מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול הערת אזהרה או השבת השקעה בדירה בפירוק

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הדר, הוא שילם עד כה עבור הדירה שרכש סך של 730 אלף ₪ והעתרות לבקשה עלולה להוביל לכך שלא יזכה לקבל את הדירה שרכש, ואף אם יזכה להשבת כספו, הרי שזה לא יישא תשואה ראויה אותה עשוי היה להרויח לו היה משקיע את כספו באפיק אחר.
מהו הדין איפוא במקרה בו הנושה, בעל הערת האזהרה, מסרב למחיקת ההערה הרשומה לטובתו? במילים אחרות, האם רשאי המנהל המיוחד, במסגרת הבקשה לביטול על הסכמי המכר כנכס מכביד, לעתור למחיקת הערות האזהרה אגב ביטול התחייבות החברה לבניית הדירות עבור הרוכשים שלטובתם נרשמו ההערות? שאלה זו נדונה בעיניין שגיב.
אדרבה, ישיבו נא המבקרים: וכי מה היה אפשר לעשות עם נכס שלא ניתן להשלימו מבחינה מעשית, לו היה בית המשפט מצוה, בשל רישומה של הערת אזהרה על אחת הדירות (או על רבות מהן), לקיים את החיוב למסור את הדירה לידי הקונים? אם לא ניתן להשלים את הבנייה – דבר לא יעזור! הנכס היה נותר בשיממונו, מוקפא ובלתי מנוצל מבחינה כלכלית לכל שימוש שהוא, והקונים לא היו מקבלים דירה, חרף ציווי ה"עשה" של בית המשפט.
לדאבוני, אין בידי להסכים לבקשה זו. כאמור, סעיף 365 לפקודת החברות, העוסק בזכותו של בעל-דין הנפגע מהויתור על הנכס המכביד לפצוי בגין נזקיו, מורה כי: "...יראו אותו כנושה של החברה כדי סכום הפגיעה ולפי זה יהיה לו חוב בר-תביעה בפרוק". כאמור לעיל, בהילכת שגיב פסק בית-המשפט העליון כי יש להשיב למערערים (רוכשי הדירה) את כספם תוך הצמדת הכספים למדד יוקר המחייה.
...
אציין רק לעניין מידת הפגיעה הצפויה, כי מקובלת עלי עמדת המנהל המיוחד לפיה הרוכשים הם שבחרו להתקשר עם החברה שהתחייבה לבנות את יחידות הדיור בהיעדר ליווי בנקאי.
סוף דבר מכלל האמור לעיל, הבקשה מתקבלת בחלקה באופן שניתנים הצווים הבאים: ניתן בזאת היתר למנהל המיוחד לוותר על הסכמי המכר שנחתמו בין החברה לבין הרוכשים כנכסים מכבידים בהתאם להוראת סעיף 361 לפקודת החברות.
כפועל יוצא מכך, אני מורה על מחיקת הערות האזהרה שנרשמו לטובת הרוכשים על היחידות.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המפרקת שמונתה לחברת רבינוביץ יהושוע בניה והשקעות בע"מ (להלן: "החברה") עותרת לקבוע, כי ההסכם שנחתם ביום 18.2.18 בין החברה לבין הגב' יפה אביקזר (להלן: "המשיבה") לרכישת הדירה, הידועה כדירה מספר 3 במיגרש 149 בגוש 3207 חלקה 54 מ.א שפיר (להלן: "הדירה") בטל וכפועל יוצא מכך, להורות על ביטול הערת האזהרה הרשומה לטובתה ולחילופין להורות לה להעביר לקופת הפרוק את התמורה עבור הדירה, בהתאם להוראות הסכם המכר.
המשיב טוען, כי חתימתו על מיסמכי הבקשה למחיקת הערת אזהרה מהוה נסיון לעשות מחטף, שכן הבקשה לביטול הופקדה בנאמנות אצל ב"כ החברה והשמוש בה הותנה בהשבת סכום ההלוואה.
הערת האזהרה שנרשמה לטובת המשיבה מהוה התחייבות לעשות עסקה המעניקה למשיבה זכות ממש בדירה ולא ניתן לבטלה "אלא במסגרת תביעה לביטול הסכם מכר, דבר שלא נעשה בענייננו". מכל מקום, באין מחלוקת לתשלום של 500,000 ש"ח, ההסכם ניתן לביטול רק לאחר השבת התמורה.
...
הבקשה נדחית.
שם בתצהיר שצורף מתגלה גירסה נוספת של עדיאל, לפיה היה חסר למשיבים 340,000 ש"ח, לתשלום עבור הדירה (ס' 5 בקשה 42), בניגוד לטענה של המשיבים ששילמו מלוא הסכום וגם בכך, חיזוק למסקנה שהמשיבים לא שילמו התמורה עבור הדירה.
סוף דבר, אני מורה על ביטול ומחיקת הערת האזהרה שנרשמה לטובת המשיב.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לחילופין, עותרת המבקשת להורות על השבת סך של 340,000 ש"ח שהשקיעה בדירה הנ"ל. עובר לבקשה זו, הונחה בפני בקשה 42, שהוגשה ע"י מפרקת החברה להורות על ביטול הערת האזהרה הרשומה על הדירה לטובת יפה אבקזר ולחילופין להורות לה להעביר לקופת הפרוק את התמורה עבור הדירה, בהתאם להוראות הסכם המכר.
ביום 19.7.18, לאחר פניות רבות של המבקשת לעדיאל לקבל הבהרה מדוע לא נרשמה הערת אזהרה או מישכון, ענה לה, כי נושא הרישום יושלם בתוך ימים אחדים.
...
מכל מקום, באין כל מסמך בכתב, לא ברור מה רכשה המבקשת וממי, הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם לקופת הפירוק הוצאות הבקשה בסכום של 7,000 ש"ח להיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניין זה קשור הן לעקביות בהכרעות ולצורך בשמירה על האמון במערכת המשפט (עא 8273/16 Fundacio Gala-Salvador Dali נ' וי. אס מרקטינג (ישראל 2005) בע"מ (נבו, 11.07.21); ע"א 8166/11 חברת אלי ראובן בנייה והשקעות בע"מ (בפרוק) נ' נ. אלה ובניו חברה קבלנית לבניין (1972) בע"מ [נבו, 2.04.15] ע"א 196/90 ירמיהו עיני, חברה לבנין בע"מ נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבניה קריות, פ"ד מז(2) 111 (1993).
למשל, רשלנותו של עורך דין מוכחת, אם מתברר כי לא הייתה לעורך הדין המיומנות הדרושה והמקובלת, או אם למרות מיומנותו, הוא נימנע מלהשתמש בה. התקופה הראשונה ושינוי סדר הפעולות – האם ניתן לראות בכך רלשנות? לטענת התובעת, עו"ד וינדר לא החתים את פרש על יפוי הכח והמסמכים הנדרשים לצורך מחיקת הערת האזהרה, ולמעשה אפשר את ביטול מנגנון הנאמנות ושיחרור הדירה של המנוחה.
עו"ד וינדר טוען כי הוא התבקש: לערוך הסכם הלוואה בין הצדדים; לרשום הערת אזהרה על דירת המנוחה בראשון-לציון, להסיר את הערת האזהרה לצורך המכירה ולהעביר את סכום ההלוואה לפרש, לאחר שהאחרון ירשום את הבית במיאמי על שם המנוחה (ראו סעיף 19 לתצהירו).
עו"ד וינדר מפנה בעיניין זה למייל ששלח, נספח ז', לפיו ביקש מאלי להיתקשר עמו במהירות האפשרית ואלי השיב בסיפא המענה – "באופן עיקרוני יש הסכמה להכל למרות שאין צדק לכך אבל אני רוצה לסיים עים כל הסיפור הזה" (נספח ז' לתצהיר עו"ד וינדר).
...
לפיכך, המסקנה היא כי לא הוכח שהיה בשינוי סדר הפעולות בנסיבות העניין, רשלנות מטעמו של עו"ד וינדר.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, התביעה נגד פרש - נדחית.
התביעה נגד עו"ד וינדר - נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת בקשת רשות העירעור מתעוררות שתי שאלות מרכזיות: האחת, למי עומדת הזכות לקבל את החזר המע"מ ששולם בגין עסקת מכר דירה אשר בוטלה מחמת היותה נכס מכביד במסגרת הליכי פירוק של המוכרת – לרוכשי הדירה או למפרק של המוכרת? (להלן: "השאלה המהותית"); השנייה, מהי המסגרת הדיונית ההולמת לבירור השאלה המהותית במסגרת הליכי הפרוק של המוכרת – תביעת חוב או בקשה למתן הוראות? (להלן: "השאלה הדיונית").
במאמר מוסגר יצוין כי לטענת המבקשים, הם שילמו לחברה את מלוא כספי התמורה בעבור הדירות שרכשו, בתוספת מע"מ. בנוסף, לטובת הרוכשים נרשמו הערות אזהרה פרטניות בלישכת רישום המקרקעין, כבטוחה לרכישתם, בהתאם לסעיף 2 לחוק המכר (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות), התשל"ה-1974 (להלן: "החוק להבטחת השקעות של רוכשי דירות").
המשיבים 4-3 מוסיפים בתשובתם כי בעת ביטול הסכמי המכר חלה על החברה חובת השבה מלאה של הכספים אשר שולמו במסגרתם, לרבות רכיב המע"מ. כן נטען כי במסגרת תיקון מס' 9 לחוק להבטחת השקעות לרוכשי דירות משנת 2017, הוקמה קרן שמטרתה השבת סכומים בגובה רכיב המע"מ לרוכשי דירות.
...
משנמנע מלעשות כן, תוך הפניית המבקשים להליך של תביעת חוב (הליך שהם רשאים, אך לא חייבים, להסתפק בו), אין מנוס מקבלת הערעור, והחזרת הדיון לבית המשפט קמא על מנת שיבחן לגופה את טענת המבקשים.
סוף דבר: החלטתי לדון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה רשות ערעור והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
דין הערעור להתקבל, במובן זה שהתיק יוחזר לבית המשפט קמא על מנת שיכריע לגופן בטענות המבקשים כי החזרי המע"מ שייכים להם, ולא לקופת הפירוק, וזאת במסגרת הבקשה למתן הוראות שהגיש המפרק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו