בימ"ש בת"א הורה על מחיקת ההיתנגדות לבצוע שטר ובטול הדיון, וקבע כי יש לצרף את הסכם הפשרה כשהוא מודפס כולו, שכן, כתב היד שעליו גבו אינו ברור.
ראו גם: ע"א 85/75 אסקר בע"מ נ' כיסאות ישראל בע"מ (2.10.1975) שם נקבע:
"אך משגילה חותם השטר שהוא חולק על החיוב לפי השטר, אין זה עניינו של ראש ההוצאה לפועל לידון בהתנגדות, אלא עליו להעביר את העניין לבית המשפט המוסמך, שיחליט כפי שהוא מחליט בבקשה להיתגונן בסדר דין מקוצר. .. ראש ההוצאה לפועל אינו מיתעניין ואינו רשאי להתערב בטיב הגנתו של המתנגד לבצוע השטר".
לאחר סקירת המצב המשפטי, אדון בקיומו של מעשה בית דין בהתייחס לסעדים הנתבעים בתביעה שלפניי.
המבקש מצדו טוען כי המחלוקת וההתחשבנות הכספית ביניהם נדונו בשני תיקי ההוצל"פ. יתרה מכך, לדידו, המחלוקת וההתחשבנות הכספית הוסדרו במסגרת הסכם הפשרה מתאריך 23.6.2014 שהוגש לשני תיקי ההוצל"פ ולבימ"ש בת"א אשר הורה על מחיקת ההיתנגדות לבצוע שטר.
...
בטרם אדון בטענות הצדדים בבקשה לסילוק על הסף, אין מנוס מפירוט עיקרי העובדות העולות מכתבי הטענות והנספחים, שעליו תישען ההכרעה בבקשה:
בשנת 2010 או בסמוך (המועד אינו מפורט בתביעה) הלווה המבקש למשיבה סך של 27,000 ₪ (לטענת המשיבה) לצורך בניית יחידת דיור בביתה, ודרש ממנה, ללא הסבר, שיקים נגדיים בסכומים גבוהים הרבה יותר.
ראו: בש"א (מחוזי נצרת) בנק לאומי לישראל בע"מ נ' רות פינקלשטיין (23.12.2004) שם נקבע:
"השוני הבולט בסדרי הדין החלים, לשם הכרעה במחלוקת כלשהיא, בין תפקידו של ראש ההוצאה לפועל כביצועי ומנהלי, לבין הפרוצדורה החלה בעת שראש ההוצל"פ נוהג כבית משפט, ברורה וחדה. יתרה מכך, אם צד רשאי להגיש לראש ההוצל"פ בקשה בכתב לביטול אישור מכירה ולצרף לבקשה ראיות שונות אשר אינן עוברות את מסננת הקבילות, וראש ההוצאה לפועל רשאי ליתן החלטה, אף בלא לקבל תגובת הנפגע, הרי ברור שאין בפנינו סדרי דין ודיני ראיות שווים לאלה החלים בבית משפט רגיל. גם מטעם זה אין מקום לקבוע כי בית המשפט המוסמך קבע והכריע בפלוגתא ובעילה מסוימת עד כדי כך שנוצר השתק ומעשה בית דין".
לאור האמור, נחה דעתי כי אין מקום להחלת הכלל בדבר מעשה בית דין, ולחסום את דרכה של המשיבה מהעלאת טענותיה בתביעה שלפניי, תוך קיום דיון ענייני בה לגופה.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, נדחית הבקשה.
המבקש ישלם למשיבה הוצאות הבקשה, ללא קשר לתוצאות התובענה, בסך של 3,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.