סעיף 57א(א)(2) לפקודת התעבורה מסמיך קצין מישטרה לאסור שימוש ברכב שבו נעברה עבירה לתקופה של 30 ימים בקבעו כי:
"היה לשוטר יסוד להניח כי נהג עבר לעיניו עבירה מן העבירות המפורטות בחלק א' לתוספת השביעית, רשאי הוא לידרוש מהנהג להילוות אליו אל קצין מישטרה או ליטול ממנו את רישיון הרכב, והוראות סעיף 47(ג), (ד) ו-(ו) יחולו, בשינויים המחויבים; היה לקצין מישטרה יסוד להניח כי יוגש כתב אישום נגד הנהג, רשאי הוא למסור לו הודעת איסור שימוש ברכב שבו נעברה העבירה לתקופה של 30 ימים....".
סעיף 57ב(א) מקנה רשות לבעל הרכב שלגביו ניתנה הודעת איסור שימוש, לבקש מבית המשפט לבטל את הודעת איסור השמוש.
בעניינינו, המבקש טוען כי קיימות נסיבות המצדיקות ביטול איסור השמוש, שכן לטענתו, לרכב קיים תו סחר המאפשר נסיעה ברכב לצורך טיפולים ובאותה עת היה תלוי על הרכב שלט "במבחן". לכן, לטענתו העבירה אינה רלוואנטית לנהג, שכן אין מדובר בנסיעה במונית אלא בנסיעה לצורך טפול במונית הנושאת שלט "במבחן" והדבר אינו מצריך כי הנהג יחזיק ברישיון נהיגה של מונית.
השוטר ציין בתגובת הנהג "עשיתי פניה אליכם, עצרת אותי. אני בלי רישיונות עד שאציג אותם בבית המשפט". הנהג לא טען בשום שלב כי הרכב נושא שלט "במבחן" או כי הוא בדרך לבצוע טפול לרכב במוסך.
אין זה מתקבל על הדעת כי הרכב אשר נחזה להיות מונית עם כובע ומספר ינוע בכבישי הארץ כאשר הוא נהוג על ידי אדם שאינו מחזיק ברישיון נהיגה מתאים לאותו סוג רכב, שלא לאחת מהמטרות המותרות, ובלי שהרכב נושא שלט "במבחן", והציבור יטעה לחשוב כי מדובר במונית שנמצאת בשירות.
...
תקנה 295 לתקנות התעבורה קובעת כי "לא ישתמש אדם ולא ירשה לאחר להשתמש ברשיון סחר אלא למטרות המפורטות בתקנה 293 שצויינו ברשיון ואלא אם הרכב שבו הוא נוהג, נושא עליו את לוחיות זיהוי כאמור בתוספת השלישית".
לאמור, הנוהג ברכב על פי רישיון סחר נדרש לוודא כי הרכב שבו הוא נוהג נושא עליו לוחית זיהוי "במבחן".
במקרה דנן, לאחר שעיינתי בחומר הראיות נחה דעתי כי לא הוכח שמטרת הנסיעה הייתה לאחת מהמטרות המותרות שנקבעו בתקנות.
כללו של דבר
במכלול האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הקצין לאסור את השימוש ברכב לתקופה של 30 ימים ומשלא מצאתי כי קיימות נסיבות המצדיקות ביטול הודעת איסור השימוש או קיצור התקופה, אני מורה על דחיית הבקשה.