מופעים: הראשון, החלטה להעמיד לדין רק חלק מן המעורבים בפרשה נדונה; השני, החלטה להעמיד לדין בשעה שבפרשות אחרות שעניינן דומה לא הוגשו כתבי אישום. [...]. כך או כך, המשותף לשני פניה של הטענה הוא כי סמכות האכיפה הופעלה נגד אחד ולא נגד אחרים, ללא כל טעם טוב להבחנה ביניהם..." (ר' ע"פ 6328/12 מדינת ישראל נ' פולדי פרץ).
גם בהחלטתי מיום 27.12.21 בבקשת ב"כ הנאשם כי אורה על ביטול כתב האישום מחמת פגם או פסול שנפלו בו ו/או מחמת "זוטי דברים", הבהרתי כי מאחר שעובדות כתב האישום מייחסות לנאשם כריתה של כ- 50 עצי אקליפטוס ללא רשיון כריתה כדין בעוד שטענותיו בנוגע לנסיבות בהן בוצעה הכריתה שונות, דהיינו כי מדובר בכריתת מספר עצים ע"י מי שהוא כורת עצים מקצועי, ברשיון ובמסגרת פרויקט מאושר, צריך שתתבררנה במסגרת שמיעת הראיות.
...
דיון והכרעה
לאחר שנתתי דעתי לטענות ב"כ הנאשם, לתגובת המאשימה, להוראות החוק ולהלכה הפסוקה, מסקנתי היא כי בשלב זה של ההליך, דין הבקשה להידחות.
במצב דברים זה אני סבורה כי סדר הדברים הנכון צריך להיות כזה שהראיות הנוגעות לנסיבות המקרה תישמענה תחילה.
מפני כל אלה ומאחר שהנאשם אינו טוען כי לא מוגשים כתבי אישום כנגד מי שכרתו כ- 50 עצים ללא רשיון (בדומה למה שנטען כלפיו), סברתי כי נכון לעת הזו, דין הבקשה להידחות.