כיוון שהיה על הנתבע לשלם מס שבח לפי שווי עסקה של 1.5 מליון דולר לחלקה 61 "הוא פנה אלי ובקש שנחתום על הסכם נוסף שיפתור נקודתית את בעיית תשלום המס, תוך התחייבות שבמערכת היחסים בינינו לא יהא שינוי. לפי הצעתו, חתמנו על הסכם נוסף המייחד את הסכום ששלמתי ביחס למטמנת הפסולת (כך מכונה בתצהירה חלקה 61 – ש.ר.) [סך של 600,000 דולר שכבר שלמתי לו] כנגד 30% מהזכויות במטמנה...במקביל הוסכם בינינו, בעל-פה, כי זכויותי לרכישת מטמנת הפסולת לא תפגע, וכי הוא נותן לי אופציה לרכישת ה-70% הנותרים עד לקבלת היתר שיאפשר שימוש בחלקות [שאז אוכל לקבל את המימון ולשלם לו את היתרה], עוד הוסכם כי הערת האזהרה שנרשמה לטובתי על פי ההסכם המקורי על כל זכויותיו בהתאם תישאר על כנה. כי היא תשקף ותבטיח את האופציה שניתנה לי, ואת כל ההשקעות שלי..." (ס' 6.
בהמשך לאותה התחייבות ולאחר שנוכח הנתבע כי אין באפשרות התובעות לשלם את יתרת התמורה הוסכם לחתום על הסכם שני "לפיו הסכום ששולם בידי התובעות עד יום החתימה ישמש תמורה עבור 3/10 מהמקרקעין בלבד...הסכם זה דווח לרשויות המס ושולמו בגינו מס שבח, ובמועד מאוחר יותר, מס רכישה. דא עקא, התובעות לא עידכנו את לישכת רישום המקרקעין בגין שנוי המכר, לא ביטלו את הערת האזהרה בגין ההסכם הראשון ולא סיימו את העסקה בהסכם השני ברשום על אף הפצרות חוזרות ונישנות של עו"ד מטעמי, אשר הסתיימו בהעברת מלוא המסמכים המאפשרים את רישום המקרקעין על שמה של התובעת (למעט מס רכישה, אשר חל עליה, ואשר לא שולם אותה עת) אל התובעת, ובדרישה לבצוע הרישום באופן עצמאי..." (ס' 22).
למעשה אף בתמליל השיחה מיום 7.9.16 מציין הנתבע בפתיח כי בשל אי העברת הרישום יש צורך בתיקון הערת האזהרה, והתובעת אינה משיבה בתגובה כי אי התיקון הנו פרי הסכמה.
זאת, אף מבלי להדרש לתנאיה שאינם ברורים (מועד ואופן התשלום, ר' עמ' 41, ש' 34-30), לטענה כי מדובר בהסכמה הטעונה מיסמך בכתב, שאינו קיים (ואין לראות בהותרת הערת האזהרה על כנה ככזה), ושלהבדיל מהחוזים האחרים שערכו הצדדים ושעליהם דווח לשלטונות המס, האופציה האמורה, לא זו בלבד שאינה מעוגנת בכל מיסמך בכתב אלא שלא דווחה לכל גורם מרשויות המס.
...
למעלה מן הנדרש יצויין כי הסעד העיקרי שהתבקש, בטול ההסכמים עקב ההפרה, דינו להידחות.
סוף דבר
התביעה והתביעה שנגד נדחות.
בנסיבות, ולאור ההיקף היחסי של ההליך בתביעה העיקרית אל מול התביעה שכנגד, תשלמנה התובעות לנתבע הוצאות ושכ"ט, אם כי בהיקף מצומצם, בסך כולל של 10,000 ₪.