מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לאישור תכנית לשיקום כלכלי ליחיד

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הקדמה: לפני בקשה לאישור תכנית לשקום כלכלי לשתי חברות: חברת המלך לעבודות עפר ושינוע בע"מ (בשיקום) וחברת א. ארזים הנדסה ובניה בע"מ (בשיקום) (להלן יחד: "החברות", וכן "המלך" ו"ארזים" בהתאמה), לצד הצעת הסדר ליחידים, בעלי המניות הערבים לחובות החברות, חוסיין עודתאללה, חסן עודתאללה וח'אלד עודתאללה (להלן: "היחידים"), הסדר המתייחס לחובותיהם בגין ערבויות אישיות לחובות החברות.
...
בנסיבות אלה, לא מצאתי להתערב בשיקול דעתם של הנושים, ודין התנגדותה של ארגיל בכל הנוגע לחוסר הוודאות (לשיטתה) לגבי נתונים אשר היו צריכים להופיע בתכנית – להידחות.
סוף דבר: לאור כל המוסבר לעיל, אני מאשר את תכנית השיקום הכלכלית, ונותן לה תוקף של פסק דין כלפי כל נושי החברות ונושי מי שהוגדרו לעיל "היחידים" בגין ערבויותיהם לחובות החברה.
בתוך כך, אני מורה כדלהלן:   אני ממנה את עו"ד יצחק רייס כנאמן לביצוע תכנית השיקום, ובתוך כך מוקנות לו כל הסמכויות הדרושות לצורך ביצוע תפקידו כנאמן לביצוע תכנית השיקום, הן ביחס לנושי החברה והן ביחס לנושי היחידים בגין ערבויותיהם לחובות החברה.
אני מחייב את ארגיל, המתנגדת היחידה בתיק, לשלם הוצאות בסך של 10,000 ₪ לטובת קופת הנאמן, תוך שמובהר כי סכום ההוצאות (לאחר תשלומו) לא יתווסף לסכום הנשייה של ארגיל.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכוח הוראת סעיף 82(ג) לחוק, התקין שר המשפטים את תקנה 14 לתקנות חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ט-2019 (להלן: "תקנות חידלות פרעון") הנוגעת לפרטים שעל התאגיד לכלול במסגרת בקשתו לאישור תכנית לשקום כלכלי, וזו מורה כך: נוסף על האמור בתקנה 13, ביקש התאגיד במסגרת בקשתו לצוו לפתיחת הליכים להפעילו לצורך שקומו הכלכלי, יפרט בה גם את כל אלה: (1) מתוה ראשוני לשיקומו הכלכלי של התאגיד, הנוגע לפעולות הנדרשות לשיקומו הכלכלי של התאגיד, ובכלל זה שינויים במבנה התאגיד, במבנה פעילותו העסקית, בחוב, בתחומי פעילות התאגיד ובמבנה כוח האדם; (2) הערכת העלויות הצפויות של מימון הפעלת התאגיד במשך תקופת הקפאת ההליכים ופירוט אמצעי המימון; (3) פרק הזמן שלגביו מבוקשת הפעלת התאגיד; (4) תאור התאגיד ועסקיו בפירוט הפעילות המשתקפת בדוחותיו הכספיים, לרבות דוחותיו המאוחדים; כמו כן יפורטו, בין השאר, עניינים אלה: (א) הענפים שבהם פועל התאגיד, מאפייני רשוי, מסוי ופקוח ממשלתי עליהם, אם הם מיוחדים לתאגיד; (ב) אפיון הלקוחות של התאגיד וכן מידת התלות בהם, ותאור התקשרויות מהותיות של התאגיד עם לקוחות שהיקף המכירות עימם עולה על 10% מסך כל המכירות בשנה שקדמה למועד הגשת הבקשה; ניתן