מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לאכיפת שעבודים ומינוי כונס נכסים קבוע לטובת הבנק

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת ההחלטה, נקבע כי אין מקום בשלב הזה להענות לבקשת המבקש להורות על אכיפת שעבודים ומינוי כונס נכסים קבוע על הנכס בפרויקט "שער העיר" באום אל פאחם.
המבקש, בנק הפועלים בע"מ (להלן: "המבקש" או "הבנק"), העמיד לחברה אשראים לצורך בניית הנכס וכנגדם חברת זועבי יצרה לטובתו אגרות חוב מובטחות בשעבודים קבועים מדרגה ראשונה להבטחת כלל חובותיה של החברה כלפי הבנק.
תמצית בקשת רשות העירעור הבנק טוען כי בהחלטת בית המשפט קמא נפלו מספר שגיאות: ראשית, נטען כי שגה בית המשפט קמא כאשר קבע כי בשלב זה אין מקום להורות על אכיפת השיעבוד ומינוי כונס נכסים.
...
עוד נטען כי לבנק זכות אובליגטורית בלבד ולא זכות קניינית בנכס, הנדחית מפני זכות הקניין שביושר אשר צמחה לחברה המשותפת מכוח הסכם הנאמנות.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובטיעוני הצדדים, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כבר בסעיף א' לבקשה מדגישה המבקשת כדלקמן: "הטובין שנרכשו באמצעות האשראי שהעניקה המבקשת למשיבה (ווגה) ועליהם מבוקש לגבש את השיעבוד הצף הנם שימורי טונה מהסוג ובכמות כמפורט בחשבונית ובתעודת אריזה מהתאריך 12.8.17... שימורי הטונה שוחררו מנמל אשדוד ב – מכולות שמספרן ותכולתן כמתואר בשטר המטען מיום 15.9.17... שימורי הטונה הנ"ל אוחסנו ע"י המשיבה (ווגה) בתאריך 28.9.17 במחסני לוגיסטי פוינט באשדוד ברח' הקדמה 24 איזור התעשייה הצפוני באשדוד והנם מצויים בעת הגשת בקשה זו במחסנים אלו ו/או בכל מחסן אחר ו/או בידי כל גורם אחר (להלן: "הנכסים המשועבדים")". אם כך, המבקשת מבקשת לאכוף את השיעבוד על אותם "שימורי טונה" הנזכרים לעיל, וכך הם יכונו בבקשה זו. בד בבד עם הגשת הבקשה לאכיפת שיעבוד ומינוי כונס נכסים קבוע, אשר הוגשה במקור כנגד ווגה בלבד, הגישה המבקשת בקשה דחופה במעמד צד אחד למנות כונס נכסים זמני, בין היתר על שימורי הטונה (ראו בקשה מס' 1 בתיק, להלן "הבקשה הזמנית").
אציין כי בנוסף לטענה שמדובר בעסקת מימון או פקטורינג לפי תנאיה המסחריים, טוענת המבקשת לקנוניה ומרמה בין מיקי עוז לווגה, במטרה להבריח את הסחורה ולהתגבר על השיעבוד לטובת המבקשת; נטען לחוסר תום לב והכל כמפורט בבקשה ובתגובות לה, טענות המובילות, לשיטת המבקשת, לאכיפת השיעבוד ומינוי כונס נכסים על שימורי הטונה.
ראו ע"א 10907/03 בנק לאומי לישראל נ' מדינת ישראל – משרד הבריאות (22.6.2005) [פורסם במאגרים], להלן : "עניין בנק לאומי לישראל". בעיניין בנק לאומי לישראל נקבע כי מקרה בו המשעבדת (חברת יונית שם) מעבירה אל חברה אחרת (יונית 2000 שם), את כל זכויותיה בהפעלתו ובניהולו של בית אבות ואת הבעלות והחזקה בכל המלאי, הרכוש והציוד שבו, אזי העברה גורפת זו של כלל הנכסים והזכויות "אינה יכולה להחשב כמכירה במהלך העסקים הרגיל ומשמעותה אינה אלא ריקון יונית מתוכן והפסקת פעילותה העסקית בבית האבות". לגבי הנטל להוכחת הטענה האם מדובר במהלך עסקים רגיל אם לאו, נקבע כי נטל זה מוטל על הכונס המבקש להשיב לקופת הכנוס נכסים שהוצאו מהחברה עוד בטרם מתן צו הכנוס, ראו ב"ש (ת"א) 9554/04 עו"ד שלמה ז. ורטהיים נ' שושן ורוד בע"מ (9.9.2004) [פורסם במאגרים], יכונה להלן "עניין ורטהיים": "לשון אחר; בררת המחדל היתה ונותרה, כי זכותו של בעל שיעבוד צף שטרם התגבש אינה יפה כלפי צד שלישי, אשר קיבל את הנכסים לחזקתו בתום-לב (להבדיל מבעל שיעבוד קבוע, אשר בכדי לגבור על זכותו נידרשת תקנת שוק). אותו אלמנט של העידר יושר הנידרש בכדי לגבור על הצד השלישי נעוץ בחריגה ממהלך העסקים הרגיל, קרי - הטלת הסיכון על נושה המסכים להיתקשר בעיסקאות חריגות ותמוהות.
...
דומה שלאור מסקנה זו, אין כל מקום למנות את ב"כ המבקשת ככונסת נכסים קבועה, שכן השעבוד לא "תפס" דבר.
כן יש להורות על ביטול הסדר הביניים שגובש ביום 7.11.17 והעברת מלוא התמורה שהצטברה בנאמנות לידי מיקי עוז, וכך אני מורה.
לאור ההשתלשלות כפי שתוארה לעיל; לנוכח העובדה כי היה תלוי ועומד צו איסור דיספוזיציה למשך מספר ימים; לנוכח העובדה כי התקיים דיון בצו הזמני וכן התקיים דיון בתיק העיקרי; מאחר ובתיק זה נשמעו עדויות והוגשו סיכומים ; ולאור התוצאה אליה הגעתי, הנני מחייבת את המבקשת לשלם למיקי עוז הוצאות משפט בסך של 30,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעמדת בנק הפועלים, היתקיימו נסיבות אשר בעטיין יש ליתן צו כנוס זמני לנכסי המשיב, למנות בעל תפקיד וכקבוע בסעיף 21 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: "פקודת פשיטת הרגל").
אכיפת שעבודים בנק לאומי; כאן המקום לציין שעוד בטרם פתיחת ההליך העקרי הוגשו הליכים לאכיפת שעבודים שניתנו לטובת בנק לאומי לישראל בע"מ (להלן: "בנק לאומי") נגד חלק מהחברות וזאת על רקע קשיים כלכליים, שאליהם נקלעו חלק מהחברות.
בקשת רשות המסים סמוך לאחר פירסום ההזמנה להציע הצעות בהליך אכיפת השיעבוד על ידי בנק לאומי, הגישה רשות המסים בקשה ליתן צו כנוס נכסים זמני לנכסי המשיב וכן עתרה למנות את עו"ד יונגר ככונס נכסים זמני לנכסי המשיב.
...
בהקשר זה אפנה לדברי בית המשפט העליון ברע"א 11356/05 דף רץ שירותי הדפסה בע"מ נ' דן אנד ברדסטריט (ישראל בע"מ) (פורסם בנבו, 10.4.07), פסקה 10; פר"ק (ת"א) 13400-06-16‏ ‏ ע.ב. א. לוגיסטיק פיננסים בע"מ נ' כונס הנכסים הרשמי, בפסקה 15 (פורסם בנבו, 3.7.16): "ככלל, בית המשפט מורה על כינוס נכסים זמני במסגרת הליכי פשיטת רגל רק משהוכח קיום בסיס לכאורה למעשה פשיטת רגל לפי סעיף 5 לפקודת פשיטת הרגל ובנוסף שקיימת דחיפות במתן הצו על מנת למנוע ביצוע פעולות בלתי הפיכות. סעיף 21(א) לפקודת פשיטת הרגל מורה כי משהוגשה בקשת כינוס רשאי בית המשפט ליתן צו כינוס נכסים זמני אם נוכח שיש צורך לעשות כן לשם הגנה על נכסים". (ההדגשות אינן במקור – א.א.) מן הכלל אל הפרט: ביישום ההלכה הפסוקה על נסיבות המקרה, שוכנעתי שאין מקום בנסיבות המקרה למנות כונס זמני לנכסי המשיב ואבהיר; ניתן על-ידי ביום 2.8.16 צו איסור דיספוזיציה שאוסר על המשיב לבצע כל פעולה מכל מין וסוג שהוא בנכסיו, בין במישרין ובין בעקיפין.
סבורני שאין, ולמצער לעת הזאת, כל טעם בגישור שעניינו גיבוש הסדר נושים של המשיב, וכפי שהיטיב לתאר זאת ב"כ של המשיב בדיון.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, באתי לידי מסקנה שאין מקום לעת הזאת להורות על כינוס זמני של נכסי המשיב.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לאחר כארבעה חודשים, כאשר נוצר הרושם שהליכי ההקפאה לא יביאו לשקום החברה, הגיש הנאמן למחזיקי אג"ח סדרה ב' של החברה בקשה לפירוק החברה (פר"ק 36769-10-12), ובו ביום הגיש הבנק תובענה לאכיפת שעבודים ולמינוי כונס נכסים קבוע לחברה (פר"ק 36779-10-12).
בד בבד עם הגשת התשובה הגיש המנהל המיוחד בקשה להסמיכו לערוך חקירות לפי ס' 288 בפקודת החברות, וביום 10.4.13 אשרתי למנהל המיוחד, לקיים את החקירות, לשם בירור הנסיבות והגורמים שהביאו לקריסת החברה, לרבות באשר למעורבות הבנק בעיניין זה, ובאשר לשעבודים הרשומים לטובת הבנק ותוקפם.
...
3.3 האם התייתרה התובענה לאכיפת השעבודים? אין בידי לקבל את טענת הבנק כי עם מינוי כונסת הנכסים ומימוש מרבית השעבודים התייתרה התובענה לאכיפת השעבודים והייתה לאקדמית.
3.5 האם יהיה בהכרעה בתובענה לאכיפת השעבודים כי להקים מעשה בית דין? מטעם זה גם אין בידי לקבל את עמדת הבנק וכנ"ר התומך בה, כי הדיון וההכרעה בתובענה לאכיפת שעבודים לא יקימו מעשה בית דין.
סוף דבר אשר על כן, הבקשה להפסקת תובענה נדחית.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבנק סבור כי יש לאכוף את השעבודים ולצורך כך מבוקש מינויו של ב"כ הבנק עו"ד מור נרדיה מ.ר. 27917 ככונס נכסים ומנהל קבוע של המקרקעין המשועבדים וכלל הזכויות והנכסים המשועבדים לטובת הבנק בקשר עם הפרויקט.
על כן, הבנק מבקש במקרה של בעלי הדירות - להסתפק בהסכמתם למינוי כונס נכסים ולהתעלם מן התנאים שהם כורכים בה. ביחס לתשובת החברה, מציין הבנק, כי החברה למעשה מודה בהתקיימות ההפרות והעילות לאכיפת השעבודים שיצרה לטובת הבנק על זכויותיה בפרויקט.
...
אשר על כן, אני קובעת כי עו"ד מור נרדיה ב"כ הבנק הוא שימונה ככונס נכסים קבוע לצורך מימוש השעבודים, כמבוקש.
סיכום : מן המקובץ לעיל, אני מורה בזאת על מימוש השעבודים – כמבוקש.
המזכירות תמציא עותק החלטתי זו לב"כ הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו