בקשה זו נדחתה בהחלטתי מיום 29/1/2023 מהנימוקים שפורטו בה.
בדיון שהתקיים ביום 13/9/2022, ציינו באי כוח המבקשים, במענה לטענה כי הלקוחות יכולים לקבל כספים שנגבו מהם ביתר באמצעות הגשת בקשה לרשויות המס, שרבים מחברי הקבוצה הם משקי בית שאינם מגישים דו"חות למס הכנסה, ועל כן ניכוי מס בסכום העולה על החבות במס לפי אמנת המס הרלבנטית מטיל עליהם עלויות רבות כנדרש הגשת דו"ח לפקיד השומה ובקשה להחזר מס) (עמ' 1 לפרוטוקול, שורות 17-13).
במאמר מוסגר יצוין, שטענה דומה לזו העומדת בבסיס התביעה הנוכחית נדונה גם בת"צ 20739-06-21 (מח' תל אביב-יפו) חוסטצקי נ' מדינת ישראל, במסגרתה התבקש בית המשפט לאשר תובענה ייצוגית כנגד רשות המסים, בטענה כי היא אינה מקיימת את האמנות למניעת כפל המס כנדרש.
נטען שם, כי רשות המסים אינה מנכה את מלוא מסי החוץ ששולמו למדינה הזרה בגין הכנסות שהתקבלו בחו"ל. תגובת רשות המסים בתובענה ייצוגית זו הוגשה לתיק שלפני ביום 21/9/2022, ונטען בה כי הדין אינו קובע חובת זכוי בשלב הנכוי במקור, ועל כן מדובר בגבייה שנעשית כדין.
...
בנסיבות אלה אין גם טעם להורות על איתור תובע מייצג או בא כוח מייצג חלופיים, ומכאן שגם אין צורך בפרסום הודעה בדבר ההסתלקות - הודעה שתייקר את ההליך ותסרבל אותו שלא לצורך (ראו והשוו: תקנה 11(ב) לתקנות תובענות ייצוגיות, התש"ע-2010; ע"א 1362/12 היועץ המשפטי לממשלה נ' סלקום ישראל בע"מ (13/05/2013))
על כן יש לקבל את הבקשה ולאשר את הסתלקות המבקשים מהבקשה ולדחות את תביעתם האישית של המבקשים.
על אף זאת, רשאי בית המשפט להורות כי המשיב ישלם את חלקה השני של האגרה וישפה את המבקש על סכום האגרה ששילם בעד חלקה הראשון, בתוספת הפרשי הצמדה למדד, או לפטור את המבקש מתשלום חלקה השני של האגרה מטעמים מיוחדים שיירשמו.
סוף דבר
לנוכח כל האמור לעיל אני מאשר את הסתלקות המבקשים מבקשת האישור, ומורה על דחיית תביעתם האישית, אין צורך בפרסום.
המבקשים ישלמו למשיבים הוצאות ההליך בסך של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ לכל אחד מהמשיבים (סך הכול 50,000 ₪ בצירוף מע"מ).