בפניי בקשה לאישור הגשת תובענה ייצוגית כנגד המשיבה בהתאם לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006 (להלן: "בקשת האישור") במסגרתה נטען, כי המשיבה מחייבת בהוצאות אכיפה וגביה בסכום של 23 ₪ בגין דרישת תשלום ראשונה, שעה שלטענת המבקשת, היה מקום לחייב בהוצאות אכיפה וגביה בסכום מְרַבִּי (מאקסימאלי) של 16 ₪ בלבד.
המבקשת מגדירה את הקבוצה אותה היא עותרת לייצג כ:"כל התושבים אשר חויבו ע"י המשיבות (כך במקור - י.ג.) בהוצאות אכיפה וגבייה בגובה של 23 ₪ בגין קבלת דרישת תשלום ראשונה בו בזמן שהם היו אמורים להיות מחויבים בסכום מאקסימאלי של 16 ₪ בלבד לפי התעריף המקסימלי שנקבע בתקנות המסים (גבייה) (קביעת הוצאות מרביות), התשע"א-2011".
המבקשת עותרת בבקשת האישור להורות למשיבה להשיב לחברי הקבוצה את מלוא הסכומים שנגבו מהם ביתר, בגין הנסיבות שתוארו לעיל, בתוספת הפרישי הצמדה וריבית, וכן עותרת היא למתן צו הצהרתי שיורה למשיבה לפעול בהתאם לתקנות הגביה.
לטענתה, מעדות גב' ניג'ם עלה, שחברת מלגם מקבלת את הזכות לחייב בגין הוצאות גביה לאחר שהחייב לא שילם את הקנס שנשלח לו על ידי המשיבה, ומכאן מסיקה המבקשת, שדרישת התשלום של 23 ₪ הייתה המסמך הראשון שנשלח בעיניין חובות דו"חות החניה למבקשת.
בעניינינו, משלוח הודעות תשלום הקנס, נועד, בין היתר, גם ליידע את המבקשת, כי אם לא תגיש בקשה לביטול הקנסות, או אם לא תגיש בקשה להשפט בגינם, ואם לא ישלמו הקנסות במועד שנקבע בהודעות הקנס, תוכל המשיבה לנקוט כנגדה באמצעי גביה מינהליים, כפי שציינה המשיבה בדוגמת נוסח "הודעת תשלום קנס" (סעיף 48 לתשובת המשיבה לבקשת האישור): "אם לא ישולם הקנס במועד נאלץ לנקוט נגדך הליכי גבייה הכוללים בין היתר עיקול חשבון בנק ועיקול נכסי החייב המצויים בידי צד ג'".
לפיכך, הודעות תשלום הקנס, עונות גם על תכלית משלוח "הודעה על חוב" המצוינת בתקנה 1(1) של תקנות הגביה.
סבורני, שאין צורך להדרש למסמך זה (נספח ב' לתשובת המשיבה), שכן המשיבה הצביעה על כך ששלחה שלוש הודעות על תשלום קנס, המהוֹות "הודעה על חוב", והיות והמשיבה הצביעה גם על כך שהודעות אלה נימסרו למבקשת (באמצעות האישורים של דואר ישראל), הרי שדי בכך כדי להגיע למסקנה ברורה, לפיה בנסיבות אלה רשאית הייתה המשיבה לחייב בהוצאות בגין משלוח דרישת תשלום ראשונה בדואר רשום, ולפיכך לא היה פגם מבחינה זו באופן פעולתה.
...
נוכח המפורט לעיל, סבורני, שהמבקשת לא עמדה בנטל להצביע על כך שיש אפשרות סבירה שהשאלות המהותיות של עובדה, או משפט, תוכרענה בתובענה לטובת הקבוצה, כך שהיא לא עמדה בדרישה הקבועה בסעיף 8(א)(1) של חוק תובענות ייצוגיות.
הואיל והתנאים לאישורה של תובענה כייצוגית המנויים בסעיף 8(א) של חוק תובענות ייצוגיות – הם תנאים מצטברים, הרי שדין בקשות האישור להידחות, ולפיכך אני מורה על דחיית בקשת האישור.
נוכח דחיית בקשת האישור, אני מחייב את המבקשת לשלם למשיבה שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 8,000 ₪ (כולל מע"מ).