לתאר את ההתקשרויות בלי לציין את שמות הלקוחות; (ג) תלות בספקים, לרבות במשווקים או תלות במקורות חומרי גלם; (ד) המאפיינים הייחודיים וגורמי הסיכון בפעילותו של התאגיד בכל ענף שבו הוא פועל; (ה) שמו של היחיד השולט בתאגיד במישרין או בעקיפין, שיעור החזקותיו בתאגיד, סוג ניירות הערך שהוא מחזיק ועסוקו העקרי, לרבות פירוט התאגידים שבאמצעותם הוא מחזיק בניירות הערך של התאגיד, שיעור החזקותיהם בתאגיד, סוג ניירות הערך שהם מחזיקים ועיסוקם העקרי, תאגידים נוספים שבהם שולט היחיד האמור שיש להם קשר עסקי לתאגיד נושא הבקשה; באשר להחזקות של התאגיד מגיש הבקשה בתאגידים אחרים, שהם תאגידים מהותיים, יפורטו שעורי החזקותיו בתאגידים המהותיים, סוג ניירות הערך המוחזקים ועיסוקם העקרי של התאגידים המהותיים; כמו כן יפורטו תאגידים שהתאגידים המהותיים שולטים בהם, שעורי החזקותיהם, סוג ניירות הערך המוחזקים ועיסוקם העקרי; בפסקת משנה זו – "השולט", בחברה – בעל השליטה כהגדרתו בסעיף 268 לחוק החברות; בשותפות מוגבלת ציבורית – בעל השליטה כהגדרתו בסעיף 65נא לפקודת השותפויות; "תאגיד מהותי" – תאגיד מוחזק שעסקיו מהותיים לעסקיו של התאגיד מגיש הבקשה; (ו) מירשם חברי התאגיד; (ז) רשימה מפורטת של ההסכמים המהותיים שהתאגיד צד להם; (ח) מידע בדבר חלוקה כהגדרתה בחוק החברות שבוצעה בשלוש השנים האחרונות; (ט) מספר המועסקים בתאגיד, ומספר המועסקים לאורך השנה שקדמה להגשת הבקשה לצוו לפתיחת הליכים; (י) עמדת הנושים המהותיים לבקשה, אם ידועה לתאגיד.
...
בנסיבות אלה אני מורה כדלקמן: כל גורם שהוא רשאי להגיש הצעה להסדר חוב שיתייחס לכלל נושי החברה וזאת יעשה לא יאוחר מיום 17.10.2022.
בעניין זה צודק הנאמן הזמני בטענתו לפיה לא ניתן להעריך מהי הכדאיות הכלכלית של הפרויקטים, האם הם רווחיים ומהי מצבת הנשייה הסופית של החברה, באופן המחזק את המסקנה כי מדובר בהצעה שאינה ישימה, ואוסיף לכך כי למעשה מדובר אף בהצעה מותנית של היזם ומשכך אין לראותה כישימה.
מנגד, הבאת הסדר חוב לאישור הנושים הכולל סעד המורה על סיום הליכי חדלות הפירעון בעניינה של החברה מיד עם אישור ההסדר מהווה למעשה פגיעה בהליך כאמור בסעיף 322(ג) לחוק חדלות פירעון ועל כן דין הבקשה להידחות גם מטעם זה. סוף דבר לאור האמור לעיל, דין הבקשה המתוקנת להידחות.
לאחר שהוכח כי החברה חדלת פירעון במובנו בסעיף 2 לחוק חדלות פירעון ולאחר שמצאתי כי אין סיכוי סביר לשיקום הכלכלי של החברה, הנני מורה על מתן צו לפתיחת הליכים שעניינו פירוק לחברת "קבוצת קדם חיזוק וחידוש מבנים בע"מ" ח.פ. 514349000 וזאת בהתאם להוראת סעיף 23(א)(2) לחוק חדלות פירעון.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(צו לשקום כלכלי ליחיד) לפניי בקשה לאישור תכנית לשיקומו הכלכלי של היחיד.
...
בנסיבות אלה, לאחר שעיינתי בהצעת הממונה, ונתתי את דעתי לטענות הצדדים בדיון שהתקיים, ניתן בזאת צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") כדלקמן: חובת תשלומים הצדדים נחלקו בכל הנוגע לקביעת תקופת התשלומים.
לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים, ולמכלול נסיבות המקרה, מסקנתי היא שיש לקבל את עמדת הנאמן.
המסקנה היא שבנסיבות רגילות היה מקום לקבל את עתירת הנאמן לעניין גובה הסכום החודשי ותקופת התשלומים.
הצדדים הגישו טענות בכתב בסוגיה זו וכאמור, לאחר שנתתי את דעת לטענות, אני סבור שהתשובה לכך היא בשלילה; קרי – מקובלת עליי עמדת הנאמן.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התבקש לאשר תוכנית שקום כלכלי ליחיד לנוכח התכלית הסוציאלית של ההליך ומטעמים של שקומו של היחיד.
...
ביטול ההליך לנוכח התנהלות היחיד לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים מסקנתי היא שיש לבטל את ההליך בעניינו של היחיד.
בנסיבות אלה שבהן לא ניתן להסתמך על המידע שמסר היחיד ואין לפני בית המשפט תמונה מהימנה שעל בסיסה ניתן לקבוע תוכנית לשיקום כלכלי; לנוכח מחדליו החמורים של היחיד בהליך וחוסר תום ליבו; בשים לב לכך שמדובר בהליך שני שגם בו היחיד לא הפנים את חובותיו הבסיסיות ביותר בהליך – אני סבור שאין מנוס מלהורות כי דין ההליך ביטול מחמת ניצולו לרעה.
חיזוק למסקנה שיש לבטל את ההליך בנסיבות העניין אני מוצא בכך שמדובר באדם צעיר שצבר חובות משמעותיים, כאשר אובדן כושר העבודה הוא זמני עד שנת 2024 בלבד והטענות בדיון שצפויה הארכה של החלטת המוסד לביטוח לאומי בדבר אבדן כושר העבודה הן בגדר ספקולציות שלא נתמכו בראיות ולא ניתן לתת להן משקל של ממש בעת הזו.
אני סבור שתקופת צינון זו נותנת משקל הולם למחדליו החמורים של היחיד בהליך; להתנהלותו חסרת תום הלב ולכך שמדובר בהליך שני בעניינו.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(צו לשקום כלכלי ליחיד) לפניי בקשה לאישור תכנית לשיקומו הכלכלי של היחיד.
...
לאחר שעיינתי בהצעת הממונה, ונתתי את דעתי לטענות הצדדים בדיון שהתקיים – מצאתי לנכון ליתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק"), כפי שיפורט להלן.
בנסיבות העניין אני סבור כי יש להאריך את תקופת התשלומים משני נימוקים עיקריים.
התנהלות בחדלות פירעון במזומן בלבד (ללא חשבון בנק) ללא הסבר מניח את הדעת, וביתר שאת כאשר מדובר באדם צעיר, מובילה לטעמי למסקנה שתכליתה של התנהלות זו היא ליצור חוסר שקיפות ולהקשות על מעקב אחר ההתנהלות הכלכלית.
אשר לפתיחת חשבון בנק, אני סבור שאכן יש לחייב את היחיד לפתוח חשבון בנק ולנהל את הכנסותיו והוצאותיו באמצעות חשבון הבנק.
בנסיבות אלה, גם אם יהיה שינוי על פני מספר חודשים בעתיד בדיווח של היחיד לגבי השכר שאחיו משלם לו והדבר ישתקף בחשבון בנק, איני סבור שיהיה מקום על הבסיס הזה להגיע למסקנה שונה לעניין גובה התשלום החודשי שיש לקבוע בנסיבות העניין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו