מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול גזר דין והסבת דוח

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה סעיף 130(ח) לחוק סדר הדין הפלילי, התשמ"ב – 1982 קובע כי בית המשפט רשאי, על פי בקשת הנדון לבטל דיון, לרבות הכרעת דין וגזר דין שניתנו היעדרו, בעבירות חטא ועוון, משני טעמים: אם נוכח שהייתה סיבה מוצדקת לאי התייצבותו או אם ראה כי הדבר דרוש כדי למנוע עוות דין.
לטענת המבקש ביטול פסק הדין נידרש לצורך הסבת הדו"ח על שם קונה הרכב אשר לטענתו החזיק ברכב ביום ביצוע העבירה.
...
המבקש לא עמד בנטל הדרוש להוכיח כי לא קיבל את דבר הדואר מסיבות שאינ תלויות בו. בנסיבות אלה אני קובעת כי ההזמנה לדיון נמסרה למבקש כדין ולא הוכחה סיבה מוצדקת לאי התייצבותו בדיון.
גם אם יוכיח המבקש כי אחר נהג ברכב ביום ביצוע העבירה אני סבורה כי טענה זו אינה מהווה עיוות דין המצדיק ביטול פסק הדין כשם שהיא אינה מצדיקה הארכת המועד להישפט.
לנוכח האמור ומכוח עקרון סופיות הדיון הבקשה נדחית.

בהליך הארכת מועד להישפט (המ"ש) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

המשיבה הפניתה לרע"פ 3638/18 שירן בר טוב אלימי נ' מדינת ישראל, מיום 16.5.2018 שם נדחתה בקשתה של המבקשת לבטל את גזר הדין על אף טענתה שמי שנהג ברכב היה בעלה ועל אף תצהירו של הבעל זאת בשל עיקרון סופיות הדיון והעדר סיבה מוצדקת לאי התייצבותה.
האם קיים חשש לעיוות דין אחר נהג ברכב והסבת הדו"ח על שמו המבקש מבקש להאריך המועד להשפט לצורך הסבת הדו"ח על שם אחר, מר פייסל עמאש, שטען באמצעות תצהיר שצורף לבקשה כי הוא זה שהחזיק ברכב ביום ביצוע העבירה ובשעת העבירה הנדונה.
...
בית המשפט העליון (כב' השופט א' שהם) נדרש לסוגיה זו במסגרת בקשת רשות ערעור על פסק דין במסגרתו נדחה בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הנאשם, וקבע: "... אין בידי לקבל את טענת המבקש, כי דחיית בקשתו תגרום לו עיוות דין, שכן לא הוצג כל טעם ממשי המצביע על חשש כלשהו לעיוות דין שנגרם לו. ועוד אוסיף, כי טענתו לפיה הוא עצמו לא נהג ברכב, אינה מבססת חשש לעיוות דין כלפיו (רע"פ 7709/13, שמעון סאסי נ' מדינת ישראל, 28.11.13).
כפי שאפרט להלן, סבורני כי אין להחיל דין שונה על נסיבות עניינו.
לאור האמור ומכוח עקרון סופיות הדיון הבקשה נדחית.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהמשך הגיש ב"כ הנאשמת "הודעה על בקשה לפסלות כב' השופטת סיגלית גץ אופיר ועל בקשה לביטול פרוטוקול, הכרעת דין וגזר דין", במסגרתה טען לטעויות בפרוטוקול.
הכרעת הדין וגזר הדין לא ניתנו נגד המערער אלא נגד מרים ויסולי למרות שבפרוטוקול רשום בכותרת שמו של המערער כנאשמת וזאת בשל בלבול אותו יצר המערער בהתנהגותו בדיון כאשר הדו"ח הוסב לשמו ובימ"ש הורה על הסבתו מחדש כאשר התגלה לו הבלבול המכוון.
עם זאת, בסופו של דבר מיסמך הפרוטוקול הכולל את הכרעת הדין וגזר הדין כולל בתוכו טעות שאינה טעות טכנית גרידא מכיוון שלא ניתן ליישם גזר דין כאשר בכותרת המסמך מצוין "הנאשמת: עו"ד ויסולי אביעד". אף לאחר שהתגלתה הטעות המשיבה לא פעלה להגיש בקשה לתיקון הפרוטוקול וכותרתו ובימ"ש קמא לא פעל לתיקון הטעות, זאת כאשר ידוע שהדוח יצא נגד גב' מרים ויסולי ולא מדובר בדוח נגד עו"ד ויסולי אשר הוא לא הנאשם או ה"נאשמת" בתיק שבנידון.
...
למרבה הצער אין מנוס אלא לקבוע כי בית המשפט לא מילא את חובתו להשלים ולתקן את פסק הדין.
עם זאת, בסופו של דבר מסמך הפרוטוקול הכולל את הכרעת הדין וגזר הדין כולל בתוכו טעות שאינה טעות טכנית גרידא מכיוון שלא ניתן ליישם גזר דין כאשר בכותרת המסמך מצוין "הנאשמת: עו"ד ויסולי אביעד". אף לאחר שהתגלתה הטעות המשיבה לא פעלה להגיש בקשה לתיקון הפרוטוקול וכותרתו ובימ"ש קמא לא פעל לתיקון הטעות, זאת כאשר ידוע שהדוח יצא נגד גב' מרים ויסולי ולא מדובר בדוח נגד עו"ד ויסולי אשר הוא לא הנאשם או ה"נאשמת" בתיק שבנדון.
לכן מדובר בפרוטוקול שנפלו בו טעויות שאינן מאפשרות את אכיפתו של גזר הדין שעניינו באדם שאינו "הנאשמת". על כן, לאור האמור לעיל, באיזון בין כל השיקולים, נראה כי אין מנוס בהליך לא שגרתי זה מלהורות על ביטול הכרעת הדין וגזר הדין הכלולים במסמך פרוטוקול שנפלו בו טעויות באופן שלא ניתן להוציא לפועל את גזר הדין.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה שלפני כופר המבקש במיוחס לו, טוען שכלל לא נהג ברכב ומבקש להסב הדוח על שם אביו שלטענתו מודה במיוחס לו. תצהירו של האב המאמת זאת צורף לבקשה.
כך נפסק ברע"פ 2292/08 שי אמסלם נ' מדינת ישראל: "ככל ששלב המשפט מיתקדם יותר, כך תלך ותקטן נכונותו של בית המשפט לאשר חזרה מההודייה, ותידרש מידת שיכנוע רבה יותר לקיומו של פסול ממשי בהודייה המצדיק ביטולו של הליך פלילי שכבר נתקיים, ופתיחתו מחדש. ככל ששלב המשפט מיתקדם יותר, כך עלול החשש מפני מניע מניפולטיבי בחזרה מן ההודייה לגבור ולהתעצם." בעניינינו, לא השתכנעתי מקיומן של נסיבות חריגות בעטין יש לאפשר חזרתו של המבקש מהודאתו וקבלת בקשתו.
נוכח הודאת המבקש באמצעות סניגורו בדיון במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים והשלב המתקדם בו מצוי ההליך - לאחר מתן גזר דין, אני סבורה שלא הוכח כי המבקש הודה שלא מרצונו החופשי, בכפיה או שלא הבין את משמעות הודאתו.
...
בהתאם לפסיקה, הנטייה היא שלא להיעתר לחזרה מהודאה שנמסרה במסגרת הסדר טיעון אלא אם קיים חשש ממשי שזו ניתנה בניגוד לרצונו של המבקש.
נוכח הודאת המבקש באמצעות סנגורו בדיון במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים והשלב המתקדם בו מצוי ההליך - לאחר מתן גזר דין, אני סבורה שלא הוכח כי המבקש הודה שלא מרצונו החופשי, בכפיה או שלא הבין את משמעות הודאתו.
בהינתן האמור, אני קובעת כי לא הוכח קיומו של עיוות דין.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אשר לטענת המבקשת כי לא התייצבה לדיון שכן סברה שהמצאת תצהיר הסבה למשיבה ולתיק ביהמ"ש גורמת להסבת הדו"ח ישירות על שם הנהג שנהג ברכב במועד ביצוע העבירה, הלכה פסוקה היא כי טעות אנוש או שכחה אינה מהוה סיבה מוצדקת לביטול פסק דין (ראו לעניין זה רע"פ 9142/01 איטליא נ' מ"י, פ"ד נז(6) 793).
ככל שההוצאות לא ישולמו כאמור לעיל, ההחלטה על עיכוב ביצוע גזר הדין תבוטל ופסק הדין יוותר על כנו.
...
לאחר ששקלתי טענות הצדדים החלטתי לקבל הבקשה בכפוף לתשלום הוצאות.
סיכומו של דבר, הריני לקבל את הבקשה ולהורות על ביטול פסק הדין, אך זאת בכפוף לחיוב המבקשת בתשלום הוצאות לטובת המדינה בסכום של 1,500 ₪, אשר ישולם על ידי המבקשת עד ליום 13.6.24.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו